Heath Ledger érdekességek

13 meglepő érdekesség a fiatalon elhunyt Heath Ledger-ről

4020

Heath Ledger érdekességek

A színész 16 évesen döntött úgy, hogy filmes karrierbe kezd, legjobb barátjával, Trevor DiCarlóval Sydneybe utaztak. Majd visszatért Perthbe, és elvállalta Snowy Bowles szerepét a Sweat című sorozatban 1996-ban. Ezek után elképesztő módon kezdett filmes pályafutása felfelé ívelni, egészen haláláig. 2008. január 22-én, manhattani lakásán holtan találta házvezetőnője, teste mellett gyógyszeres dobozokkal. Heath Ledger 28 éves korában hunyt el. A posztumusz Oscar-díjat is kiérdemlő Heath Ledger a mai napon ünnepelné, a még mindig csak 38. születésnapját. Alábbi cikkünkkel rá emlékezünk.

Heath Ledger érdekességek

1. Ledger a nyugat-ausztráliai Perthben született egy skót, angol és ír felmenőkkel rendelkező családban, Sally Ledger Bell (született Ramshaw) franciatanárnő, és Kim Ledger autóversenyző és bányamérnök fiaként.
2. Őt és testvérét, Kate-et Emily Brontë klasszikusának, az Üvöltő szeleknek két főszereplőjéről nevezték el (Heathcliff és Catherine).
3. Ledger a Guildford Grammar School gimnáziumba járt, ahol először szerepelt színpadon, Pán Péter szerepében, 10 évesen.

13 meglepő érdekesség a fiatalon elhunyt Heath Ledger-ről

4. A 10 dolog, amit utálok benned (1999) volt Heath Ledger első amerikai filmje.
5. Amikor Heath Ledger úgy döntött, hogy színészi karrierbe kezd Hollywoodban, nem volt hajlandó elvállalni semmilyen tv vagy színpadi szerepet. Amikor már csak 150 dollárja volt, akkor ajánlották fel neki a 10 dolog, amit utálok benned szerepét.
6. A Lovagregény (2001) című film forgatása közben Ledger véletlenül kiütötte a rendező Brian Helgeland egyik fogát egy seprűnyéllel, mikor a lovagi tornát próbálták szemléltetni.

Lovagregény (2001)

7. A Karib-tenger kalózai (2003) című filmben Will Turner szerepére két jelölt is volt, Heath Ledger és Orlando Bloom. A rendező Gore Verbinski végül azért döntött Bloom mellett, mert úgy vélte, a Gyűrűk urában játszott szerepe miatt több nézőt fog majd bevonzani.
8. Heath Ledger naplót írt A sötét lovag (2008) forgatása közben, amely sokat segített neki Joker megformálásában. Ebben a naplóban a legkegyetlenebb és legperverzebb dolgokat vette sorba, amit csak fel tudott idézni. Listát készített, összeírta, mik azok a dolgok, amik a pszichopata Joker-t nevetésre bírhatják. Listáján pl. a következők szerepeltek: vak kisbaba, taposóakna, AIDS.

Batman - A Sötét Lovag (Batman: The Dark Knight, 2008)

9. Ledger tragikus halála talán elkerülhető lett volna, ha hallgatott volna a stábra, akik javasolták, hogy forduljon pszichiáterhez, hiszen Joker erősen kihatott a színész jellemére, viselkedésére.
10. Sokáig úgy volt, hogy Sean Penn kapja meg Joker szerepét, de Christopher Nolan rendező, mikor meglátta Heath Ledger produkcióját, megváltoztatta korábbi tervét.
11. Heath Ledger találta ki és tökéletesítette a filmben Joker sminkjét azokból a kozmetikumokból, amit a közelben lévő drogériában vásárolt.

Batman - A Sötét lovag (Batman: The Dark Knight, 2008)

12. A 81. Oscar-gálán posztumusz ítélték oda neki a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar-díjat élete utolsó befejezett alakításáért, Joker szerepéért A sötét lovag című filmben. Ezen felül halála után összesen 32 díjat nyert posztumusz, köztük Golden Globe- és a BAFTA-díjat is.
13. Ledger Michelle Williams színésznőt jegyezte el, akivel a Túl a barátságon forgatásán ismerkedett meg. Tőle 2005. október 28-án kislánya született, Matilda Rose. A kislány keresztszülei Jake Gyllenhaal és Busy Philipps.

13 meglepő érdekesség a fiatalon elhunyt Heath Ledger-ről

(Címlapkép forrása; Érdekességek forrása)

//milos//

Mentés

Mentés

Mentés


Article Tags: · · · · · · · ·

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download