Minden idők 6 legjobb állatmentő filmje

Minden idők 6 legjobb állatmentő filmje

8894

Állatmentő filmek, amiket minden állatszeretőnek látni kell

A Föld természetvilága egyre inkább rá van szorulva arra, hogy az ember segítse, megmentse. Sajnos a fejlődés, barbárság, figyelmetlenség, önmegvalósítás okozza ezeket a világméretű problémákat, az ember tudja, hol segíthet. Összegyűjtöttünk egy pár kalandfilmet, amiket akár gyerekekkel is megnézhetünk, tanulhatunk és felnyílhat a szemünk a körülöttünk élő állatvilágra. Íme hat alkotás a legjobb állatmentő filmek közül.

Flipper (1996)

A szórakoztató kalandfilm Paul Hogen főszereplésében rendkívül jó választás, ha a gyerekekkel szeretnénk megnézni egy lebilincselő történetet a tengerről és a delfinről. Egy konok makacs felelőtlen srác találkozik egy delfinnel, Flipper-el és megváltozik az élete. A környezetükben veszély leselkedik a delfinre, hiszen sem az orvvadászok sem a környezet szennyezés nem kedvez a delfin élőhelyének. Nagy kalandba vágják hát a fejszéjüket.

A medve (L’Ours, 1988)

Az állatmentő történet egy árva kis bocsról szól aki elvesztette az anyukáját . A természet befogadó így megtanítja mindenre amit egy bocsnak tudnia kell. Egy megsebesített hím medve életét mutatja be a történet másik oldala, aki rátalál a kis bocsra és segít neki a túlélésben. A francia kalandfilm 1990-ben a legjobb vágású filmek közé került, majd Oscarra is jelölték. A valós színészek között megtalálhatjuk Bart-ot, aki a hím medvét alakítja és Douce-ot aki a kis bocs szerepében tündököl.

Szabadítsátok ki Willyt! (Free Willy, 1993)

A történet szerintem mindenki számára ismert, hiszen nincs a földön olyan, aki ne látta volna egy árva kisfiú és a gyilkos bálna barátságáról a filmet. A kis srác egy rongálás révén kerül közeli kapcsolatba újdonsült óriás barátjával. Willy a bálna sajnos azonban rossz tulajdonosi kezekben van, ezért a srác megszervezi a megmenekítését, melyben az újdonsült mostoha szülei segítenek. A történetre egy egész trilógiát ráhúztak.

Pandakaland Kínában (Amazing Panda Adventures, 1995)

A kínai vadon félelmetes óriási és egyben lenyűgöző. A sok állat és növényfaj közül azonban sokunknak a pandák jutnak eszébe. Azzal is tisztában vagyunk itt nyugaton, hogy folyton veszélyeztetve vannak az orvvadászok, csökkenő lakótér, és táplálék hiánya miatt. Egy kutató, panda-mentő akció vezetője, magával viszi kisfiát Kínába, ahol belekeverednek egy orvvadászoktól hemzsegő pandamentési akcióba.

A madármentő pusztadoktor (2011)

A magyar dokumentumfilm a Hortobágyi Nemzeti Parkban játszódik, a madármenhelyen. A mindössze 50 perces film, bemutatja Dr. Déri János elhívatottságát a madarak megmentése felé. Legyen szó egy fészeknyi elhagyott tojásról, törött lábú gémről, mindenre talál megoldást, míg el nem jön a megható pillanat hogy visszaköltözzenek a természetbe ahová tartoznak.

Delfines kaland (Dolphin Tale, 2011)

Morgan Freeman egy kedves igaz történetről szóló, állatmentő filmhez adta tehetségét. A történet egy olyan delfinről szól, akinek le kellett amputálni a farkát, mert belegabalyodott egy rákcsapdába. Hogy hogyan lesz képes egy vízi állat farokúszó nélkül úszni azt senki nem tudta, de belevágtak. A delfin fejlődése reményt adott olyan embereknek, kisgyerekeknek, akinek szintén nélkülözniük kellett valamely végtagjukat. Lebilincselő a történet és megható. Az egész családnak csak ajánlani tudom kicsiktől a nagyokig.

(6 legjobb állatmentő film címlapkép forrása)

//bluegirl//


Article Tags:

Hozzászólások

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download