10 izgalmas krimi, amit mindenképpen látnod kell

A 10 legizgalmasabb krimi, amit mindenképpen látnod kell

38375

10 izgalmas krimi, amit mindenképpen látnod kell

A krimi valamilyen bűntettel, bűnüggyel foglalkozó műfaj. Olvasás, filmezés közben olyan izgalomba kerülhet az ember, hogy képtelen letenni a könyvet, illetve leállítani a filmet, mert arra is sajnálja az időt, hogy kimenjen a konyhába egy bögre teáért! Aki szereti az izgalmakat, a figyelemfelkeltő és lenyűgöző kalandokat, az tudja miről beszélek! A történet vége általában tartalmazza a bűntény vagy rejtély megoldását, vagyis megtudhatjuk ki a felelős azok elkövetésért. Gyilkosság, gonoszság, igazságtalanság ellen harcol a törvény! Némelyekben a logikai játék az, amely érdekfeszítővé teszi a produkciót, és az utolsó percekben is izgatottan várjuk a történet befejezését. Emlékszem jómagam Agatha Christie Tíz kicsi néger című művével jártam így. Egyszerűen az utolsó pillanatokban is eksztázisban voltam, hogy végre fény derüljön az igazságra. Amikor megtörtént, csak ültem és próbáltam logikailag megemészteni az olvasottakat/látottakat… Jelentem sikerült!

A következő bejegyzésben a legjobb krimiket vesszük át! Izgalmakra fel! A filmek sorrendje kizárólag saját véleményen alapszik.

Szerinted melyeik a legjobb krimi a filmvilágban? Oszd meg velünk kommentben vagy hozzászólásban a Filmezzünk.hu Facebook oldalán!

10. A kém /Spy/ 2015

Susan Cooper (Melissa McCarthy) az egyik legjobb CIA elemző. Egy akció során munkatársai Bradley Fine (Jude Law) és Rick Ford (Jason Statham) lebuknak, így egyetlen megoldás marad Susannak kell terepre mennie, hogy számos titokra fényt derítsen. A világba, amelybe bekerül kemény ökölre, nagy szájra és bátorságra lesz szüksége. Az első női titkos ügynök bevetésre indul, hogy minden rosszal leszámoljon.

A film különlegessége és számunkra büszkesége, hogy Budapesten és Tihanyban is játszódik. Ez az a film, amelyben a poénkodás, a nevetés és az izgalom is egyszerre biztosított.

9. Beépített szépség /Miss Congeniality/ 2000

Egy rendes kis város nyugalmát egy rettegett terrorista zavarja meg, aki legközelebbi célpontjává a szépségversenyben résztvevő lányokat tűzte ki. Ahhoz, hogy a bűntényt, valamint a tragédiát elkerüljék, egy FBI ügynöknek kell beépülnie a verseny résztvevői közé. A választás Gracie Hart (Sandra Bullock) ügynökre esik, aki nem éppen mondható kifejezett szépségnek. A szépségszakértő feladata, hogy Gracie-t feltűnés nélkül felkészítse a megmérettetésre és közben Gracie tudjon nyomozni a rejtélyes ügyben.

Mindenkinek ajánlom egyik kedvenc színésznőnk kiváló krimijét!

8. Sírok között / A Walk Among the Tombstones/ 2014

Az exzsaru Matt Scuddert (Liam Neeson) a törvény másik oldalán tesz szívességet készpénzért cserében. Egy heroin dílernek kell segítenie elkapni bizonyos tagokat, akik elrabolták és brutális kegyetlenséggel meggyilkolták a feleségét. Ekkor szembesül a ténnyel miszerint ezek a bűnözök nem először és nem is utoljára követtek el alattomos bűnöket. Matt harcol, küzd az idővel, hogy elkapja a gyilkosokat mielőtt újabb szörnyűséget követnek el.

A bűn és az igazság kemény harca! Győzzön az igazság!

7. David Gale élete /The Life of David Gale/ 2003

David Gale (Kevin Spacey) egész életében a halálbüntetés ellen harcolt. Különös fordulat történik az életében, amikor is megvádolják egyik kolléganője megerőszakolásáért és meggyilkolásáért, így fogvatartottként várja saját kivégzését. Bitsey Bloom (Kate Winslet) a helyi újságíró erre az izgalmas sztorira várt. Az interjú során azonban megismeri David életét és azt az összeesküvést, amelynek áldozatává vált és halált róttak ki rá. Bitsey úgy érzi, hogy egy ártatlan embert kell megmentenie a haláltól és az igazi gyilkost kell lelepleznie, még mielőtt túlkéső lenne.

6. A tégla /The Departed/ 2006

Az ír maffia legfiatalabb és legtehetségesebb tagja jelentkezik a Rendőrakadémiára. A feladata a következő, legyen tökéletes rendőr, törjön magasra a ranglétrán és jelentsen mindent a megbízóinak. Igen ám, de egy másik fiatal rendőr is hasonló megbízatást kap, neki Boston bűnszövetkezetébe kell bekapcsolódnia. A beépített emberek jól végzik feladatukat és sejteni kezdik, valójában mi is történik a másik oldalon.

Leonardo DiCaprio, Matt Damon és Jack Nicholson egy szuper izgalmas filmben!

5. A védelmező /The Equalizer/ 2014

Robert (Densel Washington) újra elkezdi élvezni az életet, nyugodtan és békésen telnek mindennapjai, maga mögött hagyva régi izgalmakkal teli életét, megrendezve saját halálát, hogy visszavonulhasson. Kiegyensúlyozott napjaiban megismerkedik Terivel (Chloe Grace Moretz), akit gengszterek, bűnözök bántalmaznak és zaklatnak. Robert ezt nem nézheti tétlenül ezért elhatározza, hogy minden áron segít a lánynak. A törvény helyett igazságot szolgáltat és újra a védelmező szerepébe áll.

Félelemre nincs ok, a Védelmező segít!

4.Tíz kicsi indián /Ten Little Indians/ 1965

Tíz vendég érkezik egy a világtól elzárt szigetre, egy titokzatos meghívásra. Senki sem ismeri azt a személyt, aki mindannyiukat meghívta. A közös vacsora során egy hang felsorolja az olyan bűntetteiket és gyilkosságaikat, amelyekért még nem kaptak méltó büntetést. A 10 kicsi indián közül egy különös verssel egybekötve, egyre kevesebben és kevesebben lesznek. Különös halálesetek, találgatások, gyanúsítgatások, vajon ki lehet a gyilkos?! Vajon miért kerültek a szigetre? Vajon kihívta meg őket?

Agatha Christie nagy sikerű regénye alapján (Tíz kicsi néger) egy szuper krimi filmváltozatban. Figyelem az izgalom a tetőfokára hág!

3. Fogságban /Prisoners/ 2013

Egy nap két kislány rejtélyes módon eltűnik. A nyomozást vezető rendőr (Jake Gyllenhaal) elfog egy közeli lakókocsiban lévő férfit, Alexet (Paul Dano). A gyanúsítottat bizonyítékok hiányában szabadon engedik. Az apa (Hugh Jackman) kétségbeesésében felveszi az igazságosztó szerepét és kezébe veszi az irányítást. Természetesen ez csak több bonyodalmat és nehézséget okoz…

Váratlan fordulatokkal és csavarokkal teli krimi!

2. Elcserélt életek /Changeling/ 2008

1928 márciusában Christine Collins (Angelina Jolie) 9 éves kisfia, Walter rejtélyes körülmények között eltűnik otthonról. Öt hónap elteltével a rendőrség bejelenti, hogy megtalálták Waltert és ezzel a nyomozást befejezik. A kisfiút, akit hazahoznak nem Walter, csak egy asszonyt bíztak meg, hogy küldje haza fiát, becsapva ezzel az édesanyát és a sajtót. Christine ezt nem nézi tétlenül és próbálja meggyőzni a rendőrséget, hogy folytassák újra a nyomozást eltűnt fiával kapcsolatban. A legrosszabb rémálmai válnak valóra, hiszen szegény asszonyt egy elmegyógyintézetbe is bezárják, emellett számos megpróbáltatáson kell keresztül mennie. Egyedül Briegleb tiszteletes áll mellé. De vajon mi történt Walterrel? Hol lehet? Előkerül vajon?

A film megtörtént események alapján játszódik, csupa izgalom, ugyanakkor nagyon megrázó is! Legalább egyszer látnod kell!

1. A remény rabjai /The Shawshank Redemption/ 1994

1946-ban Andy Dufresne (Tim Robbins) bankárt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélik kettős gyilkosság elkövetése miatt. A feladata, hogy minél hamarabb elfogadja az ítéletet és megismerkedjen a börtön élet kegyetlenségeivel, az elállatiasodott rabokkal, a szadista és erőszakos börtönszemélyzettel. A bankéletben szerzett tapasztalataival azonban Andy nem adja fel és könyvelésbe kezd a börtön falain belül, ezzel kivívja a rabtársai elismerését. Eközben megismerkedik Ellissel (Morgan Freeman). Na és hogy, hogy alakul az életük a börtönben vagy akár a börtönön kívül? Megtudhatod, ha megnézed ezt az igazán érdekfeszítő filmet, amely az általam létrehozott listában az előkelő első helyet szerezte meg! Izgalom, leleményesség, váratlan fordulatok, mindenképpen látnod kell!

Szerinted melyeik a legjobb krimi a filmvilágban? Oszd meg velünk kommentben vagy hozzászólásban a Filmezzünk.hu Facebook oldalán!

(Címlapkép forrása)

//Noncsi//


Article Tags:

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download