Die hard - bruce willis

7 Bruce Willis film, amit mindenképpen látnod kell

4314

Bruce Willis 7 legjobb filmje

Boldog szülinapot Bruce! A híres, Németországban született színész ma ünnepli 62. születésnapját. Színészi pályafutása alatt rengeteg filmet elvállalt, jókat és rosszakat is egyaránt. Az utóbbi időszakban sajnos már csak gyengébb produkciókat láthattunk tőle, ám mi születésnapja alkalmából összeszedtük a karrierje során készített legjobb filmeket. Íme Bruce Willis 7 legjobb filmje.

7. A nap könnyei (2003)

Az az Antoine Fuqua rendezte ezt a háborús drámát, aki olyan akciófilmekkel bizonyított már, mint a kőkemény Kiképzés, vagy a Mark Wahlberg főszereplésével készült Orvlövész. A történetben Waters főhadnagyot (Bruce Willis) Nigériába küldik, hogy kiszabadítsa az országban rekedt amerikai állampolgárokat. Mikor a nigériai demokratikus kormány megbukik, a hatalmat katonai szervezetek ragadják magukhoz. Waters Dr. Lena Kendricks (Monica Bellucci) megmentésére indul, de a nő csak akkor hajlandó a férfival tartani, ha ő hajlandó a körülbelül 70 menekültből álló tábort Kamerunba vezetni.

6. Red (2010)

Eddigi utolsó nézhető akciófilmje Bruce-nak. Világviszonylatban 1 millió dollár választotta el az alkotást a 200 milliós összbevételtől, így nem kellett sokat várni a folytatásra. A Red sztorija a következő: A CIA fekete múltú ex-ügynöke, Frank Moses (Bruce Willis) visszavonultan élné nyugdíjas éveit, ám régi munkáltatója ráküld egy hi-tech szuper-bérgyilkost, hogy így “biztosítsa” Frank hallgatását bizonyos ügyekről. Moses ezzel nagyon nem ért egyet, ezért összerántja a régi csapattársakat (Morgan Freeman, Helen Mirren, John Malkovich), hogy pontot tegyenek az ügy végére úgy, hogy ők lehetőleg túléljék az akciót.

5. Túl a sövényen (2006)

Bruce 2006-ban beadta a derekát és egy fantasztikusra sikeredett meséhez kölcsönözte a hangját. Olyannyira jól sikerült az animációs film, hogy csak Amerikában 155 millió dollár értékben váltottak rá jegyet a moziba vágyók. Szülinaposunk a nagy-dumás, dörzsölt mosómedvének, azaz Sticklinek adta kölcsön a hangját. Ő az, aki megpróbál segíteni a sok-sok állatnak eljutni a sövény egyik oldaláról a másikra. Ezután megindulnak az izgalmas zsákmányszerző akciók, csakhogy hamarosan felbukkan egy hisztis háziasszony, egy profi féregirtó, és egy irtó mérges mackó is.

4. Az utolsó cserkész (1991)

Bruce Willisről elsőként az akció jut eszünkbe. Erre a negyedik helyezett, 91-es film lehetne a legjobb példa, ha nem lenne az a bizonyos McCLane. Következő a történet: A kiábrándult magándetektív titkosszolgálati pályafutása akkor ért véget, amikor vitába szállt egy korrupt politikussal. A sors összehozza a szintén mélyponton levő egykori profi rögbijátékossal (Damon Wayans), akinek megölik a barátnőjét. Kényszerű szövetségükből lassacskán barátság születik, s ezt a kötődést tűz, láng és néhány ezer géppisztolygolyó edzi meg.

3. Armageddon (1998)

Sokak kedvenc filmje. 4 Oscarra is jelölték, de ami a leghihetetlenebb, hogy 7 kategóriában jelölték Arany Málna-díjra. Ezek közül – amit máig nem értek – egyet meg is “nyertek”, Willist választották meg az év legrosszabb színészének. Ha valaki egyetért ezzel a döntéssel, annak várom kommentben az indoklását! Az alkotás sztorija: Óriási aszteroida robog a Föld felé. Egyetlen menekülésnek az kínálkozik, ha még odakint az űrben apró darabokra robbantják. Egy szalonképesnek csöppet sem nevezhető olajbányász csapat indul el a nagy kalandra. Miközben bolygónk minden lakosa lélegzetvisszafojtva figyeli az eseményeket, hőseinknek még arra is marad idejük, hogy magánéleti problémáikat rendezzék, és jókat viccelődjenek.

2. Bérgyilkos a szomszédom (2000)

“Tulipán” csípte meg az ezüstérmet. Hogy miért Tulipán? Oznak (Matthew Perry) becézett Nicholas Oseransky kiégett, házasságába belefáradt fogorvos, aki sivár és eseménytelen életet él. Ekkor azonban beköltözik a szomszédba Jimmy “Tulipán” Tudesky, azaz Bruce Willis a maffia bérgyilkosa, Oz pedig zavaros bosszúdrámába keveredik.

1. Die Hard – széria (1988-2013)

Azt hiszem ezzel nem okoztam meglepetést. El lehetne Bruce Willis filmográfiájának első helyén képzelni mást? Nem valószínű. John McClane-el filmes pályafutása alatt összeforrt a neve Bruce-nak. A történet olyan egyszerű, hogy van egy kiégett ex-rendőr, aki mindig rosszkor van rossz helyen, és mindig neki kell megmentenie a “világot”. Ez a sztori már ötször megismétlődött, bár azt gondolom, hogy az eddigi utolsó felvonást, a Magyarországon forgatott 2013-as részt, az alkotók ha lehetne újraforgatnák. Az biztos, hogy a Drágán add az életed! méltó aranyérmese a Bruce Willis produkciókból összeállított listánknak!

Kihagytuk a Ponyvaregényt? Nem véletlen. Egyszerűen nekünk ezek a filmek jobban tetszettek Bruce-tól. Ha vitatkoznál velünk, várjuk hozzászólásodat. Ha tetszett cikkünk, nyomj egy LIKE-ot FACEBOOK OLDALUNKRA!

(Címlapkép forrása)

//milos//


Article Tags:

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download