A legjobb apás filmek

18 kihagyhatatlan film az apai szerep fontosságáról

10500

A legjobb apás filmek

Ma ünnepeljük világszerte Apák napját, így minden kedves Olvasónknak, aki apának mondhatja magát, boldog Apák Napját kívánunk! Az apáknak fontos szerepe van a család és a gyermekek anyagi jólétének, testi és szellemi fejlődésük, neveltetésük, oktatásuk biztosításában. Alábbi cikkünkben olyan filmeket szeretnénk ajánlani, amik segíthetik ezt az állapotot. Íme 10 film az apai szerepről, amit minden apának látni kell!

Kíváncsian várjuk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked melyik a kedvenc filmed, ahol a főszerepben az apa szerep áll!

1. Végszükség (John Q, 2002)

John Quincy Archibald (Denzel Washington) fia, Michael (Daniel E. Smith) hirtelen összeesik, miközben baseballozik a barátaival. John gyorsan a kórházba siet a fiával, ahol azzal kell szembesülnie, hogy a fiún csak egy szívátültetés segíthet. Sajnos John betegbiztosítása nem fedezi ezt a beavatkozást. John úgy érzi, hogy nincs más választása, túszokat ejt a kórházban, és arra kényszeríti az orvosokat, hogy hajtsák végre a beavatkozást.

Végszükség 2002

2. Mrs. Doubtfire – Apa csak egy van (Mrs. Doubtfire, 1993)

Daniel Hillard (Robin Williams) csapnivaló családapa, legalábbis felesége szerint, aki válni szeretne, és férjétől még a gyerekeik láthatási jogát is sajnálja. Ám amire Daniel férfiként nem volt alkalmas, arra idős nőnek maszkírozva tökéletes: megszületik Mrs. Doubtfire alakja, aki saját családjához kerül felvigyázónőnek. Daniel egyre jobban érzi magát a szerepben, ami ráadásul jól is áll neki, a családja is kezdi megszeretni, a probléma csak az, hogy ez az idill egy csalásra épül. Mrs. Doubtfire szerepe pedig kezd Daniel fejére nőni.

Mrs. Doubtfire - Apa csak egy van (Mrs. Doubtfire, 1993)

3. A boldogság nyomában (The Pursuit of Happyness, 2006)

Chris Gardner (Will Smith) célja, hogy családját boldognak lássa, hogy megteremtse számukra az anyagi biztonságot, ám valahogy sosem jár sikerrel. Szeme előtt csak a gazdagság képe lebeg, de hiába tesz meg mindent, elkerüli a szerencse. Miután egyre rosszabb helyzetbe kerülnek, felesége is elhagyja, hátrahagyva ötéves kisfiukat. Chrisnek ekkor elege lesz, és egy merész ötlettel áll elő: bróker szeretne lenne. Az álláshoz egy tanfolyamon kell helyt állnia, ehhez azonban fel kell mondania munkahelyén. Míg a brókerkedés “tudományában” egyre mélyebbre ássa magát, anyagilag mélypontra kerül. Fiával kénytelenek várótermekben és menhelyeken meghúzni magukat. Ennek ellenére Chris nem csügged, derűlátón áll hozzá mindenhez, és próbálja bebizonyítani, hogy  minden nehézség áthidalható, csak jókedv és szeretet kell hozzá.

A boldogság nyomában, 2006

4. Igazi kaland (We Bought a Zoo, 2011)

Benjamin (Matt Damon) felesége halála után új életet kezd. Első lépésként vesz egy nagy házat egy állatkerttel. Kislánya örömmel fogadja a hírt, de Benjamin fiának nem tetszik a dolog. Az állatkert felújításra szorul, úgyhogy Benjamin munkához is lát Kellyvel (Scarlett Johansson), az állatkert gyönyörű gondnokával az oldalán. Kezdetben a dolgok szépen haladnak, de az állatkert csakhamar a csőd szélére kerül. A dolgozóknak gyorsan rendbe kell hozni a területet, és meg kell felelniük az ellenőrzéseknek, hogy újra látogatókat fogadhassanak.

Igazi kaland (We Bought a Zoo, 2011)

5. Csapda (Snitch, 2013)

Egy fiút 30 év börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélnek egy olyan droggal kapcsolatos bűncselekmény miatt, amit nem is ő követett el. Az apa (Dwayne Johnson), aki amúgy DEA ügynök, beépül az alvilágba, hogy igazságot szolgáltasson, ezáltál kiszabadítva fiát a börtönből.

Csapda (Snitch, 2013)

6. Örömapa (Father of the Bride, 1991)

Ha bárki azt hiszi, hogy egy esküvő egyszerű dolog, akkor nagyot téved. Az ember lánya – aki nemrég született, és még alig húszéves – egyszer csak azt mondja: megismertem egy fantasztikus srácot, és hozzá megyek! Ez maga a rémálom. A fiú szörnyű, a szülei borzalmasak, az esküvő pedig maga a lidércnyomás. Vagy csak az örömapa érzi így?

Örömapa (Father of the Bride, 1991)

7. Apafej (Big Daddy, 1999)

Sonnynak (Adam Sandler) nincsenek nagy tervei az életben, semmiért nem akar felelősséget vállalni, és megpróbálja magát távol tartani a felnőtt élet gondjaitól. Nem is csoda, hogy barátnője egy nap megelégeli mindezt, és faképnél hagyja. Az elkeseredett Sonny azonban nem sokáig foglalkozhat magával, egy nap ugyanis egy kisfiú állít be hozzá azzal, hogy ő Sonny Kínába utazott barátjának törvénytelen fia, akit anyja azért küldött el, mert már nem tudott róla gondoskodni. Sonny úgy dönt, felnő a feladathoz, és megpróbál valódi apaként helytállni.

Apafej 1999

8. Kramer kontra Kramer (Kramer vs. Kramer, 1979)

Ted Kramer (Dustin Hoffman) igyekszik jó apa lenni, de a legtöbb időt a munkája veszi el, fontos számára a karrier. Egy napon felesége, Joanna (Meryl Streep) közli vele, hogy elhagyja a családot, kilép az anya szerepből és megpróbálja megvalósítani önmagát. Tednek hirtelen minden a nyakába szakad. Egyedül vásárol be, főz, takarít, gyermeket nevel, s mindeközben megpróbálja a munkáját is megtartani. A hosszú hónapok során megerősödik, és fiával való kapcsolata új szintre emelkedik. Másfél év után Joanna váratlanul hazatér…

Kramer kontra Kramer (Kramer Vs. Kramer, 1979)

9. A bátorság emberei (Courageous, 2011)

Négy férfi rendőrként dolgozik. Minden munkanapjukon bátran néznek szembe a veszéllyel. Egy dolog viszont félelemmel tölti el őket. Mikor hazaérnek, és találkoznak a gyermekeikkel, naponta rájönnek, hogy egy dologgal nincsenek tisztában igazán: milyen a jó apa. Szeretnének jó kapcsolatot kialakítani a gyerekekkel, de úgy tűnik, egyre távolabb és távolabb kerülnek tőlük.

A bátorság emberei (Courageous, 2011)

10. Oviapu (Daddy Day Care, 2003)

Mikor a két reklámzseni, Charlie (Eddie Murphy) és Phil (Jeff Garlin) új fejlesztésű zöldséges müzlije totális katasztrófának bizonyul, elveszítik állásukat és feleségeik kényszerülnek munkába állni. Charlie és Phil azonban nem bírja soká a tétlenséget. Elhatározzák, hogy nyitnak egy ovit, és ezzel elkezdődik a kedves kalandok mulatságos sorozata. A váratlan siker újabb megpróbáltatások elé állítja a két jó barátot, de szerencsére számíthatnak Marvin (Steve Zahn), Kim (Regina King) és Bruce (Kevin Nealon) segítségére.

Oviapu (Daddy Day Care, 2003)

11. Faterok motoron (Wild Hogs, 2007)

A történet szerint egy csapat külvárosi muksó megunja a hétköznapok szürkeségét és egy háromkettes adrenalinfröccs reményében motortúrára indul, de a kaland annyira jól sikerül, hogy még a Del Fuegos nevű New Mexico szülte bandával is szembe kerülnek.

Faterok motoron (Wild Hogs, 2007)

12. Papírhold (Paper Moon, 1973)

A kis Addie édesanyja temetésén találkozik a legkülönfélébb trükköket és praktikákat alkalmazó bibliaárussal, Moses Prayjel, akit apjának hisz. Mosesnak csak az lenne a feladata, hogy a kislányt az egyik nagynénjéhez vigye, de legnagyobb bánatára sehogy sem tud megszabadulni a morcos gyerektől. Kezdeti ellenérzése azonban alábbhagy, amikor észreveszi, hogy a kislány egyre nagyobb segítségére van az üzleti csalásaiban.

Papírhold (Paper Moon, 1973)

13. Az élet szép (La vita é bella, 1997)

A csodabogár Guido mindig kész mosollyal válaszolni az élet nehézségeire. Évekig udvarol a szépséges Dorának, aki sokáig kikosarazza, de végül nem tud neki ellenállni. Gyermekük már a háborús idők szülötte. Az olaszországi zsidókat deportálják. Apát és fiát elviszik, Dora önként utánuk indul. Guido, hogy kisfiát megóvja, kitalálja, hogy az egész csak vetélkedő, amelynek győztese tankot nyer…

Az élet szép (La vita é bella, 1997)

14. Elrabolva (Taken, 2008)

Bryan Mills (Liam Neeson), a titkosszolgálat egyik legjobb ügynöke már visszavonult, mert a lánya, Kim (Maggie Grace) közelében akart lenni, aki anyjával és tehetős mostohaapjávan Kaliforniában él. Kim barátnőjével, Amandával Párizsba utazik, ami Bryannek ugyan nem tetszik, de beleegyezését adja. A kirándulás azonban nem várt fordulatot vesz, a lányt elrabolják, Bryan pedig minden tapasztalatát bevetve elindul, hogy leszámoljon a Kim fogvatartóival.

Elrabolva (Taken, 2008)

15. Apádra ütök (Meet the Parents, 2000)

Greg (Ben Stiller) szerelmes Pambe (Teri Polo), és meg akarja kérni a kezét. Amikor a pár elutazik New Yorkba Pam húgának esküvőjére, Greg elérkezettnek látja az időt a lánykérésre. Ám amikor megismerkedik a lány családjával, és főleg a félelmetes apósjelölttel, Jack Byrnes-szal (Robert De Niro), úrrá lesz rajta a pánik. Innentől kezdve minden próbálkozása valahogy balul sül el.

Apádra ütök (2000, Meet the Parents)

16. Három férfi és egy bébi (3 Men and a Baby, 1987)

Három barát éli gondtalan agglegényéletét Manhattanben, de egy napon egy csecsemőt találnak közös lakásuk ajtaja előtt, és tetszik, nem tetszik, kénytelenek gondjaikba venni az ártatlan gyermeket.

Három férfi és egy bébi (3 Men and a Baby, 1987)

17. Apák és lányaik (Fathers and Daughters, 2015)

A film két idősík között váltakozik: a ’80-as években játszódó történésekben Jake Davis, a Pulitzer-díjas, mentális problémákkal küzdő regényíró özvegyként neveli ötéves kislányát, Katie-t. A jelen idejű cselekmény pedig az immár felnőtt, Manhattanben élő 30 éves Katie mindennapjait mutatja be, aki gyermekkori démonjaival szembeszállva próbálja meg helyes mederben tartani életét.

Apák és lányaik (Fathers and Daughters, 2015)

18. Biciklitolvajok (Ladri di Biciclette, 1948)

Amikor Antonio lehetőséget kap arra, hogy plakátragasztóként dolgozzék, családja utolsó pénzén kivált egy biciklit a zálogkölcsönzőből, s munkába áll. Mivel azonban a biciklit röviddel ezután ellopják, kisebb fiával a tolvaj keresésére indul. Amikor azonban rátalálnak, Antonio semmit sem tud rábizonyítani.

Biciklitolvajok (Ladri di Biciclette, 1948)

Kíváncsian várjuk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked melyik a kedvenc filmed, ahol a főszerepben az apa szerep áll!

(Legjobb apás filmek történeteinek forrása ITT és ITT)

//spencer//

Mentés


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download