Régi filmek listája - 50 évvel ezelőtt ezek voltak a kedvenceink

Régi filmek listája – 50 évvel ezelőtt ezek voltak a kedvenceink

17328

Régi filmek listája

A régi filmek listája következik. Pontosabban olyan klasszikusok, amelyek az 1960-as években közkedvelt filmek voltak. Neked melyik a kedvenc régi filmed? Oszd meg hozzászólásban vagy kommentben a Facebook oldalunkon! A sorrend kizárólag saját véleményen alapszik.

7. Az édes élet /La Dolce Vita, 1960/

Marcello (Marcello Mastroianni) komoly ambíciókkal érkezett Rómába. Egy bulvárlap munkatársa lett, egy fényűző, cinikus és hazug társaság tagja. A hamis csillogású filmipar, a lesüllyedt arisztokrácia, a kiüresedett és értékválságba került értelmiség valamint a pénzhajhász tömegkommunikáció teljes erkölcsi és érzelmi kiüresedését találja, de végül mégis ennek a világnak adja el magát. Besöpörte az Oscar- valamint az Arany Pálma díjat.

Az édes élet /La Dolce Vita, 1960/

6. A rózsaszín párduc /Pink Panther, 1963/

Nyilván a folyton bénázó, mindent leromboló nyomozók legeredetibb alakját, a szerencsétlenség non plus ultráját kell ráállítani egy csilliárd dollárt érő gyémántrablásra. A CSI nem tenné ki a vitrinbe a nyomozati módszert, de nem is ez a lényeg.

A rózsaszín párduc /Pink Panther, 1963/

5. A tanú /A tanú, 1969/

Pelikán József (Kállai Ferenc) hithű kommunista, aki végigharcolta elvbarátaival a vészterhes éveket. Most, győzelmük után, a személyi kultusz idején, gátőrként is elkötelezett munkát végez. Lecsap az orvhorgászra, akiről kiderül, régi barátja és harcostársa, Dániel Zoltán (Fábri Zoltán), aki jelenleg miniszter. Épp ez a kedves barát buktatja le akaratán kívül, amikor feketevágás miatt megjelenik a hatóság. Pelikán börtönbe kerül, ahonnan egyre magasabb beosztásba helyezik. Ő lesz a vidámpark, az uszoda, majd később egy narancstermelő gazdaság igazgatója. Természetesen mindez nem ajándék. Virág elvtárs minden alkalommal hangsúlyozza, hogy egyszer még kérnek Pelikántól valamit. És ez az egyszer el is érkezik, amikor Dániel Zoltánt koholt vádakkal letartóztatják.

A tanú /A tanú, 1969/

4. My Fair Lady /My Fair Lady, 1964/

Henry Higgings (Rex Harrison) az érdes modorú professzor fogadást köt kollégájával, hogy az elviselhetetlenül rikácsoló piszkos külsejű virágáruslányból pár hónap leforgása alatt kifogástalan társasági dámát farag. Eliza Doolittle (Audrey Hepburn) egy elég nehéz eset. Le kell vetkőznie régi rossz szokásait és el kell sajátítania az úri viselkedést.

My Fair Lady /My Fair Lady, 1964/

3. Volt egyszer egy vadnyugat /C’era una volta il West, 1968/

Jill McBain (Claudia Cardinale) férjhez megy, ám mire a vadnyugati kisvárosba érkezik, Frank (Henry Fonda) és bandája legyilkolja családját. Kiderül, hogy nagyszabású telekspekuláció áll a gyilkosságok hátterében, Frank megbízója akarja fölvásárolni a környék telkeit. A nyomorék üzletember számításába azonban hiba csúszik. Először is, a gyönyörű özvegyasszony a történtek ellenére ragaszkodik a birtokához. A másik, hogy Jill oldalán Harmonika (Charles Bronson), a mexikói félvér, és Cheyenne (Jason Robards), a szökött bandita személyében felbukkan két titokzatos figura.

A valaha volt 10 legjobb western film

2. Álom luxuskivitelben /Breakfast at Tiffany, 1961/

A csinos Holly Golightly (Audrey Hepburn) reggelizés közben a luxusékszerbolt kirakat előtt álmodozik, hiszen 18 évesen otthagyta szülővárosát, hogy meghódítsa New York előkelő és luxus világát. Előkelő partikban, odaadó férfitársaságban nincs hiány, az érzelmek viszont háttérbe szorulnak, mígnem Holly menthetetlenül beleszeret egy ágról szakadt, nincstelen és sikertelen íróba, Paulba (George Peppard). Hogy mi lesz, ennek az eredménye vagy miként győzi le a szerelem a nagyravágyást és a luxust kiderül, ha megnézed a filmet! A gyönyörű Audrey Hepburn egyik leghíresebb filmje.

Álom luxuskivitelben /Breakfast at Tiffany, 1961/

1. Spartacus /Spartacus, 1960/

A régi filmek első helyezettje a Spartacus, a római rabszolga (Kirk Douglas), aki kényszerűségből felcsap gladiátornak, majd a megaláztatások ellen lázadó rabszolgafelkelés élére állva a kor legnagyobb haderejével, a római sereggel szemben is sokáig győzelmet győzelemre halmoz. A túlerővel szemben végül szükségszerűen elbukva, majd a kínok kínját, a kereszthalált is vállalva, holtában is legendává vált. A látványos történelmi tablókon, a lenyűgöző tömegjeleneteken, és egy megkapó szerelem kibontakozásán kívül bepillantást nyerhetünk Róma belső intrikáiba, a köztársaságiak és a diktátorpártiak küzdelmébe, a római sereg vezére, a dúsgazdag Crassus (Laurence Olivier) cselszövéseibe.

Spartacus /Spartacus, 1960/

(Címlapkép forrása)

//Noncsi//

Mentés


Article Tags:

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download