A 10 legjobb családi film arra az esetre, ha összegyűlt a família

10 családi film, amit mindenképpen látnotok kell

7433

A 10 legjobb családi film arra az esetre, ha összegyűlt a família

Lehet, hogy sokan nincsenek tisztában vele, de ma van a Család Nemzetközi Napja. Hivatalosan az ENSZ vette fel a rangos napok listájára még 1994-ben. Régóta készülünk már egy olyan cikkel, ahol összegyűjtjük azokat a filmeket, amik nagyszerű lehetőséget biztosítanak arra, hogy még jobban összekovácsolódjon a kis otthoni csipet-csapat, kiegészülve a két örökös vigyázóval, apával és anyával. Szóval annak apropóján, hogy ma van a Család Világnapja, bemutatjuk, hogy szerintünk melyik a 10 legjobb családi film. Nagyon nehéz volt kiválasztani a TOP10-et, ezért a kedves Olvasóink számítsanak rá, hogy hamarosan jelentkezünk egy folytatással is!

Európai vakáció (European Vacation, 1985)

Griswaldék, az átlag amerikai papa, mama és a két gyerek egy vicces vetélkedőn európai utazást nyernek, de alig teszik be a lábukat a kontinensre, máris kellemetlen kalandba keverednek, majd újabb és újabb kalamajkák következnek.

Beethoven (1992)

A Newton család tagjai igazán normális emberek. De arról egyikük sem álmodott, hogy egyszer csak feltűnik körükben egy bernáthegyi kutya, és örökre megváltoztatja az életüket, na meg a bútorok állagát. Beethoven, az eb igen súlyos egyéniség, aki a nyirkos, szemeteskukában töltött éjszaka után egy szép reggel arra ébred, hogy megtalálta álmai otthonát. Egy takaros házat kerttel, sövénnyel, és ami a legfontosabb: nyitott kapuval. George Newton hisz a gyerekei ígéretének, akik első lelkesedésükben boldogan fogadkoznak, hogy majd etetik, sétáltatják, egyszóval: gondozzák. Ekkor még csak nem is sejti, micsoda kalandok várnak rá.

L’ecsó (Ratatouille, 2007)

Remy, a gourmand patkány életét kockáztatva jut a legfinomabb falatokhoz Párizs felkapott éttermében. Álma, hogy sztárséf váljon belőle, ám családja nem kifejezetten érti, miért nem jó neki a hagyományos csatorna-eledel.
2008-ban mind az Oscar, mind a Golden Globe gálán elnyerte a legjobb animációs film díját.

Éjszaka a múzeumban (Night at the Museum, 2006)

Larry élete nem úgy alakul, ahogy szeretné, és amikor legújabb találmányával is felsül, kénytelen  éjjeliőrként munkát vállalni a Természetrajzi Múzeumban. Már az első éjszaka elképszető kalandokat él át: a kiállított dinoszauruszok, vadállatok és történelmi alakok egyszer csak életre kelnek, az életét pedig maga Theodoe Roosevelt menti meg. Larry nem akar csalódást okzoni fiának azzal, hogy ismételten kirúgják, ezért minden erejével a múzeum megmentéséért küzd.
Az idomárok heteket foglalkoztak a majommal, hogy megpofozza és megharapja Ben Stillert. Remek családi film, hogy együtt szórakozhasson a família.

Tucatjával olcsóbb (Cheaper by the Dozen, 2003)

Sok jó ember kis helyen is elfér. Ez lehetne a Baker család mottója, akiknek legszembetűnőbb tulajdonsága, hogy valamivel népesebbek, mint az átlagos amerikai család. Az összesen tizenkét gyereket és a két kutyát a szülők egyébként sem tudják mindig szemmel tartani, ám mikor az anya állást vállal, és Tom, az apa kénytelen otthon maradni, hogy vigyázzon a lurkókra, elszabadul a pokol, és őrületes kalandok sora veszi kezdetét.

Don Camillo (1983)

Ilyen papot az ördög sem látott: motorral megy a templomba. A reverenda alatt farmert hord, és ejtőernyős ugrás közben eseketi a fiatal párt. Önkívületbe esik a templomban hallgatott hawaii zenétől, és tinédzser lányokkal görkorcsolyázik. Vallási vitái során többször használja az öklét, mint a szép szót. Összetűzésbe keveredik a polgármesterrel. Don Camillo és a polgármester csapatának focimeccse tömegverekedésbe torkollik.
Bár Terence Hill-t leginkább Bud Spencer társaként ismerheti a nagyközönség, ez a családi film bebizonyítja, hogy egyedül is képes a hátán vinni egy produkciót

Gyerekjáték (The Game Plan, 2007)

Joe Kingman valósággal lubickol a népszerűségben. A Boston amerikai futball csapatának hátvédjeként milliókat keres, az élete meg olyan, mint egy buli. A szurkolók és a nők odavannak érte, a csapat meg akár a bajnoki címre is esélyes lehet a vezényletével. Az események azonban váratlan fordulatot vesznek, amikor kiderül, hogy a hátvédnek van egy hét éves kislánya – egy egyéjszakás kaland gyümölcse. Ettől kezdve alapjaiban változik meg az élete: a bulit, randit, meccseket háttérbe szorítja a balettóra, sok családi film és mese, illetve a közös babázás.

Némó nyomában (Finding Nemo, 2003)

A kis bohóchal, Némó, apja figyelmeztetései és dorgálása ellenére elhagyja az óceán biztonságos területeit, hogy kíváncsiságát kielégítve megnézzen egy hajót. Ekkor azonban kifogják, és egy fogorvosi rendelő akváriumában köt ki. Apja rögvest keresésére indul társával, Marlinnal, azonban az út számtalan veszélyt rejteget. Eközben Némó szökési tervét forralja.

Úton hazafelé (Homeward Bound, 1980)

Két kutyus, Árnyék és Lutri és egy cica, Sasy békésen élnek egy kedves családnál. Ám amikor a családnak el kell utaznia, az állatokat egy barátjuk farmján hagyják. Rövid idő után azonban a három kedvenc elhatározza, megkeresik gazdáikat. Így nekivágnak a Sierra-hegység vad vidékének, nem tudva, milyen veszélyek várnak ott rájuk. Miután a család megtudja, hogy az állatok elszöktek, ők is a keresésükre indulnak, a történet pedig csak bonyolódik.

A maflás (Here Comes the Boom, 2012)

Scott Woss békés biológiatanár, akinek az élete egy csapásra megváltozik, mikor kiderül, hamarosan elbocsájtások várhatóak az iskolában. Anyagi okok miatt az iskolai zenekar és a zenetanár állása veszélyben van. Scott ezt nem nézi tétlenül, utcai harcosként kezd pénzt keresni. A pofonoktól nem mentes harcok egy nagy versenyre vezetik, amelynek végén eldől, marad-e a zenekar, illetve a zenetanár.
Ez a film egy valóra vált álom számomra, de még soha nem kínlódtam ennyit egy forgatáson. – mondta egy újságírónak Kevin James – Komédiás vagyok, és ennek a filmnek az a lényege, hogy akik nézik, nevessenek és szeressék a figurámat, de közben szerettem volna, ha komolyan vesszük, amit csinálunk – magyarázta Adam Sandler állandó játszótársa. – A forgatás előtt nagyon sokat edzettem, profi edzőkkel dolgoztam, és arra is figyelni kezdtem, hogy mit eszem. Szóval: úgy kínoztam magam, mint egy drámai színész.

Szerinted melyik a legjobb családi film? További tippeket várunk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben! Könnyítsd meg következő családi filmes cikkünkhöz a dolgunkat!

(10 legjobb családi film címlapkép forrása)
(10 legjobb családi film történetek, érdekességek forrása)

//milos//


Article Tags:

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download