TOP15: A legjobb kémfilmek

A 15 legszórakoztatóbb kémfilm, amit mindenkinek látni kell

34232

TOP15: A legjobb kémfilmek

A napokban megnéztünk többedmagunkkal egy egyszerűnek tűnő, ám hihetetlen izgalmas és szórakoztató kémfilmet. A film megnézése után elkezdtük kibeszélni a kedvenc témával kapcsolatos filmjeinket, miután arra kellett rájönnöm, hogy rengeteg kémfilm van, amit egyszer az életben, de mindenképpen látni kell. Szóval, ha a kedves Olvasók is bírják a szupertitkos ügynökökkel kapcsolatos produkciókat, akkor had mutassunk be néhányat a legszórakoztatóbb kémfilmek közül, amit vétek lenne kihagyni.

Toplistánk kifejezetten olyan ügynökös produkciókat tartalmaz, melyek stílusa vígjátékon alapszik.  Természetesen az általunk összeállított kémfilmek listája szubjektív, így hiányozhat a kedvenced. Ha hiányzik, ne habozz, írd le cikkünk alatt hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy szerinted melyik az a kémfilm, aminek helye lenne a Te listádban!

15. Kém a szomszédban (The Spy Next Door, 2010)

Az egykori CIA-kém, Bob Ho (Jackie Chan) elvállalja, hogy néhány napig vigyáz szomszédja három gyermekére. Ez a feladat önmagában nem könnyű, ám igazán izgalmas fordulatot akkor vesz a dolog, amikor az egyik gyerek véletlenül letölt Bob számítógépén egy szupertitkos fájlt, majd meglátogatja őket egy orosz terrorista, aki Bob ősellensége…

TOP15: A legjobb kémfilmek

14. ZseniKém – Az ügynök haláli (Get Smart, 2008)

Maxwell Smart (Steve Carell) nagyon ügyes elemző, de igazi álma, hogy ügynök lehessen. Bár letette a vizsgáját, eddig soha nem volt alkalma arra, hogy ebben a munkakörben is bizonyítson. Az orosz kémeknek, a KAOS embereinek köszönhetően azonban úgy tűnik, mégis ügynök lesz belőle. A KAOS végleg fel akarja számolni az ügynökhálózatot, és feltett céljuk, hogy elpusztítsák a világot. Az emberiség jövője egyedül Maxwellen illetve társán, a 99-es számú ügynökön (Anne Hathaway) múlik.

TOP15: A legjobb kémfilmek

13. Bérgyilkosék (Killers, 2010)

Spencer (Ashton Kutcher) egy kormánynak dolgozó bérgyilkos szuperkém, akire egy európai küldetésen rátalál az igaz szerelem egy gyönyörű, okos és éppen szakítás után lévő nő, Jen Kornfeldt (Katherine Heigl) személyében. A románcból házasság lesz, és boldogan élnek egészen Spencer 30. születésnapjáig, amikor rádöbbennek, több millió dolláros vérdíj van a fejükre kitűzve, és ami még rosszabb, a potenciális gyilkosok valószínűleg már évek óta figyelik őket. Bárki lehet az ellenségük: szomszédaik, barátaik, a fűszeres vagy akár a barátságtalan öregember az utca túlsó felén.

TOP15: A legjobb kémfilmek

12. Drágám, add az életed! (Spy Hard, 1996)

Dick Steele (Leslie Nielsen), a nyugalomba vonult titkosügynök egykori főnökének hívó szavára visszatér a szolgálatba. Ugyanis örök ellensége, Rancor tábornok, akit egy robbantásos merénylet után mindenki halottnak hitt, ismét megjelenik a színen. Dicknek és gyönyörű társának, Veronique-nak (Nicollette Sheridan) kell megakadályoznia, hogy a tábornok megvalósítsa világuralmi terveit. Ketten együtt élik át a kalandokat, kerülik ki a csapdákat, menekülnek el autós üldözőik elől. Még arra is jut idejük, hogy pompás vacsorákat töltsenek el egymás társaságában, és a táncparketten megmozgassák a kitartó nyomozástól elgémberedett tagjaikat.

TOP15: A legjobb kémfilmek

11. Kémes hármas (This Means War, 2012)

Két gyerekkori barát, Tuck (Tom Hardy) és Foster (Chris Pine) véletlenül ugyanabba a nőbe, Laurenbe (Reese Witherspoon) szeret bele. Az érzelmek alaposan próbára teszik a barátságukat és a környezetüket is, mivel mindkét férfi a világ egyik legnagyobb és legtitkosabb szervezetének legjobban képzett ügynökeinek egyike. A vetélkedő felek minden eszközt bevetnek, hogy elnyerjék a nő kezét, még olyat is, amit nem feltétlenül lenne szabad.

Chris Pine - Kémes hármas /This Means War, 2012/

10. A rózsaszín párduc (2006, The Pink Panther)

Egy híres fociedző rejtélyes körülmények között elhalálozik és a felbecsülhetetlen értékű gyűrűjének is lába kél – annak a gyűrűnek, amely a Rózsaszín Párduc nevet viseli. Mivel az ügy az egész országot foglalkoztatja, Jacques Clouseau-é (Steve Martin) a megtisztelő feladat, hogy a szálakat kibogozza…

Steve Martin - Rózsaszín párduc

9. Johnny English (2003)

Anglia titkosszolgálatát legyőzhetetlennek tűnő ellenfél támadja meg, aki már likvidálta a legtöbb ügynököt. Az egyetlen reményük Johnny English (Rowan Atkinson), az ügyefogyott kém, akit minden megbízatása során szerencsétlenségek kísérnek. Most azonban mégis rajta múlik minden, neki kell megakadályoznia, hogy az ismeretlen gonosztevők elrabolják a brit koronaékszereket.

Johnny English

8. Gorilla bácsi (The Pacifier, 2005)

Különleges bevetésre indul Shane Wolf (Vin Diesel) kommandós, veszélybe került gyerekre kell vigyáznia. A kölykök tudós apja ugyanis fontos felfedezést tett, amelyre többen is fenik a fogukat. Hogy ne keltsen feltűnést a kertvárosi környezetben, a harcedzett kommandós bébiszitternek álcázza magát. Az öt gyerek – a legkisebb néhány hónapos, a legnagyobb veszélyesen kamaszodó nagylány – mellett a szuperügynök addig még nem tapasztalt dolgokkal találja magát szembe: kénytelen megtanulni, hogyan kell bánni a pelenkával, babakocsival, pótkerekes biciklivel és a kamaszos érzelmekkel.

7. Magas szőke férfi felemás cipőben (Le Grand Blond avec une Chaussure Noire, 1972)

A titkosszolgálat főnöke, hogy megszabaduljon egy a tisztségére pályázó beosztottjától, az ártatlan muzsikusról, Francois-ról azt állítja, hogy ellenséges sztárügynök, és ráállítja kollégáit. Francois persze mit sem sejt az egészből, s egy holdkóros biztonságával botladozik a zűrzavaros helyzetek forgatagában. Valahogy mindig sikerül kikerülnie minden veszedelemből, sőt a szép kémnő, Christine is beleszeret, míg az őt követők meggyilkolják egymást.

TOP15: A legjobb kémfilmek

6. Kémek a szomszédban (Keeping Up with the Joneses, 2016)

A film középpontjában egy tipikus kertvárosi átlagházaspár (Galifianakis és Fisher) áll, akik egy nemzetközi kémszervezet célpontjává válnak, amikor rájönnek, hogy látszólag tökéletes szomszédjaik (Gadot és Hamm) valójában a kormány kémei.

Keeping Up with the Joneses (2016)

5. A kém (Spy, 2015)

Susan Cooper (Melissa McCarthy) egy szerény CIA-elemző, aki az íróasztala mögül készíti elő az ügynökség legveszélyesebb küldetéseit. Azonban amikor egyik társa eltűnik, egy másik ügynök pedig lelepleződik, beleveti magát a fegyverkereskedelem világába, hogy megelőzzön egy globális katasztrófát. A nagyszájú és kemény öklű titkosügynök képtelenség megállítani.

TOP15: A legjobb kémfilmek

4. Az U.N.C.L.E. embere (The Man from U.N.C.L.E., 2015)

Az 1960-as évek elején járunk, a hidegháború időszakában. Napoleon Solo (Henry Cavill) CIA ügynöknek és Illya Kuryakinnak (Armie Hammer) a KGB-től több év ellenségeskedés után egy közös küldetést kell végrehajtaniuk, egy titokzatos nemzetközi bűnszervezet ellen, ami nukleáris fenyegetést jelent a világra.

Az U.N.C.L.E. embere (The Man from U.N.C.L.E., 2015) - Kritika

3. Kingsman – A titkos szolgálat (Kingsman: The Secret Service, 2014)

Töki (Taron Egerton) átlagos, vagány utcagyerek: nagyszájú, simlis és nem riad vissza a balhéktól – viszont bátor, gyors és helyén a szíve. Talán ezért keresi meg őt egy magánkézben lévő titkos kémszervezet, a Kingsman egyik legjobb embere (Colin Firth): ha Töki is úgy akarja, a nagy hagyományú, és szigorú szabályok szerint működő cégnél modern James Bondot faragnak belőle. Ám a különlegesen veszélyes kiképzőidőszak gyorsan véget ér – de csak azért, mert az ügynökökre újabb, nagyobb veszélyek várnak. Valaki egymás után rabolja el a világ hírességeit, arisztokratáit és miniszterelnökeit. A szálak pedig egy őrült milliomoshoz vezetnek.

Kingsman 2 (Kingsman: The Golden Circle)

2. Beépített szépség (Miss Congeniality, 2000)

Egy terrorista tartja rettegésben a környéket. Legújabb célpontjai a szépségverseny döntősei. Az FBI fura ötlettel áll elő, beépítik az egyik női ügynöküket a versenyzők közé. Választásuk a nem túl nőies Grace-re (Sandra Bullock) esik. A hölgy mozgása férfias, nevetése röfögős, sőt, kissé bajuszos is. Feladata, hogy szépségkirálynőként viselkedjen, miközben kézre keríti a terroristát. Vic Melling (Michael Caine), a szépségszakértő megpróbál segíteni Grace-nek, hogy ne keltsen gyanút a döntős lányok között. Azonban már ez sem bizonyul túl egyszerű feladatnak.

Beépített szépség (2000, Miss Congeniality)

1. Mr. és Mrs. Smith (Mr. & Mrs. Smith, 2005)

Kémfilmek listánk aranyérmese! Egyik család sem szívesen teregeti ki a szennyest, titkai pedig mindenkinek vannak, még házon belül is. Smithék látszólag egy teljesen hétköznapi életet élnek. Sem a kívülállók, sem ők maguk nem sejtik, hogy mit rejteget előlük a másik. Jane (Angelina Jolie) és John (Brad Pitt) mindketten bérgyilkosok,  azonban a házaspár tagjaiban semmi más közös nincs, sőt, két egymással rivalizáló szervezetnek dolgoznak. Smithék nyugodt külvárosi élete teljesen felborul, amikor új megbízást kapnak. Bár szigorúan nem vittek addig haza munkát, most rákényszerülnek, hisz a következő célpontjukról kiderül, hogy évek óta megosztják vele hitvesi ágyukat.

Mr. és Mrs. Smith (Mr. & Mrs. Smith, 2005)

Természetesen az általunk összeállított kémfilmek listája szubjektív, így hiányozhat a kedvenced. Ha hiányzik, ne habozz, írd le cikkünk alatt hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy szerinted melyik az a kémfilm, aminek helye lenne a Te listádban!

(TOP15: A legjobb kémfilmek történeteinek forrása ITT és ITT)

//batigoool//

Mentés


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · ·

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download