Pierce Brosnan és Tina Fey - A hét színészei

Pierce Brosnan és Tina Fey – A hét színészei

1752

Pierce Brosnan és Tina Fey érdekességek

Hétről-hétre megjelenő cikkünkben kiválasztunk két színészt, akik a héten ünneplik születésük napját és bemutatunk 7-7 érdekességet az életükből, amivel még lehet, hogy eddig nem találkoztál. Ezúttal sokak kedvenc James Bond-ja, a még komolyabb filmes díjjal nem rendelkező Pierce Brosnan az egyik kiválasztott, míg női ágról a már két Golden Globe-díjjal is rendelkező Tina Fey-re esett a választásunk.

Pierce Brosnan (Született: 1953. május 16., Navan, County Meath, Írország)

 1. Édesapja elhagyta a családot, mikor Pierce csecsemő volt. 4 éves korában édesanyja Londonba költözött egy nővéri állás miatt, így ettől kezdve nagyszülei, Philip és Kathleen Smith nevelték. Haláluk után nagynénjénél, majd nagybátyjánál lakott, később pedig egy Eileen Reilly nevű nő által működtetett panzióban húzta meg magát.
 2. Saját bevallása szerint az első két film, amelyet moziban látott a Goldfinger (1964) és az Arábiai Lawrence (1962) voltak, melyek növelték színészi ambícióit.
 3. Miután úgy döntött, hogy elvállalja James Bond szerepét, nem viselhetett más filmben szmokingot; ez komoly problémát jelentett A Thomas Crown-ügy öltöztetőinek.
 4. A londoni „James Bond szabók” szerint Pierce Brosnan volt a legkönnyebb és egyben a legnehezebb 007-es ügynök, akire ruhát kellett varrniuk, hisz az Aranyszem forgatása alatt mindössze 74,4 kg-ot nyomott, a Halj meg máskor!-ban viszont már 96 kg-ot mértek.
 5. Kedvenc Bond filmje az Oroszországból szeretettel és a Szigorúan bizalmas, legkevésbé pedig az Őfelsége titkosszolgálatában nyerte el tetszését.
 6. 2004-ben a Sustainable Style Foundation megválasztotta a „Legjobban öltözött környezetvédőnek.”
 7. Pierce Brosnan szeret horgászni; általában a Dél-Wales-ben található Towy folyón hódol eme hobbijának.

Tina Fey (Született: 1970. május 18., Upper Darby)

 1. Tina hazájában nagy népszerűségnek örvend, tevékenykedik színésznőként, humoristaként, íróként és producerként is.
 2. Fey az Upper Darby High Iskolába járt, ahol kitűnő tanuló volt, tagja az énekkarnak, a dráma klubnak, és a tenisz csapatnak, és társ-szerkesztője volt az iskolai újságnak, a Makknak.
 3. Az amerikai televíziózás egyik nagy sztárja, A stúdió (The 30 Rock) című, hatszoros Emmy-díjas és hatszoros Golden Globe-díjas sorozat írója, producere, főszereplője, és a Saturday Night Live egyik állandó parodistája, írója. Ő volt a Saturday Night Live első női komikusa.
 4. A Parancsolgató nadrág című önéletrajzi könyve, a The New York Times sikerkönyv listáján öt hétig volt a csúcson.
 5. 2010-ben átvette a Mark Twain Díjat az Amerikai Humorért, a valaha volt legfiatalabb győztese a díjnak.
 6. Felkerült a People magazin, az 50 Leggyönyörűbb Ember listájára 2003-ban, és a People magazin a 100 Leggyönyörűbb Ember között szerepelt 2007, 2008 és 2009 években.
 7. Jeff Richmond-al való esküvője, görög ortodox szertartással 2001. június 3-án volt. A párnak két lánya van Alice Zenobia Richmond (született 2005. szeptember 10.) és Penelope Athena Richmond (született 2011. augusztus 10.).

(Címlapkép forrása itt és itt)
(Érdekességek forrásai: starity.hu, wikipedia.hu, mafab.hu)

//milos//


Article Tags:

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download