10 menő nyomozópáros a 21. századból

A 2000-es évek 10 legmenőbb nyomozópárosa

6666

10 menő nyomozópáros a 21. századból

Honlapunkon volt már cikk jelenkori filmtörténetünk legismertebb színészpárosairól, de már a filmtörténelem legviccesebb színészpárosait is egy kalap alá vettük. Ezúttal olyan párosokat mutatunk be, akik a bűn ellen szövetkeztek és közös erővel próbálják elkapni a rossz fiúkat. A legismertebb nyomozópárosok közül azokat vesszük górcső alá, akiknek filmjük a 2000-es években került bemutatásra. Természetesen toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik! Szerinted melyik a legmenőbb nyomozópáros? Írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben!

10. Bruce Willis és Tracy Morgan – Két kopper (2010)

A két New York-i zsaru, akik már hosszú ideje társak, most egy ellopott és igen értékes baseballkártya után nyomoznak, közben megmentenek egy nőt, illetve szembekerülnek egy kíméletlen gengszterfőnökkel és sleppjével. Mindeközben magánéleti gondokkal küszködnek; Paul (Tracy Morgan) felesége hűtlenkedése után is nyomoz, Jimmy (Bruce Willis) lánya pedig nemsokára férjhez megy, és az esküvői költségeket Jimmy csak akkor tudja kifizetni, ha megtalálják az elveszett ritkaságot.

Bruce Willis és Tracy Morgan - Két kopper (2010)

9. Channing Tatum és Jonah Hill – 21 Jump Street – A kopasz osztag (2012)

Schmidt (Jonah Hill) és Jenko (Channing Tatum) épp csak kikerültek a rendőrakadémiáról, máris komoly feladatot kapnak: le kell leplezniük egy veszélyes kábítószer-kereskedő bandát. A nyomozópáros tehetségében ugyan sokan kételkednek, ők azonban mindent megtesznek a siker érdekében. Beépülnek egy gimnázium diákjai közé, a beilleszkedés azonban nem várt bonyodalmakat tartogat.

21 Jump Street - A kopasz osztag

8. Mark Wahlberg és Will Ferrell – Pancserpolice (2010)

Terry Hoitz (Mark Wahlberg) és Allen Gamble (Will Ferrell) nyomozópáros akár a tűz és víz: előbbinek lételeme a veszély, míg utóbbi szívesebben ücsörög az irodában, mintsem New York utcáin járőrözzön. Ennek ellenére – vagy éppen ezért – egymás mellé osztják őket. Egy közös vonásuk mégis van – mindketten csodálják a város két sztár zsaruját, Dansont és Manzettit. Allennek és Terrynek egyszer csak ölükbe pottyan a lehetőség, hogy bálványaik nyomába lépjenek, ám a dolgok nem mindig az elképzeléseknek megfelelően alakulnak.

Will Ferrell és Forest Whitaker - A hét színészei

7. Dwayne Johnson és Kevin Hart – Központi hírszerzés (2016)

Amikor a könyvelőt, Calvint (Kevin Hart) felkeresi a Facebookon régi iskolai barátja, Bob (Dwayne Johnson), minden gyökerestül felfordul az aktakukac életében. Bob a suli túlsúlyos lúzere volt régen, de már lefogyott és CIA-nak dolgozik. Az egykori nagymenő Calvin először nem tudja, mibe keveredik, később azonban mindenféle hajmeresztő akció kellős közepén találja magát.

Központi hírszerzés 2016 - Előzetes

6. Will Smith és Tommy Lee Jones – MIB – Sötét zsaruk 2. (2002)

J (Will Smith) különleges ügynök egy rutinfeladatnak tűnő eseten kezd el dolgozni. Egy földönkívüli megölt egy másikat, a szálak azonban egyre jobban kezdenek összekuszálódni, és a bűntény mégsem annyira kézenfekvő, mint az első látásra tűnt. Itt csak egyvalaki segíthet, K (Tommy Lee Jones) ügynök, akinek azonban minden emlékét törölték, és jelenleg postásként dolgozik.

Will Smith és Tommy Lee Jones - MIB - Sötét zsaruk 2. (2002)

5. Sandra Bullock és Melissa McCarthy – Női szervek (2013)

Sarah Ashburn (Sandra Bullock) kőkemény FBI-ügynök. Férfiakat is meghazudtoló precíz és mindenre elszánt munkamániás, akit azonban ki nem állhatnak a kollégái, és összeférhetetlensége miatt távol tartanak a ranglétrától. Most egy új ügyet és új társat kap a bostoni rendőrségtől: a szinte igénytelenségig laza, de szintén tökös Shannon Mullinst (Melissa McCarthy), aki a körzetében minden drogügyletben otthon van. Egy drogbáró után kell együtt nyomozniuk, bár mindketten magányos farkasok. Az akció hevében megértik a csapatmunka lényegét, és a saját magányuk okát is. Idővel egyre világosabb lesz számukra, hogy kitűnő nyomozópáros lehet belőlük.

Sandra Bullock és Melissa McCarthy - Női szervek (2013)

4. Jackie Chan és Chris Tucker – Csúcsformában 3. (2007)

A Los Angeles-i nyomozó, James Carter (Chris Tucker) és a kínai detektív, Lee (Jackie Chan) Amerika és Kína után most Párizsba utaznak, hogy felforgassák a franciák életét. Ám a nyaralás újból akciódússá lesz, miután összetűzésbe keverednek a kínai maffia egyik mellékágával, a Triádokkal. Ez már a legendás nyomozópáros harmadik kalandja!

Jackie Chan és Chris Tucker - Csúcsformában 3. (2007)

3. Ben Stiller és Owen Wilson – Starsky és Hutch (2004)

David Starsky (Ben Stiller) egy megállíthatatlan nyomozó, aki mániákusan üldözi a bűnt. Lelkesedése olyan nagy, hogy senki sem bírja sokáig tartani vele a tempót. Legújabb társa Ken Hutchinson (Owen Wilson), egy kissé “romlott” zsaru. Nem végzi rosszul a dolgát, csak éppen még azt nem döntötte el, hogy a törvény melyik oldalán is áll. A nagyon vicces nyomozópáros együtt ül be Starsky tűzpiros Gran Torinójába, hogy felderítsenek egy gyilkossági ügyet. A nyomozás során Hutch egyik informátora és egy pom-pom lány is a segítségükre lesz.

A legismertebb színész párosok jelenkori filmtörténetünkben - Starsky és Hutch

2. Robert Downey jr. és Jude Law – Sherlock Holmes (2009)

Sherlock Holmes (Robert Downey jr.) karaktere is halad a korral. Zseniális nyomozási módszerei és kiváló küzdőképessége a régi és klasszikus, ám a detektív már vérbeli akcióhős és nőcsábász is. Sherlock Holmes és társa, Dr. Watson (Jude Law) egy olyan ügyön dolgozik, amely egész Anglia vesztét is okozhatja, így szükségük is lesz minden erejükre és képességükre, hogy megoldják a szövevényes problémát.

Robert Downey jr. és Jude Law - Sherlock Holmes (2009)

1. Will Smith és Martin Lawrence – Bad Boys II. – Már megint a rossz fiúk (2003)

Az aranyérmes nyomozópáros! A miami drog-nyomozók, Marcus Burnett (Martin Lawrence) és Mike Lowrey (Will Smith) egy high-tech eszközökkel felszerelt csapat tagjaként próbálják megakadályozni, hogy Miamit ellepje az extasy. Tapia, a könyörtelen drogbáró ellenőrzése alá akarja vonni az egész város jól jövedelmező drogkereskedelmét, nem kímélve senkit, aki az útjába kerül. Bonyolítja a helyzetet, hogy Marcus gyönyörű húga, Syd, aki mellesleg titkos ügynök, egész véletlenül az események sűrűjébe keveredik, és igen kínos, sőt kockázatos helyzetbe hozza hőseinket.

Csúszik a Bad Boys 3, megvan a rendező, visszatérnek a sztárok

+1

Mel Gibson és Danny Glover – Halálos fegyver (1987)

Listánkról nem maradhatott ki ez a felejthetetlen nyomozópáros sem. Martin Riggs (Mel Gibson) nyomozó, a felesége halála óta nehezen talál magára. Szinte megszállottan keresi a veszélyt. Új rendőrtársa, a színes bőrű, megfontolt Murtough (Danny Glover) eleinte egyáltalán nem örül annak, hogy együtt dolgoznak. A különös nyomozópárosnak ezúttal egy fiatal prostituált öngyilkosságát kell kivizsgálnia. A nyomozás során egykori CIA-ügynökökből álló zsoldosbandára bukkannak, akik a vietnami háború óta kábítószerrel kereskednek.

(Történetek forrása)

//batigoool//

Mentés

Mentés


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·

Hozzászólások

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download