Érdekességek Jane Fonda színésznőről

8 dolog, amit nem gondoltál volna Jane Fonda-ról

2769

Érdekességek Jane Fonda színésznőről

Jane Fonda, születési nevén Lady Jayne Seymour Fonda a héten töltötte be 79. életévét, melynek apropójából bemutatunk néhány érdekességet, hogy egy picit Ti is jobban megismerjétek.

Érdekességek Jane Fonda színésznőről

1. A kétszeresen Oscar-díjas színésznő a színészeten kívül író, politikai aktivista, korábbi divatmodell, és fitneszguru is.

2. 12 évesen (1950) veszítette el édesanyját, Frances Ford Seymourt, aki öngyilkos lett. Édesapja az Oscar-, és Golden Globe-díjas legenda Henry Fonda, aki 1982-ben hunyt el.

3. Bár többször is szerepelt édesapjával, végül csak 1958-ban tette le a garast a színészi pálya mellett, amikor is apja bemutatta a színészoktatók pápájának, Lee Strasbergnek. Az 1950-es évek végén aratott sikerei jó kezdésnek bizonyultak a színészi karrierjét illetően.

Érdekességek Jane Fonda színésznőről

4. 1980-ban eljött a nagy lehetőség, hogy apjával játszhasson egy filmben, aminek megvásárolta a tévés lejátszás jogait. Az Aranytó, amiben szerepelt még Katharine Hepburn is, és amiért édesapja megkapta a legjobb színésznek járó díjat, amit sajnos nem tudott átvenni betegsége miatt, ezért Jane vette át a szobrocskát.

5. Az Ágnes, az Isten báránya (1985) című alkotásban annak ellenére, hogy Jane Fonda karaktere láncdohányos, a színésznő 10 évvel a film forgatása előtt leszokott. Így a filmben Fonda nád cigarettát szív, amiben nincs mérgező anyag, nincs benne dohány és nincs az egészségre kedvezőtlen hatással, olyanoknak készül, akik le szeretnének szokni a dohányzásról. 

6. A 90-es évek elején visszavonult a filmezéstől, ám az elhatározása nem bizonyult véglegesnek. 2005-ben visszatért a filmek világába, főként vígjátékokban szerepel.

Érdekességek Jane Fonda színésznőről

7. Jane Fonda azért utasította vissza Eleanor Shaw szerepét A mandzsúriai jelölt című 2004-es filmben, mivel nem akart negatív szerepben visszatérni a filmiparba a hosszú kihagyást követően.

8. A filmezésen kívül számos könyvet és videót adott ki saját edzésprogramjáról.

Érdekességek Jane Fonda színésznőről

(Címlapkép forrása; Érdekességek forrása ITT és ITT)

//milos//

Mentés


Article Tags: · · · · · · ·

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download