Geoffrey Rush legjobb filmjei

A 10 legjobb film Geoffrey Rush-tól, amit látni kell

3027

Geoffrey Rush legjobb filmjei

Geoffrey Rush Oscar-, BAFTA- és Golden Globe-díjas ausztrál színész. Leginkább filmekben játszik, de néhány televíziós sorozatban is vállalt szerepet. A népszerű színész majdnem napra pontosan 66 éve látta meg a napvilágot, melynek alkalmából ezúttal az ő legjobb filmjeit gyűjtöttük egy csokorba.

Neked melyik a kedvenc Geoffrey Rush filmed? Oszd meg velünk kommentben vagy hozzászólásban a Facebook oldalunkon! A filmek sorrendje kizárólag saját véleményen alapszik!

10. A törvényen kívüli (Ned Kelly, 2002)

A film Ausztráliában játszódik, az 1880-as években. Ned Kelly (Heath Ledger) korán elveszti apját, és sanyarú körülmények közt, a rendőrség folyamatos zaklatása mellett nő föl. 16 évesen igazságtalanul lótolvajlással vádolják és bebörtönözik. Négy évvel később szabadul, lélekben megkeményedve, de megesküszik, hogy tisztességes életet fog élni. Egy angol földesúr birtokán vállal segédmunkát, emellett kesztyű nélküli ökölvívással is keresi a kenyerét. De a hatalom olyannyira elfogult az ír bevándorlók első generációjával szemben, hogy amikor egy rendőr kikezd Ned húgával, Kate-tel, és az ezt követő dulakodásban megsérül, mégis Nedet és anyját vádolják gyilkossági kísérlettel.

A törvényen kívüli (Ned Kelly, 2002)

9. Szerelmes Shakespeare (Shakespeare in Love, 1998)

A fiatal színi író, William Shakespeare (Joseph Fiennes), Londonban igyekszik úrrá lenni alkotói válságán. A fiatalember, akiről még senki sem sejti, hogy egy nap a világ egyik legismertebb művésze lesz, ihletet keres magának. Megismeri a gyönyörű Lady Violát (Gwyneth Paltrow), aki hamarosan a múzsájává válik. Szerelmük azonban nem várt akadályokba ütközik, a kor és a felsőbb hatalmak közbeszólnak. Miközben William és Viola egymásért küzdenek, a költő a történelem legnagyszerűbb szerelmi történetének megalkotásán dolgozik.

Szerelmes Shakespeare (Shakespeare in Love, 1998)

8. Sade márki játékai (Quills, 2000)

Sade márki (Geoffrey Rush), a szadizmus keresztapja utolsó napjait Charentonban, egy vidéki elmegyógyintézetben tölti. Itt végre jól érzi magát: a bolondok között, elegánsan berendezett zárkájában nyugodtan foglalkozhat műveivel. A ház idealista igazgatója támogatja munkáját, egy különös tapasztalatokra éhes cseléd pedig szívesen válik bűntársává, ha át kell hágni az itteni szabályokat. Ám új felügyelő érkezik, aki mindenképpen el szeretné hallgattatni a felháborító és meghökkentő irományok szerzőjét. De Sade-ba azonban nem könnyű belefojtani a szót. Igazán, lelke mélyéig szabad: minden büntetést kinevet, minden tiltásra fittyet hány. A két férfi összecsapása elkerülhetetlen. Szörnyű eredménye pedig megrázza az egész házat…

Sade márki játékai (Quills, 2000)

7. Senki többet (La migliore offerta, 2013)

Virgil Oldman (Geoffrey Rush) világhírű antik műértő. Bár szakmájában egyedülálló, emberi kapcsolatait tekintve magányosan éli életét. 63. születésnapján egy Claire (Sylvia Hoeks) nevű rejtélyes nő keresi fel telefonon és arra kéri, segítsen neki a családi művészeti gyűjtemény eladásában. Virgilt valósággal elbűvöli ez a titokzatos hölgy, aki nem hajlandó mutatkozni előtte, csupán telefonon és a szomszéd szobából hajlandó kommunikálni vele. A kettejük között lassan kibontakozó kapcsolat örökre megváltoztatja Virgil életét.

Senki többet (La migliore offerta, 2013)

6. Úszóbajnok (Swimming Upstream, 2003)

A Fingleton család az ausztráliai Brisbane-ben lakik. A zűrös életet élő famíliában a legkisebb fiú, Tony helyzete a legnehezebb. Bármennyire is szeretne ugyanis megfelelni az apja elvárásainak, nem kap semmi szeretetet. Az apja szerint sohasem fog felérni a bátyjaihoz. Tony sajátos módon próbálja kivívni a szülő elismerését. Amikor kiderül, hogy tehetsége van az úszáshoz, hatalmas akaraterővel, töretlen elszántsággal küzd azért, hogy világklasszis sportoló legyen belőle. A film Tony Fingleton igaz történetét meséli el.

Úszóbajnok (Swimming Upstream, 2003)

5. A könyvtolvaj (The Book Thief, 2013)

Mikor a bátor, fantáziadús lány (Sophie Nélisse) német nevelőszüleinél megtanul olvasni, egy új világ tárul fel előtte. Végre van hova elmenekülnie a második világháború borzalmai elől, amelyek nap mint nap körülveszik őt. A család által bújtatott zsidó kamasz fiú (Ben Schnetzer) barátságát megszerezve együtt indulnak kalandokra a szavak világába.

A könyvtolvaj (The Book Thief, 2013)

4. Peter Sellers élete és halála (The Life and Death of Peter Sellers, 2004)

Peter Sellers élete és halála (The Life and Death of Peter Sellers) című 2004-es tévéfilmet Stephen Hopkins rendezte, a forgatókönyvet Roger Lewis Peter Sellers élete és halála című könyve alapján Christopher Markus és Stephen McFeely írta. Peter Sellers egykori komikust Geoffrey Rush alakítja. A tévéfilmet az HBO készítette.

Peter Sellers élete és halála (The Life and Death of Peter Sellers, 2004)

3. A Karib-tenger kalózai filmek

A jólelkű kovácsfiú, Will Turner (Orlando Bloom) elvei ellenére szövetkezik a Jack Sparrow (Johnny Depp) vezette kalózokkal, hogy megmentse gyermekkori szerelmét, Elizabeth Swant (Keira Knightley) a rettegett Barbossa kapitány  (Geoffrey Rush) elátkozott kalózhajójáról. A kovácsinasból lett tengerész génjeiben benne van a kalózkodás és kaland, azonban újdonsült barátjának nem csupán a lány visszaszerzésén jár az esze, hanem hajóját, a Fekete Gyöngyöt is meg akarja kaparintani, veszélybe sodorva ezzel a küldetést.

Johnny Depp és Geoffrey Rush

2. Ragyogj! (Shine, 1996)

Geoffrey Rush a mentális problémákkal küszködő David Helfgott figuráját alakítja. Davidet csodagyerekként tartották számon – zseniális tehetsége volt a matematikához, a sakkhoz és a zongorához. Zsarnoki apja megtiltotta fiának, hogy a maga útját járja – hiába ajánlotta fel a híres hegedűművész, Isaac Stern, hogy taníttatja a fiút, az apa mindenképpen zongoraművészt akart nevelni belőle.

Ragyogj! (Shine, 1996)

1. A király beszéde (The King’s Speech, 2010)

II. Erzsébet királynő édesapja, VI. György (Colin Firth) bátyja lemondását követően került a trónra. A király erős dadogása miatt nem érezte magát alkalmasnak az uralkodó szerepkörére, és képtelen volt nyilvános beszédet tartani. Számos kezelésen vett rész, miután megismerkedett a liberális Lionel Logue-gal (Geoffrey Rush), aki a hagyományostól meglehetősen eltérő módszerének köszönhetően végül vissza tudta adni György önbizalmát és hangját is.

A király beszéde 2010

Neked melyik a kedvenc Geoffrey Rush filmed? Oszd meg velünk kommentben vagy hozzászólásban a Facebook oldalunkon! A filmek sorrendje kizárólag saját véleményen alapszik!

(Történetek forrása ITT és ITT)

//spencer//

Mentés

Mentés


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download