A 12 kedvenc Samuel L. Jackson filmünk

A 12 legjobb film Samuel L. Jackson-tól

9527

A 12 kedvenc Samuel L. Jackson filmünk

Samuel Leroy Jackson Oscar-díjra és négyszeresen Golden Globe-díjra jelölt amerikai színész és producer. Hírnevet az 1990-es évek elején szerzett néhány kritikai sikert aratott alakításával, s azóta élvonalbeli filmsztárrá és kulturális ikonná nőtte ki magát; számos sikerfilmben tűnt fel, főként akciófilmekben. A színész már közel 120 filmben kapott kisebb-nagyobb szerepet. Samuel L. Jackson ma ünnepli születésének 68. évfordulóját, melynek alkalmából kiválogattuk egy listába az általunk legjobban szeretett filmjeit.

Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik!

Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Samuel L. Jackson produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

12. Kiképzőtábor (Basic, 2003)

Nathan West (Samuel L. Jackson) őrnagy az Egyesült Államok különleges osztagának egyik elit egységét vezeti. Az őrnagy módszerei hatékonyak, de agresszív viselkedése és heves vérmérséklete miatt katonái nem szívesen szolgálnak alatta. Egy látszólag rutin-bevetés során Panamában egy hurrikán sodor végig a táboron, ahol West embereivel állomásozik. A vihar elvonultával az őrnagy négy emberét holtan találják, West pedig nyom nélkül eltűnt. Két túlélő katona maradt csupán, de mindketten más történetet adnak elő a történtek nyomozására kirendelt ex-kommandósnak, aki egykor West alatt szolgált és aki időközben elsőrangú kihallgatótiszt lett.

Kiképzőtábor (Basic, 2003)

11. Ki a faszagyerek? (The Man, 2005)

Vann (Samuel L. Jackson) ügynök mindig elkapja a rosszfiúk grabancát, ezúttal azonban valami más akad a kezei közé, mikor az üldözőbe vett fegyverkereskedő vevőjéről kiderül, hogy csak egy egyszerű flótás, aki rossz időben volt rossz helyen. Vann nem csügged, inkább ráveszi a szemlátomást beszédkényszerben szenvedő kisembert (Eugene Levy), hogy maradjon szerepben, aztán majd meglátják…

Ki a faszagyerek? (2005)

10. Bosszúállók (The Avengers, 2012)

Sosem látott veszély fenyegeti a földet, ezért Nick Fury (Samuel L. Jackson), a S.H.I.E.L.D. vezetője összehívja a a szuperhős csapatot, a Bosszúállókat, hogy megmentsék a világot a végső pusztulástól. Vasember (Robert Downey jr.), Thor (Chris Hemsworth), Hulk (Mark Ruffalo), Amerika kapitány (Chris Evans), Fekete Özvegy (Scarlett Johansson) és Sólyomszem (Jeremy Renner) minden erejét bevetve próbál megküzdeni a gonosszal, ami nagyobb kihívásnak bizonyul, mint az elsőre gondolták.

9. Ha ölni kell (A Time to Kill, 1996)

Mississippi állam Clanton nevű városában szörnyű bűncselekmények sorozatára kerül sor. Előbb két fehér férfi megerőszakol és megver egy csupán tíz éves afro-amerikai kislányt, aminek következtében a lány édesapja (Samuel L. Jackson) végez az elkövetőkkel. Tettéért bíróság elé kell állnia, de az előítéletektől terhes délen nem számíthat semmi jóra. Ügyvédei, Jake (Matthew McConaughey) és Ellen (Sandra Bullock) mindent kockára tesznek, hogy igazságos ítéletet harcoljanak ki.

Ha ölni kell (A Time to Kill, 1996)

8. Die Hard – Az élet mindig drága (Die Hard With a Vengeance, 1995)

A New York-i zsaru, John McClane (Bruce Willis) élete cseppet sem mondható könnyűnek. Kitartása és leleményessége azonban eddig mindig átsegítette őt a legveszélyesebb helyzeteken is. Ezúttal azonban egy eddig nem látott akadállyal kell megküzdenie: Simon a bosszúvágytól fűtött rejtélyes gonosztevő egy végzetes játékra hívja ki McClane-t, aki nem veszíthet, a tét ugyanis New York pusztulása. McClane és társa, Zeus (Samuel L. Jackson) együtt erednek Simon nyomába, aki azonban úgy tűnik, mindig egy lépéssel előttük jár.

Die Hard - Az élet mindig drága (Die Hard With a Vengeance, 1995)

7. Aljas nyolcas (The Hateful Eight, 2015)

Néhány évvel az amerikai polgárháború után egy postakocsi szeli át Wyoming télies táját. Az utasai közt van egy fejvadász, Jonh Ruth (Russell) és foglya, Daisy Domergue (Leigh). Útjuk során két idegennel találkoznak, Marquis Warrennel (Samuel L. Jackson), a katonából lett hírhedt fejvadásszal, és Chris Marquis-szal (Goggins), a déli renegáttal, aki azt állítja magáról, hogy ő a város új seriffje. Miután a hatalmas hóviharban elvesztik az irányt, Minnie rövidáru kereskedésében lelnek menedékre. Csakhogy amikor megérkeznek, nem a tulajdonos, hanem egy csapat ismeretlen alak várja őket. Bob (Bichir) felügyeli a helyet, míg Minnie édesanyjánál van látogatóban, míg társai közt van Oswaldo Mobray (Roth), az ítéletvégrehajtó Joe Gage (Madsen), és a tábornok, Smithers (Dern). Ahogy a vihar egyre pusztítóbbá válik, arra a felismerésre jutnak, hogy talán sosem jutnak el Red Rock városába.

6. Nincs alku (The Negotiator, 1998)

Danny Roman (Samuel L. Jackson) remek rendőr, aki a kiváló tárgyalóképességéről ismert. Most azonban gyilkossággal és sikkasztással vádolják. Danny szeretné tisztázni magát, de ehhez időt kell nyernie, és fel kell hívnia magára a figyelmet. A férfi merész lépésre szánja el magát, de a végsőkig meg van győződve az igazáról. Ennek érdekében túszokat ejt, és azt követeli, hogy a másik kerület hasonlóan tisztelt közvetítőjét küldjék ki tárgyalni.

Nincs alku (The Negotiator, 1998)

5. The Sunset Limited (2011)

Egy lelkileg megtört professzor (Tommy Lee Jones) öngyilkos akar lenni, de egy fegyenc (Samuel L. Jackson) megmenti az életét. Nemsokára a professzor lakásán kötnek ki és a két teljesen más nézeteket valló férfi beszélgetésbe kezd.

The Sunset Limited (2011)

4. Jackie Brown (1997)

Ordell (Samuel L. Jackson) úgy érzi, eleget kereskedett a fegyverekkel, s félretett pénzéből jól szeretne élni. Bevált csempészét, egy névtelen kis légitársaság utaskisérőjét, Jackie Brownt (Pam Grier) bízza meg, hogy elhozza külhonban tárolt vagyonát. Jackie azonban Ordellt és az Ordell iránt buzgón érdeklődő FBI-t is kijátssza, és egy szimpatikus óvadékügynök segítségével lenyúlja a lóvét.

Jackie Brown (1997)

3. Kingsman – A titkos szolgálat (Kingsman: The Secret Service, 2014)

Töki (Taron Egerton) átlagos, vagány utcagyerek: nagyszájú, simlis és nem riad vissza a balhéktól – viszont bátor, gyors és helyén a szíve. Talán ezért keresi meg őt egy magánkézben lévő titkos kémszervezet, a Kingsman egyik legjobb embere (Colin Firth): ha Töki is úgy akarja, a nagy hagyományú, és szigorú szabályok szerint működő cégnél modern James Bondot faragnak belőle. Ám a különlegesen veszélyes kiképzőidőszak gyorsan véget ér – de csak azért, mert az ügynökökre újabb, nagyobb veszélyek várnak. Valaki egymás után rabolja el a világ hírességeit, arisztokratáit és miniszterelnökeit. A szálak pedig egy őrült milliomoshoz (Samuel L. Jackson) vezetnek.

2. Carter edző (Coach Carter, 2005)

A feszültség egyre nőtt, ahogy a richmondi High Oilers a következő kosárlabda bajnokságra készülődött. A város csupa izgalom volt a veretlen csapatnak köszönhetően, és a lelátók minden meccsen megteltek ujjongó szurkolókkal. Senki sem gondolta volna, hogy 1999. január 4-dikén a közösségben kitör a viszály, és oly sok élet megváltozik, amikor Ken Carter (Samuel L. Jackson) edző lelakatolta a tornatermet, és nem engedte be játékosait, mert azok lerontották a jegyeiket. Az igaz történet alapján készült film az ellentmondásos gimnáziumi kosárlabda-tréner, Ken Carter története, az emberi bátorság és meggyőződés felemelő, őszinte portréja arról, hogyan lehet legyőzni a környezet által állított akadályokat, hogyan lehet fiatal embereknek egy olyan jövőt felvázolni, amely túlmutat a bandákon, a drogokon, a börtönön.

Carter edző (Coach Carter, 2005)

1. Ponyvaregény (Pulp Fiction, 1994)

Két idősödő, szabadszájú gengszter Vincent (John Travolta) és Jules (Samuel L. Jackson) épp főnöküknek szereznek vissza egy aktatáskát. A bokszoló, Butch (Bruce Willis) a hírhedt maffiafőnök, Marsellus Wallace (Ving Rhames) átvágását tervezi. Egy piti rablópáros egy étterem kirablására készül. És a szálak összefutnak…

Ponyvaregény (Pulp Fiction, 1994)

Még egyszer megjegyeznénk, hogy toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik!

Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Samuel L. Jackson produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

(Címlapkép forrása; Történetek forrása itt és itt)

//batigoool//

Mentés

Mentés


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · ·

Hozzászólások

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download