A legizgalmasabb detektív filmek

15 film, ami az utolsó pillanatig kétségek között tart

29665

A legizgalmasabb detektív filmek

Néhány film olyan érdekes, hogy az ember feszülten figyeli minden percét, nehogy lemaradjon akár egy részletről is. Próbáljuk kitalálni mi az, amit a karakterek épp tenni fognak a következő percekben, teljesen beleéljük magunkat. Íme egy rakásnyi film, mely a legérdekfeszítőbb detektív filmeket tartalmazza. Mozgasd meg velünk együtt a szürkeállományod, nyomozzunk együtt!

Természetesen a detektív filmek palettája jóval nagyobb, mint ez a tizenöt film, ezért kérünk benneteket írjátok meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, ha kihagytuk a ti kedvenc témával kapcsolatos alkotásotokat.

1. David Gale élete (The Life of David Gale, 2003)

A halálbüntetés ellen dolgozó aktivista, David Gale most épp a halálsoron várja kivégzését. A férfit egy kolleganője meggyilkolásáért ítélték el. A dolog mögött azonban több van, mint a sors iróniája. Gale meg van győződve róla, hogy bemártották, és valaki szándékosan akar megszabadulni tőle. Meggyőzi a rámenős riportert, Bitsey Bloomot, hogy derítse ki helyette, ki az igazi gyilkos, és mentse meg az életét.

David Gale élete (The Life of David Gale, 2003)

2. Transz (Trance, 2013)

Simon (James McAvoy) komoly sérülést szenved, miközben épp egy felbecsülhetetlen értékű festményt próbál ellopni. A fejsérülése miatt nem emlékszik a múltjából néhány dologra, többek között arra sem, hogy hová rejtette a műkincset. Társának, Francknek (Vincent Cassel) támad egy használható ötlete. Felbérel egy hipnózissal foglalkozó pszichológust (Rosario Dawson), hátha ez segíthet Simonnak az emlékezésben. A férfi számára hamarosan elmosódik a valóság és a képzelet közti határ, a festménynek azonban elő kell kerülnie.

Transz (Trance, 2013)

3. Hideg nyomon (Gone Baby Gone, 2007)

A film Boston egyik veszélyes negyedében játszódik. Egy magánnyomozó-páros egy eltűnt négyéves kislány után nyomoz, és a rendőrséggel párhuzamosan próbálják megtalálni az emberrablókat. A magánnyomozóknak hamar rá kell jönnie, hogy a feladat embert próbálóbb, és nagyobb veszélyeket hord magában, mint hitték volna.

Hideg nyomon (Gone Baby Gone, 2007)

4. A lány a vonaton (The Girl on the Train, 2016)

Rachel Watson minden reggel ugyanazzal a vonattal megy a városba, ahol dolgozik. A szerelvény mindig ugyanott áll meg, hogy várakozzon kicsit, ahonnan a nő kertes házakra lát, többek közt az általa elnevezett Jess és Jason házára. Rachel szívesen figyeli minden nap a párocska életét, s úgy tűnik, tökéletes életet élnek. Egyszer azonban azt olvassa az újságban, hogy egy nő eltűnt, s mellette Jess fényképét látja. Rachel akarva-akaratlan az ügy részese lesz…

A lány a vonaton (The Girl on the Train, 2016)

5. A Zodiákus (Zodiac, 2007)

San Franciscóban egy őrült, de zseniális sorozatgyilkos szedi az áldozatait. A rendőrség képtelen a nyomára bukkanni, a lakosság körében pedig lassan eluralkodik a pánik: a gyilkosságok között látszólag nincs összefüggés. A gyilkos pedig játékba kezd a rendőrséggel és az újságokkal, rejtélyes, kódolt üzenetekben kommunikálva. Paul Avery (Robert Downey Jr.) újságíró és Robert Graysmith (Jake Gyllenhaal) rajzoló bíznak abban, hogy képesek megfejteni az üzeneteket, és elkapni a Zodiákus névre keresztelt arctalan pszichopatát.

Zodiákus (Zodiac, 2007)

6. Mulholland Dr. (2001)

A lány, aki Ritának (Laura Harring) adja ki magát, sokkos állapotban érkezik egy elegáns lakásba Los Angelesben, a Mulholland Drive közelében. A lakás bérlője, a vidékről felköltözött színésznőjelölt, Betty (Naomi Watts) megpróbál segíteni a balesetet szenvedett lánynak felgönygyölíteni az előző éjszaka történéseit. Ekkor tűnik fel a rendező, Adam (Justin Theroux), akinek a maffia nyomására színésznőt kell találnia legújabb filmjéhez.

A sötétség útja (Mulholland Dr., 2001)

7. A 23-as szám (The Number 23, 2007)

Walter Sparrow (Jim Carrey) elolvassa a 23-as szám című könyvet, amely alaposan megrémíti. Úgy érzi, hogy a könyv róla szól, mivel egyre több utalást talál benne saját életére vonatkozóan. Azoban a történet korántsem ér olyan véget, mint amilyet magának szeretne. Sparrow, családja nyomását figyelmen kívül hagyva elkezd nyomozni az igazság után.

A 23-as szám (The Number 23, 2007)

8. Memento (2000)

Leonard Shelby minden áron meg akarja találni azt, aki megerőszakolta és megölte a feleségét. Azonban gyógyíthatatlan betegsége miatt, nem képes friss élményeket tárolni a memóriájában. Hogy bosszút állhasson, dokumentálnia kell minden lépését, de a szálak bonyolódásával mindenki gyanússá válik, beleértve önmagát is.

TOP15 - Elgondolkodtató filmek

9. Fogságban (Prisoners, 2013)

Keller Dover minden szülő rémálmával néz szembe, mikor 6 éves kislánya, Anna, barátnőjével együtt eltűnik. A kétségbeesés óráiban teljesen eluralkodik a családon a pánik. Az egyetlen nyom egy rozzant lakókocsi, amit az utcájukban láttak parkolni. A nyomozást vezető detektív letartóztatja a sofőrt, Alex Jonest, de bizonyítékok hiányában mégis szabadon kell engednie. Az őrjöngő apa tudva, hogy gyermeke élete forog kockán, és a rendőrség egyetlen nyomot követve nem bukkant a kislányokra, úgy dönt, nincs más esélye: kezébe veszi az irányítást, kerüljön bármibe.

Fogságban (Prisoners, 2013)

10. Törés (Fracture, 2007)

Ted Crawford (Anthony Hopkins) rájön, hogy fiatal felesége megcsalja. Bosszúból kieszeli a tökéletes gyilkosságot, azonban tervét nem fedi fel senki előtt. Pisztolyt ragad, és elteszi láb alól a csalfa nőt. A házába rontó rendőrök Crawfordot pisztollyal a kezében találják. A nyomozó, Nunally (Billy Burke) a nőben felismeri a szeretőjét. Crawford nem tagad semmit, rövid úton a rácsok mögött találja magát. Az ügy egyszerűnek tűnik, ám a bíróság egyre jobban belebonyolódik az esetbe, miközben Crawford a háttérből tökéletesen mozgatja a szálakat. Úgy fest, minden a terve szerint alakul.

Törés (Fracture, 2007)

11. Amnézia (Before I Go to Sleep, 2014)

Christine (Nicole Kidman) számára minden nap egy új kezdet. Reggelente egy számára ismeretlen férfi (Colin Firth) mellett ébred, aki elmondja a rémült nőnek, hogy egy autóbalesetben olyan sérülést szenvedett, mely miatt minden éjszaka törlődik a memóriája. Azonban a férfi sem tud mindenről, ugyanis titokban egy ideje egy pszichiáter (Mark Strong) kezeli Christine-t. A nő az orvos biztatására videonaplót vezet, melynek köszönhetően lassan talán visszanyerheti emlékező képességét. Christina egyre több részletre kezd el emlékezni, de az ezekből összeálló történet teljesen más, mint amit a férje mond neki.

Amnézia (Before I Go to Sleep, 2014)

12. Titokzatos folyó (Mystic River, 2003)

Három jó barát, akik együtt nőttek fel Boston egyik munkásnegyedében, 25 évvel később újra találkoznak egy rejtéleyes bűncselekmény kapcsán. Sean (Kevin Bacon) rendőr, Jimmy (Sean Penn ) gengszter lett, Dave (Tim Robbins) pedig még mindig a múlt dolgain rágódik. Jimmy lányát egy nap holtan találják, és ez a gyilkosság ismét összeköti a három férfit. Jimmy bosszúra szomjazik, Sean minden erejével a gyilkost keresi, de a nyomok valahogy mindig Dave-hez vezetnek.

7-7 érdekesség Jennifer Lawrence és Sean Penn életéről

13. Légcsavar (Flightplan, 2005)

Kyle Pratt (Jodie Foster) repülőmérnök, és egy hatéves kislány anyja. Férje tragikus körülmények között végzett magával. Az asszony a kislánnyal és férje holttestével repülőre száll, hogy Berlinből hazajussanak New Yorkba. A nő elbóbiskol a gépen, de amikor felébred, azt látja, hogy a kislánya eltűnt. A gépen mindenki egybehangzóan állítja, hogy nem látták a kislányt. A nő már saját épelméjűségét kérdőjelezi meg, amikor felfedezi a kislány keze nyomát az ablaküvegen. Kyle nem várt lépésre szánja magát, úgy dönt, hogy átveszi az irányítást a repülőgépen, melyet ő tervezett.

Légcsavar (Flightplan, 2005)

14. Oxfordi gyilkosok (The Oxford Murders, 2008)

Martin amerikai egyetemista, az Oxford Egyetem hallgatója. Az iskola professzoraival együtt nagy feladatot vállalt magára: le kell lepleznie egy gyilkosságsorozat elkövetőjét. A tettes kevés nyomot hagy maga után, ám feltételezhető, hogy a gyilkosságok között matematikai összefüggés van.

Oxfordi gyilkosok (The Oxford Murders, 2008)

15. Tíz kicsi katona (And Then There Were None, 2015)

1939-et írunk, Európa a háború küszöbén áll. Tíz idegen érkezik a kicsi szigetre Devon partjainál, Dél-Angliában. Egyikük sem ismeri egymást, sem a titokzatos meghívójukat. A sziget el van zárva a világtól, ráadásul a házigazda sem várja őket, helyette az esti összejövetelen mindegyiküket gyilkosságok elkövetésével vádolja, amiért sohasem vonták őket felelősségre. A tíz ember megdöbbenését fokozza, amikor egyikük holtan esik össze.

Tíz kicsi katona (And Then There Were None, 2015)

(Ötletek: Brightside; Detektív filmek történeteinek forrása ITT és ITT)

//batigoool//

Mentés

Mentés


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·

Hozzászólások

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download