FILMEZZUNK.HU
A legjobb szörfös filmek

8 szörfös film, amit még a nyáron látnod kell

35991

A legjobb szörfös filmek

Itt a nyári szünet! Itt a feltöltődés ideje. Sokan szeretnek ilyenkor kikapcsolódás gyanánt olyan helyekre utazni, ahol hódolhatnak nagyon szeretett sportjuknak, a szörfnek. Ha a Balatonra viszed a családod, vagy a haverokkal a magyar tengerre utazol felüdülni, akkor se bánkódj, bár nincsenek több méteres hullámok, mégis kipróbálhatod a szörfnek bizonyos változatait. Legújabb cikkünkben azok előtt tisztelgünk, akik odavannak a hullámlovaglásért. A nyár további részére felkészülve, lássuk hát, melyek a legjobb szörfös filmek!

8. Ahol a hullámok születnek (Chasing Mavericks, 2012)

Egy hihetetlen igaz történet Jay Moriartyról, a valódi szörf- fenoménról. Mikor az ifjú Jay (Jonny Weston) felfedezi, hogy a mitikus Mavericks, a Föld egyik legnagyobb hulláma csak pár mérföldnyire van Santa Cruz-i otthonától, Frosty Hessonhoz (Gerard Butler), a helyi szörfös legendához fordul, hogy készítse fel őt a hullám meglovaglására. Ahogy Jay és Frosty nekifog, hogy végrehajtsák a lehetetlent, olyan barátság alakul ki közöttük, mely nem csak mindkettőjük életét befolyásolja, de ezáltal a Mavericks megszelídítése is egyre inkább többről kezd szólni a szörfözésnél.

Ahol a hullámok születnek (Chasing Mavericks, 2012)

7. Sorsdöntő nyár (Blue Crush, 2002)

Semmi nem választhatja el Mary-t (Kate Bosworth) a szörfdeszkájától. Minden nap ahogy tengerparti kunyhójukban felébrednek szobatársaival – köztük Mary lázadó hajlamú hugával – már hajnalban alig várják, hogy újra küzdhessenek a hullámokkal a tengeren és hogy ezzel készüljenek a “Pipe Masters” szörfversenyre. Hawaiira költözve aztán úgy hiszi semmi sem állhat hőn szeretett hobbisportja és közé, míg meg nem jelenik életében Matt Tollman (Matthew Davis), egy profi hivatásos sportoló. Mary-nek meg kell találnia elvesztett egyensúlyát szíve vágyai felett érzett őrlődései közepette.

Sorsdöntő nyár (Blue Crush, 2002)

6. A hullámok lovagjai (Riding Giants, 2004)

A film által bepillantást nyerhetünk a szörfözés történelmébe, a kezdetektől napjainkig. A Hawaii-ból származó sport már az ’50-es években nagy népszerűségnek örvendett. Azon kívül, hogy megismerjük a szörf történetét, képet kapunk a szörfösök életmódjáról, a legjobb szörföző helyekről és arról is, hogy mekkora hatalmas nagy üzlet épül erre a sportra…

A hullámok lovagjai (Riding Giants, 2004)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · ·