Johnny Depp és Natalie Portman érdekességek

Johnny Depp és Natalie Portman – A hét színészei

5517

Johnny Depp és Natalie Portman érdekességek

Hétről-hétre megjelenő cikkünkben kiválasztunk két színészt, akik a héten ünneplik születésük napját és bemutatunk 7-7 érdekességet az életükből, amivel még lehet, hogy eddig nem találkoztál. Ezúttal férfinemben az a Johnny Depp a kiválasztott, akit rengetegen szeretnek, de mégis valamiért évek óta zuhanórepülésben van filmek terén. Nők közül az Oscar és Golden Globe-díjas, Jeruzsálemben született Natalie Portmant szemeltük ki, akit a legtöbben a Star Warsok Padme Amidala-jaként ismerhetnek. Mind a ketten június 9-én, azaz a mai napon ünneplik születésük napját!

Johnny Depp (Született: 1963. június 9., Owensboro)

 1. Négy gyermek közül Johnny Depp volt a legfiatalabb, gyermekkorában sokszor költözött a család. Testvéreivel több mint 20 helyen éltek, majd 1970-ben Miramarban, Floridában telepedtek le.
 2. Tizenkét éves volt, mikor az édesanyjától egy gitárt kapott ajándékba, ekkor különböző garázszenekarokban kezdett játszani. A The Kids nevű zenekarban játszott, mely szerény helyi sikereket ért el. A The Kids ezután Los Angelesbe ment lemezszerződés reményében, a nevüket Six Gun Methodra változtatták, ám még a szerződés aláírása előtt föloszlottak.
 3. Johnny általában azokat a szerepeket választja, melyeket érdekesnek talál, nem pedig azokat, melyekről nagy bevételt gyanít. A kritikusok gyakran “ikonikus magányos figura”-ként írják le karaktereit. Johnny néhány kevésbé sikeres filmjét “stúdió miatti hibának” vagy “bevételi méregnek” könyvelte el, és azt mondta, szerinte a stúdiók vagy nem értették meg a filmeket, vagy nem jól reklámozták őket.
 4. 2003-ban a Walt Disney Pictures filmje, A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka hatalmas sikert aratott, Johnny alakítását az egekig magasztalták a nyájas kalóz, Jack Sparrow kapitány szerepében. Johnny Depp állítja, a The Rolling Stones gitárosáról, Keith Richardsról, és Pepé Le Pewról, a rajzolt borzról mintázta a karaktert. Alakításáért Oscar-díjra jelölték a legjobb színész kategóriában.
 5. Johnny Depp érdekes módon sosem nézi meg a saját filmjeit.
 6. Bárja van Los Angelesben, a The Viper Room; egyik legjobb barátja, River Phoenix a bár előtt halt meg drogtúladagolásban.
 7. 1994 szeptemberében őrizetbe vették egy szállodaszoba megrongálásáért, míg 1999-ben azért tartoztatták le egy étteremben, mert összetűzésbe került a paparazzókkal.

Natalie Portman (Született: 1981. június 9., Jeruzsálem, Izrael)

 1. Natalie Portman eredeti neve Natalie Hershlag. Az amerikai Shelley és az izraeli Avner Herschlag egyetlen gyermeke. Apja termékenységi szakértő és nőgyógyász, anyja pedig háztartásbeli. Natalie annyira idegenkedik ettől a kifejezéstől, hogy az interjúkban inkább művésznek nevezi őt, mondván, hogy a háztartás zökkenőmentes vezetése és a főállású anyaság is művészet.
 2. Anyai felmenői zsidók voltak, akik Ausztriából és Oroszországból emigráltak az USA-ba (vezetéknevüket Edelstein-ről Stevens-re változtatták). Apai felmenői szintén zsidók voltak, ők Lengyelországból és Romániából költöztek Izraelbe. Apai nagyapja, akinek szülei meghaltak Auschwitzban, közgazdaságtani professzor volt, Romániában született dédnagyanyja pedig brit kém volt a második világháború alatt.
 3. 1994-ben jelentkezett egy gyerek szerepére, aki összebarátkozik egy középkorú emberrel Luc Besson filjmjében, a Léon, a profiban. Kicsivel azután, hogy megkapta a szerepet, Natelie felvette nagymamája leánykori nevét színpadi névként, ezzel a család identitását és magánéletét védve. A Léon, a profi 1994. november 18-án került bemutatásra, ez a nap volt Natalie filmes debütálása.
 4. Mielőtt beválogatták a Star Wars előzmények stábjába, sosem látta az eredeti filmeket, nem tudott különbséget tenni a Star Wars és a Star Trek között sem.
 5. 2006-ban azt nyilatkozta, hogy Izraelben sokkal inkább zsidónak érezte magát és hogy gyerekeit nagyon szeretné zsidónak nevelni: “Nálam mindenképpen elsőbbséget élvez, hogy a gyermekeimet zsidónak szeretném nevelni, de a végső dolog az, hogy legyen valakim, aki jó ember és társ.”
 6. Angolul és héberül folyékonyan beszél, ezeken kívül még franciául, németül, japánul és spanyolul tud társalogni.
 7. Kedvenc színésze Ben Kingsley, színésznője Audrey Hepburn, Jane Fonda, Meryl Streep és Diane Keaton.

(Címlapkép forrása itt és itt)
(Érdekességek forrásai: starity.hu, wikipedia.hu, mafab.hu)

//milos//


Article Tags:

Hozzászólások

Írj hozzászólást!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download