Dwayne Johnson és Henry Cavill

Dwayne Johnson és Henry Cavill – Hét színészei

3089

A hét színészei ezúttal Dwayne Johnson és Henry Cavill

Hétről-hétre megjelenő cikkünkben kiválasztunk két színészt, akik a héten ünneplik születésük napját és bemutatunk 7-7 érdekességet az életükből, amivel még lehet, hogy eddig nem találkoztál. Ezúttal két férfit választottunk a hét színészeinek. Az egyik Dwayne Johnson, a “Szikla”, az ex-pankrátor, míg a másik úriember nem más, mint Superman, azaz Henry Cavill.

Dwayne Johnson (Született: 1972. május 2.)

 1. Miközben felnőtt, Dwayne a szüleivel sokat utazott és nézte az apját a szorítóban, édesapja birkózó volt. Főleg ennek a hatására választotta később ő is a küzdősportot.
 2. A középiskolai évei alatt Dwayne Johnson elkezdett futballozni és hamarosan a Miami Egyetemtől kapott egy teljes ösztöndíjat, ahol labdarúgóként óriási sikere volt.
 3. 1995-ben kriminológia és fiziológia szakon fejezte be az egyetemet. Ezután úgy döntött, hogy apja Rocky Johnson és nagyapja, Peter Maivia nyomdokaiba lép, és birkózó lesz.
 4. 2006-ban jött létre a Dwayne Johnson Rock Alapítvány, amely a halálos beteg gyermekekért végzett közhasznú munkájáról ismert. Egy évvel később ő és felesége 1 millió dollárt adományozott a miami egyetemnek, hogy felújíthassák a labdarúgó létesítményeket. Az atlétikai tanszék korábban nem kapott még ekkorra adományt egykori sportolójától.
 5. Dwayne jó barátja az egykori színész, Kalifornia volt kormányzója, Arnold Schwarzenegger, a X-Men filmek főszereplője, Hugh Jackman és Michael Clarke Duncan volt.
 6. 1999-ben önéletrajzot adott ki The Rock Says címmel.
 7. Mivel édesanyja, Ata Fitisemanu Maivia királyi vért hordoz magában, 2004-ben egy Szamoán tett látogatása során a szamoai király, Malietoa Tanumafili II nemesi címet adományozott Johnsonnak elismerésükként a szamoai nép iránti elkötelezettségéért. Dwayne támogatja Szamoa nemzeti rögbicsapatát, akiknek mezén a “The Rock” felirat látható.

Henry Cavill (Született: 1983. május 5., Jersey, Channel-szigetek)

 1. A brit koronafüggőséghez tartozó Csatorna-szigetek legnépesebb tagján, Jerseyn született öt fiú közül a negyedikként. Édesanyja, Marianne banki alkalmazott, édesapja Colin Cavill bróker.
 2. Egészen kicsi kora óta érdekelte a színészet, több iskolai darabban is részt vett. Elmondása szerint ha nem színész lenne, valószínű csatlakozott volna a hadsereghez vagy egyiptológiát tanulna.
 3. 2005-ben fej-fej mellett haladt Daniel Craiggel a James Bond szerepéért folyó versenyben, a Casino Royale rendezője, Martin Campbell Henryt, míg a producerek Danielt támogatták. Végül a szerepet Daniel Craig kapta meg. Ennek ellenére Henry elárulta, hogy mindig is nyitott marad a James Bond-filmekre.
 4. Első filmes szerepét a Stephenie Meyer bestsellere alapján forgatott Alkonyatban (2008) játszotta volna, azonban a forgatás kezdetére már huszonöt éves volt, ezért a 17 éves Edward szerepét végül Robert Pattinson kapta.
 5. Henry Cavill elutasította a szteroidok használatát a felkészülés alatt, de szigorúan ellenezte azt is, hogy számítógépes képalkotással javítsanak fizikumán. Olyan testet akart építeni önerőből, ami méltó Superman karakteréhez.
 6. 2005-ben az Empire Magazine a legszerencsétlenebb hollywoodi színésznek kiáltotta ki.
 7. Henry Cavill a színészet mellett modellkedik is, 2008-tól ő a Dunhill parfümök reklámarca.

(Címlapkép forrása itt és itt)
(Érdekességek forrásai: starity.hu, wikipedia.hu, mafab.hu)

//milos//


Article Tags:

Írj hozzászólást!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download