Emma Thompson legjobb filmjei

8 legjobb Emma Thompson film, amit mindenképpen látnod kell

17062

Emma Thompson legjobb filmjei

Emma Thompson, angol színésznő, komikus és forgatókönyvíró. Karrierje során számos rangos díjjal, többek között Oscar-ral, BAFTA-val, Golden Globe-bal ismerték el tehetségét. Annak ellenére, hogy filmjeiben túlnyomórészt megfontolt és határozott nõket játszik, a valóságban a komika szerepe áll legközelebb szívéhez. Szarkasztikus megjegyzései és aranyköpései megannyi fogadást, interjút és más protokolláris eseményt mentettek már meg a teljes unalomba fulladástól. A bámulatos színésznő ma ünnepli 60. születésnapját, melynek alkalmából összeállítottunk egy toplistát az általunk legjobban kedvelt filmjeiből.

Neked melyik a kedvenc Emma Thompson filmed? Oszd meg velünk kommentben vagy hozzászólásban a Facebook oldalunkon! A filmek sorrendje kizárólag saját véleményen alapszik.

8. Százkarátos szerelem (Love Punch, 2013)

Richard (Pierce Brosnan) és Kate (Emma Thompson) egy elvált házaspár, akik ott szúrnak oda a másiknak, ahol csak tudnak . Bár látszólag ki nem állhatják egymást, barátaik és gyermekeik biztosak abban, hogy újra összejönnek. Egy napon Richard azzal állít be Kate-hez, hogy egy cégpanama miatt minden vagyonukat elveszették. Mindketten Párizsba repülnek, hogy mentsék a menthetőt. Sajnos úgy fest, hogy kudarccal járnak, ám van egy mentő ötletük. A nehéz helyzetükért felelős cég vezetőjének lánya nemsokára férjhez megy, Richard és Kate pedig elhatározza, ellopják az esküvőről a milliókat érő gyémánt nyakláncot. A terv megvalósításában barátaikra is számíthatnak, csakhogy egyikük sem volt mestertolvaj, ráadásul egy kissé talán már idősek is a szakmához.

Százkarátos szerelem (Love Punch, 2013)

Tudtad, hogy…?

Az egyik jelenetben Pierce Brosnan karaktere azt mondja, hogy: “nem mi vagyunk a rózsaszín párduc.” Ez egy utalás A Rózsaszín Párduc (1963) című filmre, melynek története nagyban hasonlít a Százkarátos szereleméhez.

7. Igazából szerelem (Love Actually, 2003)

A történet helyszínét London városa adja, amit inkább szomorkás időjárásáról, mintsem romantikus hangulatáról szoktak ismerni. Itt él és esik szerelembe többek között a nőtlen miniszterelnök, egy árva kisfiú, a kivénhedt rocksztár, és egy kiábrándult író. Az élet nem habostorta, valakinek összejön, valakinek nem, és valaki pont ezért érezheti magát szerencsésnek, vagy éppen szerencsétlennek, hogy eltalálta Ámor nyila. A szövevényes szerelmi szálak összegubancolódásához és kibontakozásához tökéletes alaphangulatot ad a karácsony előtti elvarázsolt világ. A végkifejlet boldogsággal teli, vagy izgalmasan bonyodalmas, esetleg keserédes, de mindenesetre sosem unalmas.

Igazából szerelem (Love Actually, 2003)

Tudtad, hogy…?

Emma Thompson 12-szer egymás után zsinórba vette fel a “sírás a Joni Mitchell számra” jelenetet. Amikor Richard Curtis főiskolára járt, a barátnője elhagyta egy Bernard nevű férfiért, ezért Curtis minden egyes filmjébe beleír egy Bernard nevű ellenszenves figurát. Az Igazából szerelemben Emma Thompson és Alan Rickman rossz fiát hívják így.

6. Szellem a házban (Howards End, 1992)

A magukat arisztokratának valló viktoriánus kapitalista Wilcox család, akiknek a pénz a mindenük, a felvilágosult és humanista Schlegel család és a megélhetésért küzdő Bast család harca jelenik meg a képernyőn. A Schlegel nővérek megpróbálják letörni a Wilcox-ok büszkeségét és rávenni őket, hogy segítsék a Bast családot.

Szellem a házban (Howards End, 1992)

Tudtad, hogy…?

Miután Helena Bonham Carter eljátszotta Emma Thompson testvérét ebben a filmben, a következő szerepe szerint Kenneth Branagh szerelmét alakította a Frankenstein című filmben. A pletykák szerint Carter volt a fő oka Thompson és Branagh válásának. A következő nő, aki szintén Emma Thompson testvérét játszotta a vásznon Kate Winslet (Értelem és érzelem) volt, aki következő szerepe szerint a sors fintoraként ismét, Kenneth Branagh szerelmét alakította, csak ő a Hamletben. Emma Thompson zseniális alakításáért Oscar- és Golden Globe-díjban részesült.


Article Tags: · · · · · · · · · · ·

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download