FILMEZZUNK.HU
Late Night (2019) - Előzetes

Itt a Late Night végső előzetese!

1421

Late Night (2019) – Előzetes

Új előzetest kapott Emma Thompson és Mindy Kaling legújabb vígjátéka! A Late Nightot Mindy Kaling írta és Nisha Ganatra rendezte, főszerepben pedig Kaling mellett Emma Thompsont találjuk. A történet egy talkshow műsorvezetőjéről szól, akit el akar bocsátani a csatorna. Ekkor jön a képbe az újonnan felvett fiatalabb, indiai felmenőkkel rendelkező írónő, aki egy csapásra felkavarja az állóvizet. Kettejük mellett szerepel még a filmben John Lithgow, Amy Ryan, Ike Barinholtz, Hugh Dancy és Denis O’Hare.

Bár az előzetes eleje finoman szólva is Az ördög Pradát visel behatású, és Emma Thompson karaktere is eléggé hajaz Meryl Streep Miranda Priestlyjére, a teljes film valószínűleg jobban eltávolodik majd tőle és újat mutat. Főleg ha azt nézzük, hogy Mindy Kaling játssza egy egész íróbrigád egyetlen női és színesbőrű tagját. A film mondanivalója tehát jócskán tartogat majd modern kori társadalomkritikákat a film- és a televízióipar helyzetére reflektálva. Nesze neked Hollywood!

Az ötlet persze nem újkeletű az elmúlt évek szakmai közhangulatát tekintve, hiszen mostanában egyre több nőközpontú alkotás kerül a mozikba. Gondoljunk csak a Wonder Womanre, Marvel Kapitányra, Alita: A harc angyalára, A férfi mögöttre, a Két királynőre, A kedvencre vagy az Egy kis szívességre. Ettől függetlenül üdítő minden ilyen új film, főleg, ha az a kulissza mögötti egyenlőtlenségeket is górcső alá veszi.

A 10 legjobb vígjáték nőknek

(Forrás: filmtekercs.hu)


Article Tags: · · · · · · · · · ·