Ben Stiller 10 legjobb filmje, amit mindenképpen látnod kell

Minden idők 10 legjobb Ben Stiller filmje

10502

Ben Stiller 10 legjobb filmje

Nemrég ünnepeltük Owen Wilson születésnapját és természetes, hogy legismertebb filmbéli társa, Ben Stiller is nem sokkal utána ünnepelheti születésének évfordulóját. Míg ők együtt szervezhetik szülinapi partijukat, addig mi egy kalap alá vesszük Stiller, általunk kedvelt 10 legszórakoztatóbb filmjét. Ha Owen Wilson toplistájára is kíváncsi vagy, IDE KATTINTS, hiszen azt már sikerült górcső alá vennünk. Szóval íme a szülinapos Ben Stiller 10 leghumorosabb alkotása!

Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik!

Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Ben Stiller produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

10. Hogyan lopjunk felhőkarcolót (Tower Heist, 2011)

Josh Kovacs (Ben Stiller) egy New York-i felhőkarcoló menedzsere. Minden lakóval jó kapcsolatot ápol, de különösen jó a viszonya Arthur Shaw-val (Alan Alda), a főnökével. Egy napon az FBI csalás miatt letartóztatja Shaw-t. Josh meg van győződve róla, hogy csupán félreértésről lehet szó. Josh rájön, hogy Shaw elsikkasztotta az alkalmazottak nyugdíját. A gaztett következtében az egyik alkalmazott öngyilkosságot kísérel meg. Shaw, és még sokan mások elvesztik az állásukat. Az ügyben nyomozó FBI ügynök elárulja Joshnak, hogy Shaw mintegy húsz millió dollárt rejteget valahol. A férfinek van is ötlete, hogy hol lehet az a pénz.

A Universal stúdió szeretett volna két jelenetet a film legvégére a stáblista utánra, amiben kiderül, hogy mi történt Ben Stiller és Eddie Murphy karaktereivel. Eddie viszont 500 ezer dollárt kért volna a jelenetért, úgyhogy nem készítették el azt.

9. Kidobós – Sok flúg disznót győz (Dodgeball: A True Underdog Story, 2004)

A játék is mehet életre-halálra: Peter LaFleurnek (Vince Vaughn) most bizonyítania kell. A jól menő edzőterem tulajdonosa, White Goodman (Ben Stiller) ugyanis fel szeretné vásárolni Peter kicsi és otthonos edzőtermét. Ahhoz, hogy ez nem történhessen meg, Peternek nagyon gyorsan pénz kell, ezért benevezi az edzőtermi csapatot egy pénzdíjas kidobós-bajnokságra. Ám Goodman sem rest, hogy megakadályozza őket a sikeres eredmény elérésében.

Kidobós - Sok flúg disznót győz (Dodgeball: A True Underdog Story, 2004)

Ben Stiller a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb negatív hős díjára. A film forgatásának megkezdése előtt az egész stáb egy kerek hónapon keresztül gyakorolta a kidobóst. A produkció bemutatását követően Amerika-szerte reneszánszát élte a kidobós – Gary Cole-t még meg is hívták egy felnőtt versenyre Chicagóba. Ben Stiller egy jelenet sikere érdekében három kamerát tört össze a forgatáson, és még a feleségét, Christine Taylort is arcon ütötte.

8. Keresd a nőt! (There’s Something About Mary, 1998)

Ted (Ben Stiller) nagy álma válik valóra, amikor az iskolai szalagavatóra Mary (Cameron Diaz) társaságában készül, ám egy szerencsétlen baleset miatt a dolog meghiúsul. Ted viszont évekkel később sem tudja kiverni fejéből a lányt, akivel azóta sem találkozott, és amikor rádöbben, hogy Mary élete igazi szerelme, fel akarja kutatni. Magánnyomozót fogad, és onnantól kezdve felpörögnek az események: kiderül ugyanis, hogy nem csak ő akar a lány nyomára bukkanni, és nem csak neki jelenti élete szerelmét.

Keresd a nőt! (There's Something About Mary, 1998)

A rendezők, Bobby Farrelly és Peter Farrelly előző filmjük, a Tökös tekés anyagi bukása után úgy gondolták, hogy következő filmjük lesz az utolsó. Ezért semmiben sem fogták vissza magukat, és a Keresd a nőt! sikere után úgy döntöttek, folytatják a pályát. 1998-ban a 4. legtöbb bevételt hozó film volt.

7. Derült égből Polly (Along Came Polly, 2004)

Reuben Feffer (Ben Stiller) úgy érzi, végre megtalálta az igaz szerelmet, sajnos épp a mézes heteken kell szembesülnie azzal, hogy felesége máris megcsalja a búvároktatóval. Reuben otthagy csapot, papot, és hazautazik. Az egyik este régi cimborájával, Sandy Lyle-lal (Philip Seymour Hoffman) iszogat, amikor megpillantja régi kedves ismerősét, Polly Prince-t (Jennifer Aniston), aki nagy hatást gyakorol Reubenre.  Azonban a férfi nincs egyszerű helyzetben, fél az újabb csalódástól, ráadásul más is feltűnik a színen.

Derült égből Polly (Along Came Polly, 2004)

Ben Stiller egy talkshow-ban elárulta, hogy a filmben szereplő görény többször is megharapta. A legfájdalmasabb az volt, amikor az állat állon harapta. Jennifer Aniston azt állította, hogy a szerepet azért vállalta el, hogy jó barátjával, Ben Stiller dolgozhasson, és hogy salsázhasson.

6. Madagaszkár (Madagascar, 2005)

Az állatkerti állatok, Alex (Ben Stiller-hang), az oroszlán, Marty (Chris Rock-hang), a zebra, Melman (David Schwimmer-hang), a zsiráf és Gloria (Jada Pinkett Smith-hang) a víziló jól megvannak a maguk kis környezetében. Marty azonban szeretné megízlelni a szabadság ízét, ezért néhány pingvinnel együtt megszökik. Barátai azonnal a zebra nyomába erednek, de olyan kalandokban lesz részük, melyekről álmodni sem mertek volna.

A mese számos más filmre tartalmaz utalást, például Tarzan, Az oroszlánkirály, A majmok bolygója, Amerikai szépség, Tűzszekerek, A számkivetett, Shrek. Az eredeti történetben egy oroszlán, egy zebra, egy víziló és egy okapi szerepelt volna, de a készítők végül zsiráfra cserélték az utolsó szereplőt. Az eredeti forgatókönyvben Juliennek sokkal kevesebb szerep jutott volna, ám szinkronhangja, Sacha Baron Cohen olyan meggyőzően keltette életre a figurát, hogy a rendező átíratta a történetet.

5. Starsky és Hutch (Starsky & Hutch, 2004)

David Starsky (Ben Stiller) egy megállíthatatlan nyomozó, aki mániákusan üldözi a bűnt. Lelkesedése olyan nagy, hogy senki sem bírja sokáig tartani vele a tempót. Legújabb társa Ken Hutchinson (Owen Wilson), egy kissé “romlott” zsaru. Nem végzi rosszul a dolgát, csak éppen még azt nem döntötte el, hogy a törvény melyik oldalán is áll. Ketten együtt ülnek be Starsky tűzpiros Gran Torinójába, hogy felderítsenek egy gyilkossági ügyet. A nyomozás során Hutch egyik informátora és egy pom-pom lány is a segítségükre lesz.

A legismertebb színész párosok jelenkori filmtörténetünkben - Starsky és Hutch

Ez volt Ben Stiller és Owen Wilson 6. közös filmje. Stiller egy kaszkadőriskolában tanult, hogy az autós jelenetek egy részében ő vezethessen.

4. Jószomszédi iszony (Duplex, 2003)

Alex (Ben Stiller) és Nancy (Drew Barrymore) az ígéretes fiatal pár beköltözik álmai otthonába. Csupán egy apró szépséghibája van az álomháznak, hogy a felső szinten egy életjáradékos anyóka tengeti napjait. Alex és Nancy nem is sejtik, hogy a látszólag barátságos és rozoga hölgy valójában egy undok, rosszindulatú nyanya. Egy ravasz, dörzsölt, minden hájjal megkent banya. Egy elvetemült, megátalkodott, gonosz, égetnivaló szipirtyó! Tébolyító harc kezdődik a nyugalomért és a lépcsőházért.

Jószomszédi iszony 2003

3. Éjszaka a múzeumban (Night at the Museum, 2006)

Larry (Ben Stiller) élete nem úgy alakul, ahogy szeretné, és amikor legújabb találmányával is felsül, kénytelen  éjjeliőrként munkát vállalni a Természetrajzi Múzeumban. Már az első éjszaka elképesztő kalandokat él át: a kiállított dinoszauruszok, vadállatok és történelmi alakok egyszer csak életre kelnek, az életét pedig maga Theodoe Roosevelt (Robin Williams) menti meg. Larry nem akar csalódást okozni fiának azzal, hogy ismételten kirúgják, ezért minden erejével a múzeum megmentéséért küzd.

Éjszaka a múzeumban (Night at the Museum, 2006)

Annak ellenére, hogy számos jelenetben láthatjuk őket, forgatás során Ben Stiller és Owen Wilson mindössze egyszer találkoztak. Owen Wilson eredetileg csak egy rövid cameo erejéig szerepelt volna a filmben, de karaktere annyira tetszett a tesztközönségnek, hogy emiatt átírták a forgatókönyvet. Az idomárok heteket foglalkoztak a majommal, hogy megpofozza és megharapja Ben Stillert. 2006-ban a 5. legtöbb bevételt hozó film volt.

2. Trópusi vihar (Tropic Thunder, 2008)

A délkelet-ázsiai dzsungelben egy hatalmas költségvetésű filmet forgatnak. A háborús film sztárok sorát foglalkoztatja, azonban a kiadások ára az egekbe szökik, ezért a stúdió szeretné leállítani a forgatást. A rendező nem hajlandó eleget tenni az utasításoknak, és folytatja a munkálatokat. Stábjával egyre beljebb kerül a dzsungelbe, ahol veszélyes alakokba botlanak.

Ben Stiller nem csak főszerepel az alkotásban, de ő maga is rendezte. Robert Downey Jr. nem akarta elvállalni a szerepet, mert nem találta helyesnek, hogy afroamerikainak sminkeljék a szereplőket. Később mégis elfogadta a felkérést, mert nagyon tetszett neki a forgatókönyv és szívesen játszott volna együtt Ben Stillerrel és Jack Blackkel.

1. Apádra ütök (Meet the Parents, 2000)

Greg (Ben Stiller) szerelmes Pambe (Teri Polo), és meg akarja kérni a kezét. Amikor a pár elutazik New Yorkba Pam húgának esküvőjére, Greg elérkezettnek látja az időt a lánykérésre. Ám amikor megismerkedik a lány családjával, és főleg a félelmetes apósjelölttel, Jack Byrnes-szal (Robert De Niro), úrrá lesz rajta a pánik. Innentől kezdve minden próbálkozása valahogy balul sül el.

Apádra ütök (2000, Meet the Parents)

Ben Stiller éppen akkor kérte meg barátnője, Christine Taylor kezét, amikor a filmet forgatták. Stiller elmondta, hogy engedélyt kért Taylor apjától a lánykérés előtt és eléggé hasonló szituációban találta magát, ugyanis Christine apja is elég erős személyiség, akinek egy security vállalata van. Azért annyira nehéz dolga mégsem volt vele, mint filmbéli karakterének a leendőbeli apósával.

Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik!

Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Ben Stiller produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

(Címlapkép forrása; Történetek forrása itt és itt; Érdekességek forrása)

//batigoool/

Mentés


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download