FILMEZZUNK.HU
BRÉKING: Már nyolcan vádolják szexuális zaklatással Morgan Freemant

Istenről készített sorozatot Morgan Freeman

1002

Istenről készített sorozatot Morgan Freeman

„Az Isten Története” című sorozat harmadik évadja is elstartolt a National Geographic csatornáján Morgan Freeman, híres Hollywood-i, Oscar-díjas színésszel. Az alkotás egyébként főleg nem a kereszténységre, hanem az összes istenség létére próbál meg választ találni történelmi bizonyítékok alapján.

Zuckerberg életre keltette Jarvist, akinek Morgan Freeman adja a hangját

A második évadban a színész meglátogatott egy pünkösdi gyülekezetet, hogy többet megtudjon a nyelveken szólásról. A gyülekezetben hangosan feltett kézzel Istent dicsérő embereket mutatnak, amelyek között többen sírnak, vagy fel-le ugrálnak az örömtől.

„Tisztelettel néztem őket végig, hiszen igazán láttam az arcukon, hogy amikor megérinti őket Istennek a jelenléte, teljesen más világ részesei lesznek ezek az emberek.” – mondta a színész, majd hozzátette, ő is érezte azt az erőt, amely átjárta a gyülekezetben lévő embereket.

Az új évadban Krisztus isteni léte lesz kiemelve és megjelenítve bizonyítékokkal együtt. „Van egy olyan Isten a Földön, akinek több milliárd követője van.” – kezdi az évadot, amely során ellátogatott Betlehembe, hogy megnézze azt a helyet, amelyen Jézus született a római uralkodó édesanyja, Helena szerint. Majd meglátogat egy izraeli börtönt is, ahol régészeti leletekre bukkantak.

„Meg kellett, hogy értsem Jézust, a prédikátort, a rabbit, akit Istenként tiszteltek.” – mondta a színész, akit egy olyan régészeti helyszínre is beengedtek, amely fontossága miatt eddig teljesen el volt barikádozva a nyilvánosság elől. 2005-ben ugyanis olyan bizonyítékot találtak egy Megiddoban található izraeli börtön helyszínén, amely Jézust kiáltja ki Istennek.

A vallások összehasonlításának egyik tudósa, Dr Yanatan Moss vezette körbe a hírességet az ásatáson. A téren egy keresztény imacsarnokot találtak, amelynek padlóján egy olyan mozaik felirat látható, amelyen az áll: „az Isten, Jézus Krisztus”. A hihetetlen felfedezés szerint 1800 évvel ezelőtt a keresztények ezen a helyen gyűltek össze, hogy dicsérjék Jézust, a Messiást.

Morgan Freeman egyébként megvizsgálja a hindu vallás gyökereit is sorozatában, amelyben ellátogat Jeruzsálembe, Katmanduba, Jerikóba, Rómába, Betlehembe, Párizsba, Prágába, Hanoiba, Torontóba és Lourdes-ba is.

A sorozat készítői a hitelesség érdekében 13 vallási szakértővel, 8 pappal, 3 druidával, 3 sámánnak, 1 imámmal, 1 rabbival, 1 egykori hóhérral, 1 apácával, 2 magát istennőnek gondoló személlyel és több száz monk szerzetessel találkozott. Ráadásul meginterjúvoltak keresztény, zsidó, pogány, druida, muszlim, hindu, jain, animista, buddhista és agnosztikus hívőket is.

Chuck Norris: Isten megmentett, mert tervei voltak velem

(Forrás: hitradio.hu)


Article Tags: · ·