FILMEZZUNK.HU
Felújították a 2002-es Pókember szeptember 11. után visszavont előzetesét

Felújították a 2002-es Pókember szeptember 11. után visszavont előzetesét

1253

Felújították a 2002-es Pókember szeptember 11. után visszavont előzetesét

Megnézhetjük felújított minőségben az első, kegyeleti okokból visszavont Pókember előzetest. A Sam Raimi-féle Pókember-trilógia első része annak idején egy különleges előzetest kapott, amelyet azonban a szeptember 11-i terrortámadások után visszavontak, ugyanis szerepeltek benne az ikertornyok. A trailer az interneten eddig is elérhető volt gyenge minőségben, de most valaki felújította, úgyhogy nagy felbontásban is megnézhetjük.

Az előzetes egyediségét az adja, hogy nem magából a Pókemberből mutat részleteket, hanem egy kis rövidfilmről van szó, amelyet csak azért forgattak, hogy így reklámozzák a szuperhős mozis debütálását. A videó arról szól, hogy Pókember egy óriási hálóval fog el egy csapat bűnözőt, akik helikopterrel próbálnak menekülni. S ezt a pókhálót nem máshová feszítette ki, mint a Világkereskedelmi Központ ikertornyai közé.

A 2002 tavaszán debütáló film előzetesét 2001 májusában kezdték el vetíteni, és egész nyáron át találkozhattak vele a moziba járók. Aztán jött szeptember 11., ami sokkolta Amerikát, és ezt követően Hollywood igyekezett minden érkező projektből eltüntetni a terrortámadásban ledöntött ikertornyokat. A Pókember előzetesét tehát visszavonták, akárcsak azokat a plakátokat, amelyeken a két torony képe tükröződik vissza a hős maszkjának lencséjéről.

Tobey Maguire Pókembere is feltűnhet a Doctor Strange 2-ben?

(Forrás: IGN Magyarország)


Article Tags: · ·