12 filmsztár, aki a való életben is mentett már életet

12 filmsztár, aki nem csak a vásznon hős

8067

Sztárok, akik már mentettek életet

Csak azért mert a hírességek eljátszanak egy hősies szerepet a moziban vagy a tévében nem jelenti azt, hogy ne lehetnének a való életben is hősök. Az élet sokkal nagyobb rendező, mint gondolnánk. Ez lehet, hogy néhányakat meglep, de sok híresség van, aki megmentette már valaki életét – és nem csak akkor, amikor szerepet játszott. Számos híresség ténylegesen mentett már életet és segített a bajban, kimutatva, mekkora szíve van. Alapvetően a következő listán szereplő hírességek azok a szuperhősök, akikről nem is gondoltad, hogy léteznek.

Most, alábbi cikkünkben elolvashatjátok, hogy kik azok a filmsztárok, akik a végletekig elmentek és segítettek valakin. Nem arról beszélek, ha egy színész felsegített valakit, aki elcsúszott a jégen, vagy egy énekes, aki megérintett valakit a szavaival. Ezek a híres mentőakciók mind igazi vagány pillanatok voltak. Úgy értem, amikor kihúznak valakit egy égő kocsiból, na, az igazán hősies.

Jamie Foxx

2016 januárjában a People magazin Foxx sajtósán keresztül megerősítette, hogy az Oscar-díjas színész kihúzott egy embert egy égő járműből. A jármű vezetője pont Foxx Hidden Valley-i, Californiában lévő háza előtt szenvedett balesetet, majd az autó lángba borult. Hála az égnek, hogy miután hívta a 911-et, Foxx ott volt, hogy segítsen a vezetőnek, aki égési sérüléseket szenvedett és kórházba szállították.

12 filmsztár, aki a való életben is mentett már életet

Mark Harmon

1996-ban az NCIS sztárja két tinédzser fiút húzott ki az égő kocsijukból, amikor azok balesetet szenvedtek Brentwoodi otthona közelében. Egy kalapács segítségével, Harmonnak sikerült betörnie az ablakot és megmenteni mindkét fiút. „Mr. Harmon betörte az autó ablakát és kihúzta a srácokat biztonságba,”- Brian Humprey, a Los Angeles-i tűzoltóság szóvivője mondta.-

„A fiatalok Mr Harmonnak köszönhetik az életüket”

2013-ban (17 évvel az eset után) Harmon és az egyik balesetet szenvedő fiú, Collin Specht, beszéltek az esetről. „Mindent neki köszönhetek.” Mondta Specht. „Nem tudom neki visszafizetni, kivéve, hogy továbbadom és próbálom ugyanezt megtenni a saját életemben.”

12 filmsztár, aki a való életben is mentett már életet

Jennifer Lawrence

Lawrencet Az éhezők viadala Katniss Everdeenjeként ismerik a legtöbben. 2012-ben Lawrence egy eszméletlen nőt talált a házon kívül. Miközben a mentőket várták, J. Law és néhány másik ember a nővel maradt és megbizonyosodtak róla, hogy a hölgy rendben van. Az eset idejében mondta Richard Lewis őrmester a Santa Monica-i rendőrkapitányságról a US Weekly hetilapnak, „Miss Lawrence és a többi ember a hölggyel maradt, amíg a rendőrök és a mentők kiérkeztek. Az eset nem volt súlyos és a nő hamarosan jól lesz.

12 filmsztár, aki a való életben is mentett már életet

Tom Cruise

Számos alkalommal volt valóban hős Cruise. 1998-ban londoni szomszédjának segített, Rita Simmondsnak, akit ki akartak rabolni.

„Tom briliáns volt. Lefutott az utcára a testőreivel és elüldözték a támadókat.”

– mondta Simmonds az Evening Standardnak. Korábban még 1996-ban a Mission Impossible sztárja segített egy 23 éves nőnek, akit elütött egy autó, míg a buszát próbálta elérni Santa Monicában. Nem csak annyit tett Cruise, hogy szólt, hogy valaki hívja a 911-et, hanem követte a lányt a kórházba, ahol fizette a 7000 dolláros kórházi számlát, amikor megtudta hogy azt nem fedezi a lány biztosítása.

12 filmsztár, aki a való életben is mentett már életet

Clint Eastwood

2014- ben az AT&T Pebble Beach National Pro Am-et megelőző esti fogadáson, Eastwood alkalmazta a Heimlich fogást a bajnokság rendezőjén Steve Johnon. Így van, Piszkos Harry saját kezűleg mentette meg a fulladástól. John az Associated Pressnek mesélte: „ Épp vizet ittam és ettem ezeket a kis előételeket, egy kis sajt megakadt, és onnantól kezdve nem ment le a falat . Ránéztem és nem tudtam lélegezni. Clint azonnal észlelte és megmentette az életem.” Hozzátette,

Nem hiszem el, 101 kiló vagyok és ő 3-szor is feldobott a levegőbe.

12 filmsztár, aki a való életben is mentett már életet

Kate Winslet

Valaki hallott már arról, hogy az Oscar-díjas Kate Winslet megmentette Richard Branson anyját a tűzből? 2011-ben történt Branson saját rezidenciáján a British Virgin szigeteken, amikor tűz tört ki és Winslet elment a Richard anyjáért, Éváért, hogy megmentse. „Az anyukám 90 éves és bár tud járni ez inkább csak a (menekülési) folyamat felgyorsítására szolgált,” mondta Branson a The Thelegraphnak,

„Akárhogy is, remekül csinálta Kate. Felkapta a karjaiba és kihozta a házból amilyen gyorsan csak lehetett.”

Ami Eve-t illeti, a The Observernek nyilatkozta 2014-ben, „Valahogy csak kijutottam a szabadba és az eső csak ömlött és nem volt bent a kontaktlencsém, de megcsináltam az utat kifelé. Kate és a két gyerek pedig mögöttem jött. Aztán Kate csak felkapott és letett 4 lépcsővel lejjebb és ennyi. Sajnálom, nem tudok többet erről mondani.” Majd folytatta, „Gondolom egy kicsit lassú voltam neki”

12 filmsztár, aki a való életben is mentett már életet

Harrison Ford

Összhangban a Star Warsos karakterével, Han Soloval, Ford ismert a hősies oldaláról is. 2001-ben, egy 13 éves cserkészfiú elveszett a Yellowstone nemzeti parkban. Természetesen Ford egyből felszállt a  helikopterével, hogy részt vegyen a keresésben és a mentőakcióban. Ahogy bizonyára gondolták, Ő és más keresők sikeresen megtalálták a fiút.

12 filmsztár, aki a való életben is mentett már életet

Ryan Gosling

Ha a legnagyobb rajongói még nem szeretnék eléggé, 2012-ben Ryan Gosling megmentette egy nő életét, akit elütött volna egy sárga taxi New Yorkban. A nő épp tweetelt egy romantikus komédiáról, amikor Gosling hangos fennszóval felkiáltott, hogy “Hey, Figyelj!”. A kiáltásnak köszönheti a nő az életét.

12 filmsztár, aki a való életben is mentett már életet

Gerard Butler

1997-ben, mielőtt szerepelt volna Az operaház fantomjában, Butler megmentett egy fiút a megfulladástól. Miközben anyjával piknikezett Skóciában, egy fiú kiáltott, hogy segítség kéne a barátjának, Butler egyből felugrott, hogy segítsen. „Nem hívnám magam hősnek,” mondta

„csak ösztönösen cselekedtem. Amikor kihoztam élettelen volt. Csak hálás vagyok, hogy most már rendben van.”

Butler megkapta a hősiességéért bátorság oklevelet, a Royal Humane Society of Scotland-tól.

12 filmsztár, aki a való életben is mentett már életet

Patrick Dempsey

Hasonlóan a Grace klinikában eljátszott karakteréhez, Dempsey megmentett egy tinédzser fiút, akinek a kocsija megpördült a színész otthona közelében Malibuban 2012 áprilisában. Csak úgy, mint McDreamy tette volna (és tette is), egy feszítővasat és egy poroltót használva kihúzta a fiút a kocsiból. El tudjátok képzelni, hogy Patrick Dempsey ment meg titeket?

Patrick Dempsey érdekességek

Renée Zellweger

A The Sun szerint, 2004-ben, miközben Runyon Canyonban Los Angelesben túrázott, a Bridget Jones naplója sztárja segített egy másik túrázónak, aki lecsúszott a hegyoldalon. A túrázó hölgy ”összeesett és lebucskázott a hegyoldalon.” Állítólag Zellweger ment oda segíteni a hölgynek, miközben a személyi edzője segítséget hívott.

12 filmsztár, aki a való életben is mentett már életet

Vin Diesel

Akárcsak majdnem az összes karakter, amit játszik Vin Diesel kockáztatta az életét, hogy megmentsen egy családot, azzal, hogy kihúzta őket az égő kocsiból 2001-ben. Mikor Hollywoodban volt, látott egy autó-balesetet,

odafutott és megmentette az egész családot, mielőtt az autót elborították volna a lángok, jelentette a People magazin.

12 filmsztár, aki a való életben is mentett már életet

Nem mindenki kockáztatja az életét, hogy megmentsen valaki mást – még ha csak segédkezet kell nyújtani, akkor sem – ezért érdemesek ezek a hírességek arra, hogy listába gyűjtsük őket. Némelyek azt gondolhatnák, hogy a zenészek, filmsztárok, sportolók, és egyéb közéleti személyiségek nagyon hiúak és csak önmagukra gondolnak, de ez nem minden esetben igaz.

Itt vannak ők. Hírességek, akik nem csak a nagy és kis képernyőkön tudnak hősiesek lenni, hanem a való életben is.      

(Forrás: Bustle)

//Horváth Andris//

Mentés

Mentés


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·

Hozzászólások

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download