Ez a 12 filmsztár majdnem életét vesztette forgatás közben

Ez a 12 filmsztár majdnem életét vesztette forgatás közben

11087

12 filmsztár, akik forgatás közben majdnem meghaltak

Fulladás, karambol, cápatámadás. Csak, hogy néhányat említsünk azon okok közül, melyek majdnem egy filmsztár életének a végét jelentette. Alábbi cikkünkben az origo.hu (2016.12.01.) és a cosmopolitan.hu (2016.01.02.) írásaiból szemezgettünk.

Tom Cruise

Tom híres arról, hogy szereti maga csinálni a veszélyes jeleneteket, azonban A holnap határa forgatása közben a másik főszereplő, Emily Blunt sodorta őket életveszélyes helyzetbe. Egy autós jelenetben irányíthatatlanná vált a kocsi, amit a színésznő vezetett, Tom pedig az anyósülésén ült, így majdnem belevezette magukat egy fába. „Majdnem megöltem Tom Cruise-t!” – nyilatkozta később Emily.

Tom Cruise - A holnap határai

Leonardo DiCaprio

Az Oscar-díjas színész listáján egy nagy fehér cápával való találkozás, egy repülőgép motorjának felrobbanása és egy majdnem végzetes ejtőernyős tandemugrás is szerepel. “Amikor Dél-Afrikában búvárkodtam, egy nagy fehér betört a ketrecembe. A testének legalább a felét sikerült beszuszakolnia, és elkezdte csattogtatni felém a fogait. Úgy kartávolságra volt tőlem, és ötször-hatszor harapott bele a vízbe” – mesélte az első esetről a történetet.

Leonardo DiCaprio

A második esetnél egy Delta járat első osztályán utazott, amikor a szeme láttára robbant fel a repülőgép motorja (a pilóta azonban sikeres kényszerleszállást hajtott végre). Végül pedig DiCaprio akkor került még bajba, amikor oktatójával ejtőernyős tandemugrást hajtott végre – összegabalyodott és nem akart kinyílni az ejtőernyő zsinórja, és a szorult helyzetet csak az utolsó pillanatban sikerült megoldani.

Gerard Butler

A sármos színész a Mavericks – Ahol a hullámok születnek című film forgatásán szenvedett szörnyű balesetet. Egy 20 méteres hullám maga alá temette az egyik szörfös jelenetben, miközben pont neki kellett volna a film egyik karakterét kimentenie a vízből.

Gerard Butler

Kate Winslet

Kate Winslet egyike volt azon keveseknek, akiken nem volt búvárruha a Titanic forgatása közben. Ennek köszönhetően durva tüdőgyulladást kapott, ráadásul az egyik jelenetben ő is majdnem vízbe fulladt. Kate Winslet egyébként, miután majdnem vízbe fulladt, influenzás lett és egy csont elrepedt a könyökében, kijelentette, hogy soha többé nem hajlandó James Cameronnal dolgozni, „hacsak nem keres vele nagyon-nagyon sok pénzt.

Kate Winslet - Titanic

Tracy Morgan

2014 júniusában New Jersey-ben Tracy Morgan limuzinjába belehajtott a Walmart egyik, 18 kerekű kamionja, amelynek a sofőrje 28 órája nem aludt. A balesetben Morgan egy régi jó barátja meghalt, három másik utasa megsérült, neki pedig olyan súlyos agysérülése lett, hogy nyolc napig kómában volt. Megsérült ezenkívül a combcsontja, több bordája és szinte minden csont az arcában.

Tracy Morgan

Az orvosok először azt hitték, nem is fogja túlélni a szörnyűséget, amikor pedig magához tért, hat napig nem látott semmit. Újra meg kellett tanulnia beszélni és járni, 2015 októberében azonban szerencsésen visszatért. Azóta megint vállal stand-up fellépéseket, és több filmje is kijött, illetve bemutatásra vár.

Jason Statham

Az akciósztár majdnem vízbe fulladt a Feláldozhatók 3 forgatásán, amikor az autójában elromlott a fék, így egyenesen a Fekete-tengerbe száguldott, de szerencsére egy igazi akcióhőshöz méltóan még időben kiszabadult a süllyedő kocsiból.

Jason Statham - Feláldozhatók 3

Isla Fisher

A 40 éves színésznő a Szemfényvesztők című filmjének egyik jelenetében azt kellett eljátszania, hogy egy bűvészmutatvány keretében egy vízzel teleeresztett üvegkalitkából akar kiszabadulni, de valami malőr történik, és nem tud. A felvétel során pedig mindez a valóságban is megtörtént vele, hiszen a képsorban főszerepet játszó láncok úgy összegabalyodtak, hogy végzetesen fogva tartották a fuldokló sztárt.

Isla Fisher - Szemfényvesztők

“Nem tudtam kijönni. Mindenki azt hitte, milyen csodálatosan játszom, de igazából tényleg fuldokoltam. Senkinek nem esett le, hogy mindez igazi, és valóban az életemért küzdök” – emlékezett vissza a színésznő, aki több mint három percig volt levegő nélkül a halálos csapdában. Fishernek végül úgy sikerült megmenekülnie, hogy egy kaszkadőr kinyitotta a biztonsági zárat.

Anne Hathaway

A neveletlen hercegnő hercegnője éppen Hawaiin vakációzott 2014-ben, amikor fürdőzés közben elkapta egy olyan erős áramlat, hogy majdnem megfulladt. A színésznő még segítségért tudott kiáltani, és férje ugyan hallótávolságon kívül volt, de egy helyi szörfös meghallotta a kiabálást, és kimentette a vízből.

Anne Hathaway

Johnny Depp

Johnny egy ló miatt került életveszélyes helyzetbe, ugyanis A magányos lovas forgatásán vágta közben leesett a nyeregből. Szerencséjére azonban nem teljesen a földre, hanem úgy, hogy fejjel lefelé lógott a nyeregből, a feje pedig néhány centire volt a száguldó ló patáitól. Ezért inkább úgy döntött, leugrik, mielőtt a ló agyon tapossa a fejét.

Johnny Depp - A magányos lovas

2011-ben szintén volt egy halál közeli “élménye”. Éppen Rumnapló című filmje rendezőjével, Bruce Robinsonnal utazott együtt egy kis repülőn, amikor a gépnek váratlanul leállt a motorja. Az esetből végül nem lett tragédia, mivel sikerült újra életet lehelni a rakoncátlankodó motorba. Depp elmondása szerint egy hosszúra nyúlt, kínos pillanatig csak lebegtek, majd a jármű ereszkedni kezdett – így minden bizonnyal lepergett az élete a szeme előtt.

Sylvester Stallone

Tudod, hogy miért lettek annyira élethűek a Rocky IV. bunyós részei? Mert a színészek igazából verték egymást, ráadásul az utolsó jelenetben, amikor Rocky kikap, a főszereplő igazából megkérte Lundgrent, hogy üssön akkorát, amekkorát csak bír. Végül Stallone megkapta, amit akart, ugyanis egyenesen  a kórházba vitték, ahol nyolc napig volt az intenzíven szívdagadás miatt.

Sylvester Stallone - Rocky IV.

Jennifer Lawrence

Az Éhezők viadala: A kiválasztott című filmnek a forgatásán Jennifer Lawrence majdnem az életet vesztette, amikor Atlantában forgattak. „Szörnyű volt!” – árulta el egy forrás a Showbiz Spynak, majd elmondta, hogy pontosan mi is történt. „A forgatás hirtelen megállt, amikor a ködgép tönkrement és elkezdte okádni a sűrű füstöt, és csak arra eszméltünk föl, hogy Jennifer eltűnt és mindenki pánikba esett.

Jennifer Lawrence - Éhezők viadala: A kiválasztott

A forgatás egy hosszú alagútban volt, ez még nehezebbé tette. A színésznő és kollégái, akik az alagútban tartózkodtak szó szerint elkezdtek fuldokolni, és nem tudtak még menekülni se. A rendezők csak annyit hallottak, hogy a bent lévők köhögnek és fulladoznak. „Egy rendezőasszisztens sikoltott, és mondta, hogy kapcsolják ki a füstgépet és a bent lévők fussanak a szellőző rendszerhez. Az ijesztő percek után a mentőcsapatok megtalálták a csillagot és kollégáit és kihozták őket. Jennifer egy erős lány, de tisztán látszott rajta, hogy a történtek megviselték, ugyanis remegett a félelemtől és erőteljesen szédült” – tette hozzá a forrás. (starity.hu)

Meryl Streep

A Veszélyes vizeken című 1994-es film forgatása közben a háromszorosan Oscar-díjas színésznő beesett a durva sodrású folyóba. Szerencsére Kevin Bacon, akivel együtt forgatták a jelenetet észnél volt, azonnal utána ugrott, és megmentette az életét.

Meryl Streep - Veszélyes vizeken

(Címlapkép forrása)
(Cikk forrása: Origo – Fulladás, karambol, cápatámadás: sztárok, akik majdnem meghaltak, 2016.12.01.; Cosmopolitan – 13 színész, aki majdnem meghalt forgatás közben, 2016.01.02)

Mentés


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·

Hozzászólások

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download