FILMEZZUNK.HU
Box Office: Guillermo Del Toro horrorja majdnem lenyomta a Hobbs és Shaw-t

Box Office: Guillermo Del Toro horrorja majdnem lenyomta a Hobbs és Shaw-t

2635

Hétvégi bevételi lista, USA – 2019. augusztus 9-11.

A vártnál légyenesen erősebben teljesített a két hete bemutatott Halálos iramban: Hobbs és Shaw, mely ennek is köszönhetően ismét behúzta a toplista első helyét. Jason Statham és Dwayne Johnson filmjére 25,4 millió dollár értékben váltottak jegyet a tengerentúlon, amivel az akciófilm az USÁ-ban átlépte a 100 millió dollárt, míg globálisan 332 milliónál jár.

Hétvégi bevételi lista, USA – 2019. augusztus 9-11.

A Dóra és az elveszett aranyváros, a Lidérces mesék éjszakája és A bűn királynői című film is a hétvégén debütált a mozikban

Nagyszerűen kezdett a mozikban a Guillermo del Toro produceri közreműködésével bemutatott, hamarosan a hazai mozikban is látható horror, a Lidérces mesék éjszakája, mely 20,8 millióval a dobogó második fokát szerezte meg. A filmet a nézők némileg vegyesen, a kritikusok azonban kimondottan lelkesen fogadták, ezt támasztja alá a RottenTomatoes kritikaaggregátor portál 80 százalékos értékelése is.

A fél tucat premierfilm ellenére Az oroszlánkirály továbbra is őrzi dobogós helyezését, ehhez ezen a hétvégén 20 millióra volt szüksége. A Disney animációs klasszikusának adaptációja egészen parádésan teljesített az elmúlt hetekben a hazájában és a nemzetközi piacokon is, így az összbevételei már meghaladják a 1,33 milliárd dollárt.

A hétvégén debütált a mozikban a Nickelodeon sikersorozatának élőszereplős változata, a Dóra és az elveszett aranyváros, mely ugyan remek fogadtatásban részesült a közönség és a kritikusok részéről is, 17 milliós premierhétvégéjével mégsem lehet maradéktalanul elégedett a Paramount, mely csak a gyártásra közel 50 milliót költött, a marketingről nem is beszélve. Csúnyán leszerepelt a Melissa McCarthyDomhnall Gleeson és Elisabeth Moss nevével fémjelzett A bűn királynői, mely az 5 millió dolláros bevételével csak a hetedik helyet tudta megszerezni az Ebgondolat előtt. A filmmel nem voltak túlságosan kegyesek a kritikusok sem, a 20 százalékos értékelés a RottenTomatoes-on nem éppen az, amire a Warner számított egy sztárokkal tűzdelt korhatáros thrillertől.

Amerikai hétvégi bevételi lista:

  1. Halálos iramban: Hobbs & Shaw – $25,4M / $332,6M
  2. Lidérces mesék – $20,8M / $20,8M
  3. Az oroszlánkirály – $20M / $1,334MRD
  4. Dóra és az elveszett Aranyváros – $17M / $19,5M
  5. Volt egyszer egy Hollywood – $11,6M / $108M
  6. Ebgondolat – $8,1M / $9,2M
  7. A bűn királynői – $5,5M / $5,5M
  8. Pókember: Idegenben – $5,3M / $1,085MRD
  9. Toy Story 4. – $4,4M / $989,9M
  10. The Farewell – $2,2M / $10,3M

(Sötéttel a frissen bemutatott filmek vannak; első oszlop a hétvégi amerikai bevételt, második oszlop az összbevételt mutatja)

A filmtörténelem 10 legviccesebb színészpárosa

(Forrás: mafab.hu)


Article Tags: · · · · · · · · · · ·