FILMEZZUNK.HU
Sylvester Stallone legjobb filmjei, amiket mindenképpen látnod kell

Sylvester Stallone legjobb filmjei, amiket mindenképpen látnod kell

19850

Sylvester Stallone legjobb filmjei

Michael Sylvester Gardenzio Stallone 1946. július 6-án született New Yorkban. Édesapja Gioia del Colle-ban született, Olaszországban, és még gyermek volt, amikor a család kivándorolt Amerikába. Édesanyja félig orosz zsidó, félig francia származású. 1976-ban elérkezett az ő ideje, amikor a Rocky című filmjével világsikert aratott és örökre beírta a nevét a filmtörténelembe. A következőkben Sylvester Stallone tíz, általunk legjobban szeretett filmét mutatjuk be néhány sorban.

10. Túl a csúcson (Over the Top, 1987)

Hawk, a kamionsofőr szeretné rendbe hozni kapcsolatát tíz éve nem látott fiával. A gyermek, akit nagyszülei mindig ellene neveltek, gyanakvó, bizalmatlan és sérült, s tele van váddal vele szemben. Hosszú közös útra indulnak Amerikán keresztül: Hawk a szkander-világbajnokságra igyekszik. Ám a világbajnoki cím elnyerésénél is nagyobb kihívás számára fia bizalmának, szeretetének kiérdemlése.

Túl a csúcson (Over the Top, 1987)

Annak ellenére, hogy a jegypénztáraknál nem aratott nagy sikert, ez az egyik legismertebb Sylvester Stallone film. A katonai-akadémia színhelye Claremont-ban volt, Kaliforniában. 1986 nyarán forgattak a Pomona Kollégium-ban.

9. Szupercella (Escape Plan, 2013)

Ray egy olyan tökéletes börtönt tervezett, amiből lehetetlen a szökés, ráadásul az óriáskalitka egy hajón helyezkedik el. Miután Ray-t valaki az általa tervezett börtönbe záratja, keresi a kiutat, hogy megtalálja az illetőt, aki ezt tette vele. A szökésben segítségére lesz Rottmayer, a társa. Most kiderül, hogy Ray képes-e kijátszani a saját rendszereit.

Szupercella (Escape Plan, 2013)

A Szupercella 2013-ban bemutatott amerikai akció-thriller, melyet Mikael Håfström rendezett, a forgatókönyvet Miles Chapman és Jason Keller írta. A film főszereplői Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger és James Caviezel. Stallone lába egy verekedős jelenet forgatása közben olyan súlyosan megsérült, hogy 70 öltéssel kellett összevarrni.

8. A pusztító (Demolition Man, 1993)

2032-ben kiszabadul a hibernáció börtönéből a 20. század végének legelvetemültebb bűnözője, Simon Phoenix. Csak egyetlen ember akad, aki képes lenne kézre keríteni a veszedelmes férfit: a vele azonos időben kihágás miatt hibernált rendőrtiszt, John Spartan. Spartan villámgyorsan alkalmazkodik az új világ szabályaihoz, ám valami furcsaság feltűnik neki: Phoenix előtt mintha magától megnyílnának a bezárt ajtók és megoldódnának a titkos kódok.

A pusztító (Demolition Man, 1993)

Sylvester Stallone állítólag azt szerette volna, ha Phoenix szerepét Jackie Chan játssza, de ő visszautasította, mivel az ázsiai közönség nem kedveli, ha egy szokásosan hősöket játszó színész egyszerre gonosz lesz. Érdekesség, hogy Wesley Snipes annyira utálta a szőke haját, hogy a filmezés végeztével rögtön leborotválta a fejét.

7. Tango és Cash (Tango & Cash, 1989)

A két nyomozó mindenben különbözik egymástól. Egyikük szakadt farmerban és pólóban jár, a másik kivételes eleganciával öltözködik és Cadillacben feszít. Egyvalamiben azonosak: mindkettő önmagát tartja a város legjobb zsarujának.

Tango és Cash (Tango & Cash, 1989)

A Tango és Cash egy 1989-es amerikai akciófilm, melyet Andrej Koncsalovszkij rendezett (Albert Magnoli fejezte be, mivel Koncsalovszkij a rá nehezedő súly miatt otthagyta a stábot). A fontosabb szerepeket Sylvester Stallone, Kurt Russell, Teri Hatcher és Jack Palance alakítják.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·