10 film, amit kétszer kell látnod ahhoz, hogy megértsd

10 film, amit kétszer kell látnod ahhoz, hogy megértsd

41427

Filmek, melyeket mindenképpen kétszer kell megnézned

Minél bonyolultabb és csavarosabb egy film története, annál nagyobb figyelemmel kell megragadni azt, az első perctől kezdve és annál elbűvölőbb maga a film. A detektív történetek, thrillerek és a sci-fik tartoznak azok közé a filmek közé, ahol mindig vannak nem várt csavarok és fordulatok, vezetve a nézőt a cselekmény labirintusán keresztül. Készüljünk fel egy kis agytornára. Íme 10 film, amit kétszer kell látnod ahhoz, hogy megértsd.

Ismersz még Te is olyan filmet, amit feltétlenül kétszer kell látni ahhoz, hogy megértsük? Ha igen, írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben!

1. A jövő gyilkosa (Looper, 2012)

Rendkívül bonyolult, futurisztikus akciófilm gengszterekről, akik megtanulták, hogyan küldjenek vissza embereket, akiket meg akarnak ölni, a múltba. A Loopernek, akárcsak bármelyik másik időutazós filmnek, gyenge a belső logikája, de jobb, ha nem gondolkodunk ezen túl sokat. Hanem csak nézzük és élvezzük.

2. A sötétség útja (Mulholland Dr., 2001)

Ez a produkció a darabokból, töredékekből és a kis részekből áll össze egységgé. Egy gyakorlatlan vagy tapasztalatlan néző könnyen elveszik, ha nem vesz figyelembe minden nyomot, hogy összerakja a kirakóst. Ez a film elejétől a végéig körömrágósan izgalmas. A kérdések már korán felmerülnek, de pont ezért szeretik oly sokan ezt a filmet.

A sötétség útja (Mulholland Dr., 2001)

3. Revolver (2005)

Guy Ritchie kihívás elé állítja a nézőt, hogy bonyolult problémákkal foglalkozzon. Egyet meg kell oldani, hogy továbbléphessünk a következőre a folyamat során. Miközben azon gondolkodunk, hogy mik a főhős viselkedésének az indítékai, könnyen szem elől téveszthetünk más kirakós darabkákat, így, egyik a másik után, a megoldatlan problémák számát növelni fogja.

Revolver (2005)

4. Kiképzőtábor (Basic, 2003)

Egy gyakorló bevetés közben Panamában egy amerikai katonai bázison baleset történik és az osztag, valamint zsarnok vezetőjük eltűnik.  A két túlélő ellentétes vallomást tesz. Az ügy kezd egyre bonyolultabb lenni. Szereted a kirakóst? Szereted a bonyolult történeteket sok csavarral és fordulattal? Ha igen, akkor ezt a filmet látnod kell.

Kiképzőtábor (Basic, 2003)

5. A titkok kulcsa (The Skeleton Key, 2005)

Caroline Ellis, 25 évesen egy hatalmas házban lesz gondozó valahol Louisianaban. Benjamin Devereaux-t ápolja, aki a kastély ura de magatehetetlen. Ellis hamarosan furcsa és megmagyarázhatatlan eseményeknek lesz tanúja és döntenie kell, hogy felfedi-e Devereaux feleségének titkát.

A titkok kulcsa (The Skeleton Key, 2005)

6. Donnie Darko (2001)

A film fontos filozófiai kérdésekkel foglalkozik, hogy megváltoztassa a nyilvánvaló sors és a lehetőségek fogalmát, a másokért való önfeláldozás elképzelését, és annak a koncepcióját, hogy semmi sem történik véletlenül. Minden perce a filmnek annyira magával ragadó, hogy az ember szinte beleszédül.

Donnie Darko (2001)

7. Felhőatlasz (Cloud Atlas, 2012)

Hat történet, amelyek különböző korokban történtek a múltban vagy a jövőben, de szorosan összefonódnak és megmutatják, hogy minden lépés hatással van a korokra. Választani szabadság és rabszolgaság között miközben figyelembe kell vennünk a következményeket.  A választás sok mindent meg tud változtatni, mert minden kapcsolódik egymáshoz.

TOP15 - Elgondolkodtató filmek

8. Időzsaru (Timecop, 1994)

Ez a jövő és a tudósok egy időgépet építenek. Ennek a találmánynak a következtében a világ belépett az emberi civilizáció egy új fokozatába. A gép lehetővé teszi, hogy kijavítsák a múlt hibáit és jobbá tegyék a jelent. Ez egy kihagyhatatlan film azoknak, akik szeretik az alternatív, gondolkodós, szerzői filmeket.

A titkok kulcsa (The Skeleton Key, 2005)

9. Játsz/ma (The Game, 1997)

Ennél a paranoid David Fincher thrillernél nincs is jobb lehetőség, hogy megismerjék a rendező nevezetes stílusát. A mester szétszedi a valóságot rétegről rétegre, annyira, hogy a néző már végül nem tudja, hogy mi is a valóság. Michael Douglas karaktere megpróbálja összerakni a kirakóst a testvére által alkotott hamis valóságban, hogy lássa mennyire is szilárd az.

Játsz/ma (The Game, 1997)

10. Eredet (Inception, 2010)

Két ifjú és ambiciózus építész együtt dolgozik, s nem csak kollégák, hanem a legjobb barátok is, ám kapcsolatukra némi árnyék vetül. A vállalatnál kifejlesztettek egy olyan technológiát, amely segítségével be lehet lépni az álmokba, és bizonyos emberek fejéből így információhoz lehet jutni. Amikor Cobb (Leonardo DiCaprio) él ezzel a lehetőséggel, a dolgok egyre bonyolultabbakká válnak…

Eredet 2010

Ismersz még Te is olyan filmet, amit feltétlenül kétszer kell látni ahhoz, hogy megértsük? Ha igen, írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben!

(Forrás: brightside.me)

//Dexter//

Mentés


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download