A legjobb szívhez szóló filmek

10 csodálatos film, mely garantáltan meg fogja érinteni a szívedet

25336

A legjobb szívhez szóló filmek

Vannak filmek, melyek képesek megérinteni a szívét bárkinek, független a kortól, vagy független attól, hogy fiú vagy lány-e az illető. Alábbi összeállításunkban olyan szívhez szóló filmeket szeretnénk bemutatni egy kicsit bővebben, melyek biztosan meg fogják érinteni a szívedet.

1. A szív hídjai (The Bridges Of Madison County, 1995)

Robert Kincaid (Clint Eastwood) a National Geographic fotósa. Megbízatása az iowai Madison Countryba szólítja, ahol hidakról kell fotókat készítenie. Az eldugott vidéken eltéved, s egy magányos tanyán kér eligazítást. Francesca Johnson (Meryl Streep), az olasz származású családanya otthon van. Férje és gyermekei pár napra elutaztak. Szabadnak érzi magát, s meglepő élmény számára az idegen férfi megjelenése. Két nap az élet. Egy férfi és egy nő, aki már lemondott az ujjongó érzelmekről, egymásra talál.

A szív hídjai (The Bridges Of Madison County, 1995)

2. Hacsi – A leghűségesebb barát (Hachiko: A Dog’s Story, 2009)

Amikor Parker (Richard Gere) professzor egy napon a munkából hazafelé egy gazdátlan kutyakölyköt talál a pályaudvaron, még nem sejti, hogy egy rendkívüli barátság veszi kezdetét. Bár felesége csak vonakodva fogadja be a kis japán akita kutyát, Parker szívét rögtön meghódítja Hacsi. A vidám kutyus hamarosan minden reggel elkíséri a professzort a pályaudvarra, majd minden este elé megy. Egy nap azonban Hacsi hiába várja gazdája visszatértét…

Hacsi - A leghűségesebb barát /Hachiko: A Dog's Story, 2009/

3. Csillagainkban a hiba (The Fault in Our Stars, 2014)

Hazel (Shailene Woodley) és Gus (Ansel Elgort) tinédzserek, akik egy rákos betegeket támogató csoport gyűlésén találkoznak, és szerelmesek lesznek egymásba. Bár Hazel beteg, és oxigénpalack nélkül már nem is mehet sehova, Gus képes őt megnevettetni azzal is, hogy viccet csinál az állapotából.

Csillagainkban a hiba (2014) - Kritika

4. A boldogság nyomában (The Pursuit of Happyness, 2006)

Chris Gardner (Will Smith) célja, hogy családját boldognak lássa, hogy megteremtse számukra az anyagi biztonságot, ám valahogy sosem jár sikerrel. Szeme előtt csak a gazdagság képe lebeg, de hiába tesz meg mindent, elkerüli a szerencse. Miután egyre rosszabb helyzetbe kerülnek, felesége is elhagyja, hátrahagyva ötéves kisfiukat (Jaden Smith). Chrisnek ekkor elege lesz, és egy merész ötlettel áll elő: bróker szeretne lenne. Az álláshoz egy tanfolyamon kell helyt állnia, ehhez azonban fel kell mondania munkahelyén. Míg a brókerkedés “tudományában” egyre mélyebbre ássa magát, anyagilag mélypontra kerül. Fiával kénytelenek várótermekben és menhelyeken meghúzni magukat. Ennek ellenére Chris nem csügged, derűlátón áll hozzá mindenhez, és próbálja bebizonyítani, hogy  minden nehézség áthidalható, csak jókedv és szeretet kell hozzá.

A boldogság nyomában (The Pursuit of Happyness) 2006

5. Fel! (Up, 2009)

A 78 éves légballon kereskedő, Carl Fredricksen élete legnagyobb kalandjáról, a világ felfedezéséről álmodozik. Úgy dönt, valóra váltja néhai szeretett felesége álmát és elutazik Dél-Amerikába a legnagyobb vízeséshez, ami a földön létezik: a Paradise Falls-hoz. Egész életében vágyott egy óriási kalandra, így ezer meg ezer luftballont köt a házára és elrepül messze, a világ egyik leggyönyörűbb és legtitokzatosabb vidékére, a Tepuis táblahegyekhez.

Fel! (Up, 2009)

6. Egy nap (One Day, 2011)

Emma (Anne Hathaway) és Dexter (Jim Sturgess) először június 15-én találkoztak a diplomaosztó után, mikor együtt töltöttek egy éjszakát. Ezután húsz éven keresztül minden évben ugyanazon a napon találkoznak, hogy tudják, kinek hogy megy a sora. Bonyolult kapcsolat az övék, néha egy párként találkoznak, néha egyedülállóként, de nem biztos, hogy Dexter és Emma elégedett ezzel a helyzettel.

Egy nap (One Day, 2011)

7. A lehetetlen (Lo imposible, 2012)

A Bennett család üdülését tölti Thaiföldön, egy gyönyörű tengerparti szállodában. A második nap azonban különös dolog veszi kezdetét, nagyon erős szél támad, és a madarak is egy irányba tartanak. Mielőtt az emberek felócsudhatnának, Thaiföldre pusztító szökőár csap le, és kitör a káosz…

A lehetetlen /Impossible, 2012/

8. Az élet szép (La vita é bella, 1997)

A csodabogár Guido (Roberto Benigni) mindig kész mosollyal válaszolni az élet nehézségeire. Évekig udvarol a szépséges Dorának (Nicoletta Braschi), aki sokáig kikosarazza, de végül nem tud neki ellenállni. Gyermekük (Giorgio Cantarini) már a háborús idők szülötte. Az olaszországi zsidókat deportálják. Apát és fiát elviszik, Dora önként utánuk indul. Guido, hogy kisfiát megóvja, kitalálja, hogy az egész csak vetélkedő, amelynek győztese tankot nyer…

Az élet szép 1997

9. Millió dolláros bébi (Million Dollar Baby, 2004)

Frankie Dunn (Clint Eastwood) nagy tanítása az életre: „Mindig védd magad”. Pályája során sok bunyóst edzett és menedzselt, azonban mióta már lányával is eltávolodtak, magányosan éli életét. Egyetlen barátja Hepaj (Morgan Freeman), a volt bokszoló, aki tudja, hogy Frankie nem olyan rideg, mint amilyennek mutatja magát, mindössze nem találja a megnyugvást. Aztán egy nap belép az edzőterembe Maggie (Hilary Swank), akinek soha semmi nem hullott az ölébe, de egy dologhoz nagyon ért: mindig tudja, mit akar. Egyetlen vágya pedig az, hogy valaki higgyen benne.

Millió dolláros bébi (Million Dollar Baby, 2004)

10. Patch Adams (1998)

Patch Adams (Robin Williams) örökre megváltoztatta a gyógyításról kialakított képünket. Egy olyan időszakban kezdett dolgozni, amikor az orvosok puszta tárgyakként, megoldandó problémaként tekintettek betegeikre, de ő meglátta bennük az embert, és rájött, hogy az emberi közelség, és főképp a nevetés legalább annyira fontos a gyógyuláshoz, mint a megfelelő diagnózis és a gyógyszerek. Ez a szívhez szóló film az ő történetét mutatja be.

Patch Adams 1998

(A legjobb szívhez szóló filmek történeteinek forrása ITT és ITT)

//batigoool//

Mentés

Mentés

Mentés


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download