FILMEZZUNK.HU
The Dead Don't Die (2019) - Előzetes

Piszkosul vicces trailert kapott az új zombis film

1848

The Dead Don’t Die (2019) – Előzetes

Jim Jarmusch rajongójának lenni rendkívül hálás dolog. Filmográfiáját olyan remekművek ékesítik, mint a Halott ember, a Kávé és cigaretta, a Szellemkutya, a Hervadó virágok, vagy mint a Paterson. Mind magán viseli a keze nyomát (lassú, ráérős cselekményvezetés, többnyire szótlan, nyugodt természetű főhősök), de ami a műfajokat, toposzokat illeti, azt vehetjük észre, hogy próbálnak változatosak lenni. A Halott ember például egy western volt, a Kávé és cigaretta szkeccsfilm, amelyben az élet dolgairól beszélgetnek, a Szellemkutya a bérgyilkosfilmek táborát erősítette, a Hervadó virágok egy férfiról mesélt, aki megpróbálja felkutatni a fiát, akivel soha nem találkozott, a Paterson pedig egy óda a hétköznapok egyszerűségéhez és “szürkeségéhez”, valamint lamentálás a kreativitásról, inspirációról, alkotásról.

És mi a helyzet Jarmusch legújabb filmjével, amelyet idén láthatunk a mozikban? Nos, a The Dead Don’t Die egy zombikomédia lesz, efelől semmi kétség az előzetest megnézve. Az a fajta zombikomédia, amely finoman reflektál a műfajra (már az is egy jópofa gesztusnak hat, hogy Adam Driver karaktere nevükön nevezi a halvajáró lényeket), összeereszt egy rakás furcsa figurát, majd különböző vicces-borzongató szituációkba keveri őket, és közben el-elejt néhány zseniális geget.

Jarmusch humoránál van és ezt jó látni, a Bill Murray és Adam Driver alakította rendőrpáros pedig nagyon úgy tűnik, hogy fékevesztetten fogja szállítani a fapofa-humort. Ja, hogy mellettük még olyan arcok is feltűnnek, mint Carol Kane, RZA, Selena Gomez, Tilda Swinton (szamurájkarddal, nem mással), Chloe Sevigny, Steve Buscemi, Tom Waits, Iggy Pop, Danny Glover és Caleb Landry Jones? Hölgyeim és uraim, íme a valaha volt legvagányabb zombifilm-szereposztás. A The Dead Don’t Die júniusban kerül a külföldi mozikba, remélhetőleg hozzánk is eljut majd.

A 10 legjobb Bill Murray film, amit vétek lenne kihagyni

(Forrás: puliwood.hu)


Article Tags: · · · · · · · · · ·