Terence Hill - nevem senki

Terence Hill színészi palettája

6512

Terence Hill arcai

A híres, Velencében született színész idén ünnepelte 77. születésnapját. Terence Hill neve szinte egybeforrt Bud Spencerrel, ám mi ma nem közös filmjeiket vesszük górcső alá, hanem a vékony pofonosztó munkásságából szemezgetünk. Terence-nek rendkívül színes a színészi palettája, hiszen játszott már papot, volt a vadnyugat hőse, de játszott már szuper képességekkel megáldott zsarut is. Lássuk hát leghíresebb alakításait!

Vigyázat, vadnyugat (1972) – A galamblelkű hős

Apja utolsó akaratának megfelelően Joe-t (Terence Hill) a vadnyugatra küldik abban a reményben, hogy ott végre igazi kemény legény válik belőle. Az álmodozó tekintetű fiatalember azonban megveti a fegyverropogást, a verekedést és az erőszakot. Helyette szívesebben választja a verseket, a ló nyergénél pedig jobban kedveli a biciklijét. Joe nem is szakítana ezzel az életmóddal, ha nem kellene megvédenie magát egy fegyveres férfival szemben, aki ugyanarra a lányra vetett szemet, mint ő.

Nevem Senki (1974) – A névtelen fegyverforgató

Senki (Terence Hill), aki nevét még gyerekkorában választotta apja legendás kuncsaftja után, mint szerencsevadász azt a feladatot kapja megbízóitól, hogy végezzen Jack Beauregarddal (Henry Fonda), az öregedő gyorstüzelővel, aki gyerekkora óta a legnagyobb példaképe. Amikor Jack felvilágosítja, hogy visszavonul a kalandoktól, mert már csak a nyugalmas, békés öregkorra vágyik. Senki úgy gondolja, hogy az öregfiú megérdemel még egy utolsó kalandot és szervez számára egy felejthetetlen randevút a Vad bandával.

Szuperzsaru (1981) – A szuper képességű rendőr

David Speed (Terence Hill) nyomozó a magasban egy rakétát pillant meg, amelynek nukleáris sugárzása új, földöntúli képességekkel ruházza fel. Dave ezentúl képes a telepátiára. Újonnan szerzett képességével nem okoz számára nehézséget a legrejtélyesebb bűntény felderítése sem, s ha a helyzet azt kívánja, egy felhőkarcoló tetejéről is leugrik. Míg más a nyakát törné, neki a haja szála sem görbül meg. Varázserő ide vagy oda, egy veszélyes bűnöző mégis csapdába csalja.

Don Camillo (1983) – A görkorcsolyázó pap

Ilyen papot az ördög sem látott: motorral megy a templomba. A reverenda alatt farmert hord, és ejtőernyős ugrás közben eseketi a fiatal párt. Önkívületbe esik a templomban hallgatott hawaii zenétől, és tinédzser lányokkal görkorcsolyázik. Vallási vitái során többször használja az öklét, mint a szép szót. Összetűzésbe keveredik a polgármesterrel. Don Camillo (Terence Hill) és a polgármester (Colin Blakely) csapatának focimeccse tömegverekedésbe torkollik.

Lucky Luke (1991) – A sheriff

Az 1880-as évek végén megállapodás születik a fehérek és az indiánok között. Prérikutya átengedi a telepeseket a földjén, de azok nem háborgathatják őket és nem vadászhatnak állataikra. Így lassan felépülhet a telepesek városa: Daisy Town. Szépen előbújt a földből a templom, az iskola, a borbély üzlete, a fogorvos üzlete és természetesen a kocsma is. De itt rögtön felbukkantak a fegyverek, és a nem kívánatos személyek is. Tehát szükség van egy seriffre, aki a rendre vigyáz, erre a feladatara Lucky Luke (Terence Hill) vállalkozott, ami nem kis merészségről árulkodik.

Terence Hill – Bud Spencer társa

Ide nehéz lenne egyetlen filmet kiválasztani. Összesen 17 alkotásban szerepeltek együtt – hamarosan ebből is olvashattok egy válogatást – az ex-vizilabdás Bud Spencerrel és ezeknek a nagyon nagy százaléka örök klasszikussá is váltak. Hétről-hétre még mindig hatalmas közönséget vonzzanak ezek, ha leadja valamelyik TV. Nem olyan régen, szombat délután kapcsolgattam a tévémet, és nem kevesebb, mint 4 adó, 4 különböző Bud Spencer – Terence Hill klasszikust vetített. Tudják, hogy mi a jó…

Kihagytuk Terence Hill valamelyik klasszikusát? Várjuk hozzászólásban! Ha tetszett a cikk nyomj egy LIKE-ot Facebook oldalunkra!

(Címlapkép forrása)

//milos//


Article Tags:

Hozzászólások

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download