20 borzalmas film, ami hatalmasat kaszált a pénztáraknál

20 borzalmas film, ami hatalmasat kaszált a pénztáraknál

6773

20 borzalmas film, ami hatalmasat kaszált a pénztáraknál

Alábbi összeállításunkban olyan filmeket igyekszünk bemutatni, ami annak ellenére, hogy kritikailag leszerepelt, a mozipénztáraknál óriásit kaszált. Nem szeretnénk ítélkezni a filmek felett, mivel lehet, hogy akad a produkciók között olyan, ami a kedves Olvasónak tetszett, így a Rotten Tomatoes nevű kritikaösszegző oldal alapján ítéltük rosszaknak az alább felsorolt alkotásokat. Íme 20 borzalmas film, ami mégis hatalmasat kaszált a pénztáraknál.

1. Életben maradni (Staying Alive, 1983)

Hat év telt el, mióta Tony Manhattan utcáit járta a Szombat esti láz-ban. Tony most egy olcsó hotelben lakik, pincérként és tánctanárként dolgozik. Egy fiatal táncos lánnyal, Cynthiával randevúzgat, ám egy napon megismerkedik álmai asszonyával…

Életben maradni (Staying Alive, 1983)

Rotten Tomatoes százalék: 0% (100 kritikusból 100 negatívan értékelte)
Összbevétel: 64.8 millió dollár
Büdzsé: 22M

2. Pláza ásza Vegasban (Paul Blart: Mall Cop 2, 2015)

A nagy sikerű első rész után a biztonsági őr, Paul Bart (Kevin James) Las Vegasba veszi az irányt lányával, Mayával (Raini Rodriguez) egy Biztonsági Őr Expóra. Bart kiszagolja, hogy rablás van készülőben, és minden erejével azon van, hogy lekapcsolja a gazemberket.

Pláza ásza Vegasban (Paul Blart: Mall Cop 2, 2015)

Rotten Tomatoes százalék: 5%
Összbevétel: 107.5 millió dollár
Büdzsé: 30M

3. Az utolsó léghajlító (The Last Airbender, 2010)

A világot négy nagy királyság uralja, mindegyiküket egy elem jellemez, az az elem, mely felett hatalommal rendelkeznek. A Víz, a Levegő, a Föld és a Tűz birodalma között hosszú ideje béke honol. A békét az Avatarok őrzik, olyan különleges személyek, akik valamennyi elemet uralni tudják. Amikor az egyik fiatal Avatar, Aang (Noah Ringer) eltűnik a Tűz nemzete háborút indít a Levegő nomádjai ellen. Száz évvel később a Víz királyságának déli területein előkerül a rég eltűntnek hitt Aang, az utolsó léghajlító és egyben az utolsó Avatar. A fiút északra küldik, hogy a fővárosban megtanulhassa a vízhajlítást, és visszahozza a békét a világba.

Az utolsó léghajlító (The Last Airbender, 2010)

Rotten Tomatoes százalék: 6%
Összbevétel: 319.7 millió dollár
Büdzsé: 150M

4. A sötét ötven árnyalata (Fifty Shades Darker, 2017)

Hiába a vágy, Anastasia Steele inkább szakít Christian Grey-jel, a milliárdossal, aki az érzékiség terén korábban az ujjai köré csavarta. Amikor azonban a férfi új megállapodást ajánl, mely szerint meg fog változni, visszafogottabb lesz, újrakezdik a viszonyt. Igen ám, de míg Christian a belső démonaival küzd, Anastasiának a férfi korábbi partnerei iránt érzett féltékenységgel és dühével kell szembenéznie.

A sötét ötven árnyalata (Fifty Shades Darker, 2017)

Rotten Tomatoes százalék: 9%
Összbevétel: 378.8 millió dollár
Büdzsé: 55M

5. Fehér zaj (White Noise, 2005)

Jonathan Rivers nyugodt életének egy szörnyű esemény, felesége eltűnése és halála vet véget. A férfi kálváriája azonban nem fejeződik be a temetéssel. Felkeresi egy férfi, aki azt állítja, hogy egy EVP nevű eljárással üzeneteket tud fogni, melyeket Jonathan neje küld a síron túlról… Bár Jonathan kezdetben szkeptikus, hamar rádöbben, hogy neje tényleg kapcsolatba akar lépni vele. A férfi egyre megszállottabbá válik, ám az újabb és újabb üzenetek nem maradnak mellékhatás nélkül…

Fehér zaj (White Noise, 2005)

Rotten Tomatoes százalék: 8%
Összbevétel: 91.2 millió dollár
Büdzsé: 10M

6. Koktél (Cocktail, 1988)

A jóképű Brian Flanagan New York-ba megy, hogy munkát találjon. De nem talál, diploma nélkül ugyanis nem megy. Beiratkozik tehát az egyetemre, és hogy fedezni tudja a költségeit, mixerkedik. Találkozik Doug Coughlinnel, aki a szakma legapróbb fortélyaira is megtanítja, s a város leghíresebb mixerei lesznek. Brian immár saját, exkluzív koktélbárról álmodozik, ám ehhez még több pénz kell, mint az egyetemhez.

Koktél (Cocktail, 1988)

Rotten Tomatoes százalék: 5%
Összbevétel: 171.5 millió dollár
Büdzsé: 20M

7. A fantasztikus négyes (The Fantastic Four, 2015)

Négy űrhajós szinte mindenre hajlandó, hogy tudomány, az emberiség ügyét előre vigye. Ám az űrben balesetet szenvednek, és radioaktív sugárzás éri őket – amely meghökkentő hatást vált ki belőlük: szuperképességekre tesznek szert. Egyikük a tűz hatalmával vérteződik fel, a másik képes lesz láthatatlanná tenni magát, a harmadik emberfeletti erőre tesz szert, a negyediket már nem korlátozza a teste: bármekkorára tud nyúlni. A négy harcostárs és jó barát nem esik kétségbe: elhatározzák, hogy új erejüket is felhasználva újabb kalandokat keresnek: de olyanokat, amelyek méltók a különleges tehetségükhöz.

A fantasztikus négyes (The Fantastic Four, 2015)

Rotten Tomatoes százalék: 9%
Összbevétel: 167.9 millió dollár
Büdzsé: 120M

8. Herkules legendája (Hercules: The Legend Begins, 2014)

Herkules (Kellan Lutz) többre hivatott, mint az egyszerű halandók. A főisten, Zeusz páratlan erő adatott neki, így hatalmában áll elhozni a rendet és az igazságot a világba. Ez azonban igencsak szúrja a szemét azoknak, akik az igazságtalanságból és a káoszból szeretnének profitálni. Herkulest száműzik hazájából, rabszolgává, majd gladiátorrá válik. A hősnek meg kell találnia a benne lakozó erőt, hogy visszatérhessen otthonába, és beteljesíthesse sorsát.

Herkules legendája (Hercules: The Legend Begins, 2014)

Rotten Tomatoes százalék: 6%
Összbevétel: 61.2 millió dollár
Büdzsé: 70M

9. Holtpont (Point Break, 2015)

Egy fiatal FBI ügynök, Johnny Utah beépül egy csapatnyi extrém sportoló bandájába, akikről úgy véli, hogy egy titkos, összetett, kolosszális méretű, kontinenseken átívelő rablásra készülnek.

Holtpont (Point Break, 2015)

Rotten Tomatoes százalék: 9%
Összbevétel: 133.7 millió dollár
Büdzsé: 105M

10. Horrorra akadva 5. (Scary Movie 5, 2013)

Jody balettáncos, Dan majomkutató, nem mellesleg pedig ők ketten házasok, akik most hozták haza újszülött babájukat, Aident a kórházból. Hamarosan bizarr történések veszik kezdetét, ugyanis egy démon kezdi el terrorizálni családjukat. Szakértők tanácsát kérik, illetve felszerelnek néhány kamerát, hogy kitalálhassák, mit tegyenek a természetfeletti teremtmény ellen, mielőtt még túl késő lesz.

Horrorra akadva 5. (Scary Movie 5, 2013)

Rotten Tomatoes százalék: 4%
Összbevétel: 78.3 millió dollár
Büdzsé: 20M

11. Férjhez mész, mert azt mondtam (Because I Said So, 2007)

Daphne Wilder három lány büszke édesanyja, irántuk érzett szeretete nem ismer határokat. Maggie pszichológusként dolgozik, ő a legérettebb a nővérek közül. Mae szemtelen és szexis; a bizonytalan, de imádnivaló Milly pedig légypapírként vonzza magához a férfiakat. Daphne tudja ezt és ezért elhatározza, hogy megakadályozza legkisebb gyermekét abban, hogy ugyanazokat a hibákat kövesse el, amiket ő is elkövetett annak idején. Össze akarja hozni lányát a tökéletes férfivel, úgyhogy a lány tudtán kívül felad egy hirdetést Milly nevében egy netes társkereső oldalon.

Férjhez mész, mert azt mondtam /Because I Said So, 2007/

Rotten Tomatoes százalék: 4%
Összbevétel: 69.4 millió dollár
Büdzsé: ?M

12. Kelekótya karácsony (Christmas with the Kranks, 2004)

Luther Kranknek tele a hócipője a karácsonnyal. Feleségével egyetértésben úgy dönt, hogy fittyet hány a szomszédság elvárásainak meg a december táji közerkölcsnek, és melegebb éghajlatra utazik a szeretetünnep cirkusza elől. Már kész az utazólista, már haragosuk az egész utca, amikor a házaspár Peruban élő lánya bejelenti, hogy odahaza szeretne karácsonyozni. A Krank házaspárnak egy napja van arra, hogy helyreállítsa a békét az utcabeli családokkal és békés karácsonyi otthont teremtsen – hóemberestül, ajándékostul, cukormázastul.

Krankék a Kelekótya karácsonya (Christmas With the Kranks, 2004)

Rotten Tomatoes százalék: 5%
Összbevétel: 96.5 millió dollár
Büdzsé: 60M

13. Babylon A.D. (2008)

A nem túl távoli jövőben Toorop (Vin Diesel), a zsoldos munkát kap egy Gorksy (Gérard Depardieu) néven ismert maffiózótól. Feladata, hogy Aurorát (Mélanie Thierry) biztonságban Amerikába juttassa. A fizetsége része egy új, tiszta útlevél és nem kis pénz. A lányra azonban sokan vadásznak. Kiderül, hogy Aurora különleges képességekkel bír, ráadásul szűz volta ellenére ikrekkel terhes.

Babylon A.D. (2008)

Rotten Tomatoes százalék: 6%
Összbevétel: 72.1 millió dollár
Büdzsé: 70M

14. Megérzés (Premonition, 2007)

Linda Hanson takaros házban él, otthon szerető férje és két csodálatos lánya várja. Élete idilli boldogságban telik – egészen addig a napig, míg meg nem kapja a hírt, hogy férje, Jim autóbaleset áldozata lett. Linda számára ez a legszörnyűbb, amit csak el tud képzelni. Vagy tényleg csak képzeli? Másnap reggel felébredve ugyanis a ház ura nagyon is elevennek tűnik. Az összezavarodott családanya eleinte azt képzeli, a baleset rémálom volt. Aztán újra megtörténik ugyanaz. Az egyik reggel maga mellett találja a sértetlen Jimet, máskor pedig özvegyként ébred.

Megérzés (Premonition, 2007)

Rotten Tomatoes százalék: 8%
Összbevétel: 84.1 millió dollár
Büdzsé: 20M

15. Vámpíros film (Vampires Suck, 2010)

Becca a szokásos tiniproblémákkal küzködik; két fiú között őrlődik, az egyik vérszívó, a másik vérfarkas. Továbbá három feldühödött vámpír meg akarja ölni, az apja szó szerint kisbabaként kezeli, és ennek tetejébe még a szalagavató is közeledik. Feltűnik Lady Gaga, Alice, egy vérszomjas mókus, és a vérfarkas tánccsoport is előadja magát…

Vámpíros film (Vampires Suck, 2010)

Rotten Tomatoes százalék: 4%
Összbevétel: 80.5 millió dollár
Büdzsé: 20M

16. A 23-as szám (The Number 23, 2007)

Walter Sparrow (Jim Carrey) elolvassa a 23-as szám című könyvet, amely alaposan megrémíti. Úgy érzi, hogy a könyv róla szól, mivel egyre több utalást talál benne saját életére vonatkozóan. Azoban a történet korántsem ér olyan véget, mint amilyet magának szeretne. Sparrow, családja nyomását figyelmen kívül hagyva elkezd nyomozni az igazság után.

A 23-as szám (The Number 23, 2007)

Rotten Tomatoes százalék: 8%
Összbevétel: 77.5 millió dollár
Büdzsé: 30M

17. A burok (The Host, 2013)

A földet nem várt ellenség támadja meg. Idegen lények egy csoportja beköltözik az emberek elméjébe, testüket pedig burokként használja. A Lelkek névre hallgató támadók ellen csak egy maroknyi ember képes felvenni a harcot. Egyikük, Melanie (Saoirse Ronan) azonban fogságba esik. Az elkeseredett csata tetőpontján a Lelkek úgy döntenek, megszállják Melanie elméjét, és egy Vándor nevű társukat küldik, hogy hajtsa végre a feladatot. Melanie azonban nem hajlandó harc nélkül átadni az irányítást elméje felett.

A burok (The Host, 2013)

Rotten Tomatoes százalék: 8%
Összbevétel: 63.3 millió dollár
Büdzsé: 40M

18. Én, Frankenstein (I, Frankenstein, 2014)

Frankenstein szörnyetege nem csak legenda. A tudós teremtménye, Adam (Aaron Eckhart) a mai napig, több mint 200 évvel teremtése után is köztünk él. Most azonban elő kell, hogy lépjen a homályból, hogy megküzdjön a gonosz erőivel az emberiség sorsáért. Nem sejti még, hogy ő maga is a sötétség eszközévé válhat.

Én, Frankestein

Rotten Tomatoes százalék: 3%
Összbevétel: 71.1 millió dollár
Büdzsé: 65M

19. Féktelenül 2. (Speed 2: Cruise Control, 1997)

Annie-nak új barátja van, Alex nem szeret száguldani, a sebességhez annyi a köze, hogy egy tízsebességes kerékpár boldog birtokosa, szóval igazán nyugodt fickó. Legalábbis hősnőnk azt hiszi… Persze Alex is más, mint akinek elsőre látszik, így édes kettősünk idilli harmóniáját veszekedések kezdik tarkítani. Alex – hogy a dolgokat megbeszéljék, s hogy a kedélyek lecsillapodjanak – beszerez két Karib-tengeri hajóútra szóló jegyet. Szegény nem sejthette, hogy a luxusladik lesz egy őrült terrorista célpontja. Így Annie újra élvezheti a száguldás és a hajsza örömeit – ezúttal Alexszel a háta mögött.

Féktelenül 2. (Speed 2: Cruise Control, 1997)

Rotten Tomatoes százalék: 3%
Összbevétel: 164.5 millió dollár
Büdzsé: 160M

20. Batman Superman ellen – Az igazság hajnala (Batman v Superman: Dawn of Justice, 2016)

A korábban a gonosz legyőzése közben véghez vitt pusztítás után az emberek véleménye megoszlik Supermanről. Egy részük istennek tartja, más részük ellenségnek. A fiatal Lex Luthor, a LEXCorp feje mindent megtesz azért, hogy Supermant legyőzzék. Közben a Sötét Lovag is Metropolisba tart, hogy megbosszulja az ismerőseit és megmentse az emberiséget Superman hatalmától.

Batman Superman ellen - Az igazság hajnala 2016 - kritika

Rotten Tomatoes százalék: 27%
Összbevétel: 873.2 millió dollár
Büdzsé: 250M

(Történetek forrása ITT és ITT)

//spencer//

Mentés

Mentés

Mentés


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·

Hozzászólások

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download