10 kötelező film a szerelemről, amit neked is látnod kell

10 kötelező film a szerelemről, amit neked is látnod kell

21270

Filmek a szerelemről

Kevéssé ismert tény, hogy a kapcsolatokról szóló filmek segíthetnek a pároknak a problémák megoldásában, melyekkel együtt szembesülnek, csaknem épp oly hatékonyan, mintha tanácsadókkal találkoznának. Csak annyi a feladat, hogy nézzék meg együtt a választott filmet, majd beszéljék meg, melyek azok a tények, amik akár velük is előfordulhattak. Íme 10 fantasztikus film szerelemről, melyek a legjobbak a párkapcsolati problémákkal küzdőknek.

Ha neked is van kedvenc filmed a szerelemről, kérünk írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben.

1. Szerelem (Amour, 2012)

A film középpontjában egy egymást kamaszként szerető idős párizsi értelmiségi házaspár áll. Miután az asszony két egymást követő agyvérzésben megbénul és magatehetetlenné válik, férje nem hajlandó feleségét kórházba küldeni, hanem ő maga ápolja.

Szerelem (Amour, 2012)

Tudtad, hogy?

A TimeOut Magazin által megkérdezett színészek szerint minden idők legjobb 100 filmje közül a 74.

2. Kék Valentin (Blue Valentine, 2010)

Cindy (Michelle Williams) és Dean (Ryan Gosling) már régóta házasok, és közösen nevelik kislányukat. Házasságuk azonban válságban van, és már nem is tudják igazán, mi tartja őket össze. Miközben még egy utolsó próbát tesznek, hogy megmentsék kapcsolatukat, megismerjük annak kezdetét is, a megismerkedésük és szerelmük történetét.

Blue Valentine (2010)

Tudtad, hogy?

A hitelesség érdekében Ryan Gosling és Michelle Williams egy hónapra összeköltöztek, közösen jártak bevásárolni, együtt főztek, és azzal is kísérleteztek, hogyan tudnak veszekedni egymással.

3. Mielőtt lemegy a nap (Before Sunset, 2004)

Jesse Wallace (Ethan Hawke) ismét Párizsban jár, ahol épp nagysikerű könyvét mutatja be. A könyvbemutatón a tömegben kiszúrja Céline-t (Julie Delpy), akivel 9 évvel ezelőtt találkozott először, és akiről tulajdonképpen a könyvét írta. Most sincs sokkal több idejük, mint legutóbb: csupán pár óra séta és beszélgetés jut nekik arra, hogy kiderítsék, mit érez a másik.

Mielőtt lemegy a nap (Before Sunset, 2004)

Tudtad, hogy?

Bár a film forgatókönyvét a legjobb adaptáció kategóriájában Oscar-díjra jelölték, a történet valójában eredeti. Azért jelölték mégis ebben a kategóriában, mert az Akadémia szabálykönyve szerint minden filmfolytatás adaptációnak minősül.

4. Szerelmünk lapjai (The Notebook, 2004)

Allie (Rachel McAdams) és Noah (Ryan Gosling) első látásra megkedvelték egymást, és a kezdeti rokonszenvből szerelem alakult ki. Noah csóró munkásgyerek, Allie gazdag felsőosztálybeli értelmiségi lány. Szerelmüket Allie szülei nem nézik jó szemmel, anyja szerint ugyanis a lány sokkal jobbat érdemel, és mindent elkövet, hogy szétválassza őket. Évekkel később Allie és Noah ismét összetalálkozik, és szenvedélyük is fellángol. Allie-nek döntenie kell, hogy kinek vagy minek akar megfelelni. De vajon miért olyan különleges ez a történet, és miért kell ezt minden nap elmondani?

12 érdekesség, amit nem hittél volna a Szerelmünk lapjai című filmről - Ryan Gosling

Tudtad, hogy?

Ryan Gosling a film sok jelenetében improvizált. Közülük sok ikonikussá is vált, például amikor a film végén Allie-nek választania kell a két férfi között és Noah megkérdezi, hogy mit akar a lány.

5. Római vakáció (Roman Holiday, 1953)

A fiatal és gyönyörű hercegnő, Anne éppen vakációját tölti Európában. Nem sok kedve van azonban az állandó közszerepléshez, és a sok formalitáshoz, így útjának egy pontján, Rómában, inkább úgy dönt, egy időre elszökik és inkognitóban, a maga kedvére fogja élvezni az európai nagyváros szépségeit. Ekkor akad össze az amerikai újságíróval, Joe Bradley-vel, aki a nagy sztori reményében úgy dönt, egy napot együtt tölt az ifjú trónörökössel.

Római vakáció (Roman Holiday, 1953)

Tudtad, hogy?

A filmet fekete-fehérben kezdték el forgatni, ám ez a rendezőnek nem tetszett. Felvetette a stúdiónak, hogy színesben folytassák a forgatást, ám a Paramount a magas költségekre hivatkozva ezt elutasította.

6. Séta a múltba (A Walk to Remember, 2002)

Landon (Shane West) a középiskolában igazi menő arcnak számít. A legnagyobb örömöt az jelenti számára, ha a gyengébbekkel gonoszkodhat. Ám egyszer balul sül el egy tréfája, és büntetésként közösségi munkát kell végeznie. Részt kell vennie a színdarabban, korrepetálnia kell a többieket, és hasonló, nem túl menő feladatokat kell ellátnia. Eközben ismerkedik meg Jamie-vel (Mandy Moore), aki az iskola csodabogarának számít. A lány elvarázsolja Landont.

Séta a múltba

Tudtad, hogy?

Miután a forgatások véget értek Mandy Moore is megírta a maga listáját azokról a dolgokról, amelyeket szeretne megtenni, mielőtt meghal. Ezek között szerepelt, hogy főiskolára megy és újságírást tanul, sokat utazik és megtanul folyékonyan franciául.

7. Lesz ez még így se! (As Good As It Gets, 1997)

Az egyedül élő Melvin Udall (Jack Nicholson) a világ egyik legkiállhatatlanabb alakja. A kényszeres és mogorva öregember mestere annak, hogy keserítse meg mások életét, és hogyan legyen minél tapintatlanabb. A sors azonban kiszúr vele, és a szomszédját ért támadás miatt neki kell gondját viselnie a festő kutyájának, majd kedvenc pincérnőjének veszik nyoma törzshelyéről. Melvin kétségbeesetten próbálja meg visszazökkenteni életét a rendes kerékvágásba, ám próbálkozásai rendre kudarcba fulladnak. Egy különös hétvége azonban váratlan fordulatokat tartogat a számára.

Lesz ez még így se! (As Good As It Gets, 1997)

Tudtad, hogy?

A legjobb férfi (Jack Nicholson) és a legjobb női (Helen Hunt) főszereplőnek járó Oscar-díjat is elnyerte a film.

8. Tűzbiztos házasság (Fireproof, 2008)

Caleb és Catherine két éve házasodtak össze. Az egykor boldog párt azonban mára reménytelenül eltávolították egymástól a karrierrel, a házimunkával és az anyagiakkal kapcsolatos viták. Miközben arra készülnek, hogy elindítják a válási procedúrát, az apja arra kéri Calebet, tegyen még egy utolsó próbát a házassága megmentésére. A “The Love Dare”-program valójában negyven napos kísérlet a párkapcsolat rendezésére. Caleb rááll erre, ám megkeseredett felesége elutasítja ezt a lehetőséget. A férfi kétségek közt vergődik: hogyan várható el tőle, hogy olyan valakit szeressen, aki esélyt sem ad erre.

Tűzbiztos házasság /Fireproof, 2008/

Tudtad, hogy?

A 40 napos szerelempróba Merj szeretni! címmel könyv formában is megvehető.

9. A nevem Khan (My Name Is Khan, 2010)

Rizvan Khan, a fiatal muszlim férfi Indiából költözött San Franciscóba, ahol a fivérével és a sógornőjével él. Rizvan, aki az autizmus enyhébb formájában, Asperger-szindrómában szenved, beleszeret Mandirába, egy hindu bevándorlóba. Családja ellenkezése dacára feleségül veszi, és egy kis vállalkozásba kezdenek. Boldogságban élnek a 2001. szeptember 11-i terrortámadásig, melynek következtében egy csapásra megváltozik a muszlimok megítélése Amerikában. Mandira elhagyja Rizvant, aki képtelen felfogni a történteket. Hogy visszakapja élete szerelmét, átutazza egész Amerikát.

A nevem Khan (My Name Is Khan, 2010)

10. Édes november (Sweet November, 2001)

Nelson Moss (Keanu Reeves) magának való, munkamániás üzletember. Egy napon összehozza a sors Sarával (Charlize Theron), aki miatta bukik meg egy autóvezetői rutinvizsgán. Sara csipkelődő modora egyszerre vonzza és taszítja a férfit, aki csak akkor lágyul el végképp, amikor Sara elmondja az igazat magáról. Halálos betegségben szenved, nincs sok ideje hátra. A legfontosabbat viszont elhallgatja Sara: nem akarja, nem tudja lekötni magát. Elcsavarja a férfiak fejét, majd bűntudatot érezve egy hónap után tovább áll. Nelson nem tudja, hogy ő a kiszemelt édes, novemberi áldozat.

Édes november (Sweet November, 2001)

Tudtad, hogy?

Keanu Reeves énekli a film egyik betétdalát, a Time after time-ot.

Ha neked is van kedvenc filmed a szerelemről, kérünk írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben.

(Történetek forrása ITT és ITT; Érdekességek forrása)

//batigoool//

Mentés

Mentés


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·

Hozzászólások

  • Büszkesèg ès balitèlet

    O Èva 2017-06-23 22:23

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download