30 évesek lettek az Olsen ikrek

33 évesek lettek az Olsen ikrek

12868

Mary-Kate és Ashley Olsen

A lányok 1986. június 13-án, Kaliforniában születtek, David és Jarnette Fuller Olsen gyermekeiként. A kislányok bájos adottságokkal rendelkeztek már egész kiskoruk óta, melyet a „filmesek” is hamar észrevettek, ennek köszönhetően már 6 hónaposan megkötötték első szerződésüket a Bír-lak című tv-sorozat Michelle Tanner szerep betöltésére. A jogszabályoknak eleget téve, mely előírta, hogy egy gyermek mennyit dolgozhat egy filmben, az Olsen ikrek felváltva játszották szerepüket. A kisbaba kor egyik velejárója a „pityergés”, melyet a kilenc hónapos Ashley sem hanyagolt a forgatások során, ezért testvére Mary-Kate többet szerepelt.

Az idő múltával, ahogy a kis csöppségekből hat éves „nagylányok” lettek, beindult a kemény munka. Tinédzser korukig folyamatosan különböző tv-filmekben szerepeltek, népszerű színészek mellett, mint például Kirstie Alley és Steve Guttenberg. Ehhez az időszakukhoz kapcsolódó ismert családi nagyfilmjeik: Irány a nagyi! és a Kettőn áll a vásár is nagy sikert aratott a nézőközönség körében. Az ügyes, gyorsan tanuló Olsen ikrek egy interjúban elmondták, hogy gyakorta előfordult, hogy egy filmforgatás náluk csak 2-3 hétig tartott, a film forgatókönyvét a jelenet előtt elolvasták, memorizálták, majd kezdődhetett is élesben a forgatás.

A fiatal kislányok nagy fejszébe vágták a fejüket, amikor 1993-ban megalapították a nevükkel és arcukkal futó Dualstar nevű cégüket. A nagy rajongó táboruk sorra kapkodta az általuk forgalmazott és gyártott ruhákat, cipőket, pénztárcákat, és mindenféle terméket, melyeken az ő nevük és képmásuk volt látható. Cégük körülbelül egy milliárd dollárt ér.

Az Olsen ikrek nem húzták sokáig az időt, hiszen 10 évesen már ők voltak a világ legfiatalabb milliomosai. Saját keresetükből 17 évesen már több száz millió dolláros vagyonnal rendelkeztek. 2002-ben és 2007-ben is a tizenegyedik helyet foglalták el a szórakoztatóiparban dolgozó leggazdagabb nők között. 18 éves korukban igazán nagy öröm érte őket, csillagot kaptak a hollywoodi hírességek sétányán.

Néhány díj a lányok gyermek-és ifjúság kori korszakából:

  • 1989: Young Artist Award / A legjobb fiatal színésznő 5 éves kor alatt
  • 1990: young Artist Award/ Kiemelkedő teljesítmény egy főszereplő mellett 9 évesen
  • 1992: Young Artist Award/ Kivételes teljesítmény fiatal színésznőként 10 év alatt
  • 1994: Young Artist Award/ Legjobb ifjúsági színésznő egy televíziós mini sorozatban

Gyermekkorunkban ezt a 10 filmet szerettük a legjobban

(Címlapkép forrása)

//helg//

Mentés


Article Tags: · · · · · ·

Hozzászólások

  • Szerintem úgy lett volna teljes ez a cikk, ha a végén leírják, hogy ma már nem filmeznek a lányok, vagyis már nők, hanem a divatszakmában foglalatoskodnak, ha manapság Olsent akarunk látni a vásznos, akkor a húgukat kereshetjük. 🙂

    Nelli 2017-06-13 10:36

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download