FILMEZZUNK.HU
Hivatalos: Keanu Reeves főszereplésével jön a Mátrix 4

Hivatalos: Keanu Reeves főszereplésével jön a Mátrix 4

1767

Hivatalos: Keanu Reeves főszereplésével jön a Mátrix 4

A korábbiakhoz hasonlóan Lana Wachowski írja és rendezi a Mátrix most bejelentett negyedik részét, amiben Neóként visszatér Keanu Reeves, míg Trinity-t ezúttal is Carrie-Anne Moss alakítja majd. A filmet a Warner Bros. Pictures, illetve a Village Roadshow Pictures fogja gyártani és terjeszteni.

Mátrix - Forradalmak (The Matrix Revolutions, 2003)

Lana egy valódi vizionárius, egyedülálló és eredeti filmkészítő, mi pedig rendkívül izgatottak vagyunk, hogy ő készíti a Mátrix következő felvonását is” – erről beszélt a Variety cikke szerint a Warner elnöke, Toby Emmerich. Ő jelentette be kedden, hogy tizenhat évvel a második és harmadik rész után készülhetünk egy negyedikre is. A forgatókönyvet Wachowski mellett Aleksandar Hemon és David Mitchell jegyzi majd, producerként pedig feltűnik még Grant Hill is. A forgatás 2020-ban veheti kezdetét. A történetről egyelőre semmit nem tudni, ahogy arról sem, hogy mi lesz majd Morpheus karakterével. Őt eredetileg Laurence Fishburne alakította, de meglehet, a következő epizódban egy fiatalabb színészre bízzák a feladatot.

Ahogy a Variety is írja, a Warner Bros. az elmúlt években már próbált visszatérni a Mátrix-univerzumba, de nem volt minden rendben a gyártási jogokkal, ezért időt kellett adni a projektnek. A cég kitartása érthető, ha azt nézzük, hogy a trilógia eddig 1,6 milliárd dolláros összbevétellel büszkélkedhet. Az első részt egyébként idén húsz éve, 1999-ben mutatták be, a születésnapot pedig különleges vetítésekkel ünneplik.

Azok a gondolatok, amikre húsz évvel ezelőtt Lillyvel építettünk, ma csak még aktuálisabbak. Rendkívül boldog vagyok, hogy ezek a karakterek visszatérnek az életembe” – fejtette ki a készülő rész rendezője.

Az eredeti Mátrixot, amiben egy számítógépes hacker a lázadók segítségével ráébred az őt körülvevő valóság mibenlétére, 1999 márciusában mutatták be az Egyesült Államokban, augusztusban pedig Magyarországra is megérkezett. A második és harmadik rész bemutatója 2003 tavaszán, illetve őszén volt, nálunk a világpremierrel közel egyidőben. Rendezőként akkor még a Wachowski-fivérek megnevezés szerepelt a stáblistán, azóta viszont Larry (Lana) és Andy (Lilly) Wachowski is bejelentette, hogy transznemű, az életüket pedig nőként kívánják tovább élni. A Mátrix-részek után közösen készítették a 2012-es Felhőatlaszt és a 2015-ös Jupiter felemelkedését is. Első közös filmjük az 1996-os Fülledtség volt.

Keanu Reves mostanában nem unatkozik, szerepelt a John Wick 3. felvonásban és szinkronizált a Toy Story 4-ben, de már forog a Bill & Ted Face the Music, és bejelentették a következő John Wick-rész érkezését is. Carrie-Ann Moss-tól viszont legutóbb a Bye Bye Man-t és a Lángoló agyat láthattuk, így számára már jóval inkább elkélne egy újabb sikerfilm.

Keanu Reeves 10 legjobb filmje

(Forrás: magyarhang.org)


Article Tags: · · · · ·