FILMEZZUNK.HU
Box Office: Meglepően nagyot kaszált a Támadás a Fehér Ház ellen 3.

Box Office: Meglepően nagyot kaszált a Támadás a Fehér Ház ellen 3.

2355

Hétvégi bevételi lista, USA – 2019. augusztus 23-25.

Úgy tűnik, hogy nem érdemes feltennünk a “Mégis mi szükség volt rá?” kérdést a Gerard Butler nevével fémjelzett Támadás a Fehér Ház ellen harmadik része esetében, ugyanis a film meglehetősen erősen nyitott a mozikban. Bár a kritikusok nem voltak elragadtatva tőle, a Támadás a Fehér Ház ellen 3. – A védangyal bukása a nézői értékelések alapján jelenleg 95%-on áll a Rotten Tomatoeson, és a várakozásokon felül, 21,3 millió dollárral nyitott a hazai mozikban. Mivel hasonló számokat hozott mint az első (30 millió) és a második rész (21,6 millió) a nyitóhetükben, nagyon úgy tűnik, hogy kis méretű, de nagyon hűséges rajongótáborral rendelkezik a franchise.

Seth Rogenék vígjátéka, a káromkodós serdülő fiúkkal viccelődő Jó srácok erősen debütált a múlt héten, és továbbra is viszonylag jól tartja magát: a második hetében 11,8 millió dollárt hozott a hazai mozikban, nemzetközi szinten pedig egy híján 50 milliónál tart. A dobogó utolsó fokát a Sony Overcomer című, a hit kérdéseivel foglalkozó sportdrámája foglalta el 8,2 millióval.

Jon Favreau hiperrealisztikus Disney-remake-je, Az oroszlánkirály már hazai szinten is átlépte a félmilliárdos bevételt, globálisan pedig másfél milliárdnál tart – és még hol a vége! A realisztikus animációs filmet szorosan követi a Dwayne Johnson és Jason Statham nevével fémjelzett első Halálos iramban-spinoff, a Hobbs & Shaw, ami világszinten fénysebességgel lépte át 500 millió dolláros határt (és már a 600 milliósat súrolja), köszönhetően a masszív 102 milliós kínai nyitányának. A film akár a 800 milliót is elérheti a mozikban, amivel a franchise harmadik legtöbb bevételét hozó alkotásává válna a Halálos iramban 7. és 8. után.

A nyár egyik nagy meglepetése, a gazdag család kontra fiatal mennyasszony halálos játszmáról szóló Aki bújt című horrorkomédia széles megjelenést kapott, és ennek köszönhetően össze is hozott 7,6 millió dollárt hozott a hétvégén. Az Angry Birds 2. a meglepően pozitív kritikák és a játék népszerűsége ellenére továbbra is nagyon gyengén teljesít a mozikban, és a másik két családi film, a gyerekkönyv-sorozatból adaptált Lidérces mesék és a Dóra, a felfedező élőszereplős verziója is csak pár milliót tudott összeszedni. A top10-es listát Quentin Tarantino Volt egyszer egy … Hollywoodja zárja, ami ismét csak alacsony, 34%-os visszaesést produkált, és világszinten már 239,8 dollárnál tart, de még mindig bő százmillió kell ahhoz, hogy egyáltalán nyereséges legyen.

Amerikai hétvégi bevételi lista:

  1. Támadás a Fehér Ház ellen 3. – A védangyal bukása – $21,3M / $21,3M
  2. Jó srácok – $11,8M / $49M
  3. Overcomer – $8,2M / $8,2M
  4. Az oroszlánkirály – $8,2M / $1,508MRD
  5. Halálos iramban: Hobbs & Shaw – $8,1M / $588,9M
  6. Aki bújt – $7,6M / $10,5M
  7. Angry Birds 2. – A film – $6,4M / $74,7M
  8. Lidérces mesék – $6M / $72M
  9. Dóra és az elveszett Aranyváros – $5,2M / $60,5M
  10. Volt egyszer egy Hollywood – $5M / $239,8M

(Sötéttel a frissen bemutatott filmek vannak; első oszlop a hétvégi amerikai bevételt, második oszlop az összbevételt mutatja)

15 korhatáros akciófilm, amit egyszer az életben látnia kell

(Forrás: hu.ign.com)


Article Tags: · · · · · · · ·