FILMEZZUNK.HU
Clint Eastwood legjobb filmjei

A 10 legjobb Clint Eastwood film, amit mindenképpen látni kell

57947

Clint Eastwood legjobb filmjei

Clint Eastwood a napokban ünnepli 93. születésnapját! A híres, öt Oscar és négy Golden Globe-díjas, San Franciscoban született színésznek eddig 70 film tartozik bele színészi, rendezői, produceri és zeneszerzői munkásságába. Első filmje az 1964-es Egy maréknyi dollárért című, három nemzet által készült film, ahol Eastwood játszotta a név nélküli embert, Sergio Leone rendező kezei alatt. Mi most 10 olyan alkotást választottunk ki a legjobb Clint Eastwood filmek közül, ahol színészként is jelen van a produkcióban.

Az 5 Oscar-díjat nyert zseniális színész ma ünnepli 93. születésnapját! A róla összeállított toplistánk tartalmazza a te kedvencedet is? Ha nem, írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked melyik a kedvenced!

10. Kémek a sasfészekben (Where Eagles Dare, 1969)

1944-et írunk. Küszöbön áll a szövetségesek európai partraszállásának ideje, amikor egy kis angol-amerikai kommandót dobnak le a Bajor-Alpokban. Az angol Smith (Richard Burton) őrnagy és az amerikai Morris (Clint Eastwood) hadnagy csapatának parancsa világos: bejutni az alpesi erődbe, a Schloss Adlerbe, megkeresni a fogságba esett, fontos katonai titkok birtokában lévő célszemélyt, majd kimenekíteni onnan. Csakhamar kiderül, hogy a szövetségesek közül valaki áruló.

Kémek a sasfészekben (Where Eagles Dare, 1969)

9. Piszkos Harry (Dirty Harry, 1971)

A “Piszkos Harry”-nak nevezett Callahan (Clint Eastwood) felügyelő cinikus, magányos farkas, akinek a bűnözők leleplezésére alkalmazott módszerei többnyire a törvényesség határát súrolják. Ezért fordulhat elő, hogy az embereket San Franciscóban válogatás nélkül halomra ölő pszichopata gyilkost egy formai hiba miatt szabadlábra kell helyezni. Amikor aztán a gyilkos újra lecsap, “Piszkos Harry” szolgálati megbízás nélkül számol le vele.

Piszkos Harry (Dirty Harry, 1971)

8. Szökés az Alcatrazból (Escape from Alcatraz, 1979)

Frank Morris már jó néhány börtönből megszökött. Most ő is az Alcatraz lakója lesz. Természetesen itt is a szabadulás útját keresi. Gondosan tanulmányozza a lehetőségeket és társakat is szerez a szökéshez. Bár tudják, hogy az Alcatrazból még senkinek sem sikerült megszökni, nekifognak az előkészületeknek. Menekülésüket újabb és újabb akadályok nehezítik, végül azonban valamennyit leküzdik.

Szökés az Alcatrazból (Escape from Alcatraz, 1979)

7. Millió dolláros bébi (Million Dollar Baby, 2004)

A csalódott bokszedző, Frankie Dunn (Clint Eastwood) utolsó reménye is elvész, amikor nehézsúlyú tanítványa a címmeccs előtt egy jobban fizető menedzserhez szegődik. Frankie lepusztult edzőtermébe csak balekok járnak, barátja csupán a teremben élő veterán bokszoló, akinek utolsó meccsén kiverték a fél szemét, lányával pedig hiába próbál kapcsolatba kerülni évtizedek óta, levelei olvasatlanul érkeznek vissza. A mogorva edzőt ráadásul egy fiatal lány, Maggie (Hilary Swank) is folyton azzal zaklatja, hogy legyen a trénere. Frankie eleinte hallani sem akar róla, hogy a lányt, “egy nőt!” eddzen, de ahogy az lenni szokott, végül is vállalja ezt a szégyent, és persze meg sem állnak a világbajnoki címmérkőzésig.

Millió dolláros bébi 2004 - a hét filmje

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·