10 filmsztár, aki egy véletlennek köszönheti a világhírnevet

10 filmsztár, aki egy véletlennek köszönheti a világhírnevet

29741

10 filmsztár, aki egy véletlennek köszönheti a sztárságot

Alábbi cikkünkben olyan világhírű színészeket mutatunk be, akik nem tanultak színészi akadémiákon, nem álmodtak arról, hogy híresek legyenek, hanem egyszerűen csak jókor voltak jó helyen. Íme néhány csodálatos történet olyan hollywoodi csillagokról, akik egy véletlennek köszönhetik, hogy ezen a pályán kötöttek ki.

Harrison Ford

1964-ben Ford Los Angelesbe utazott, hogy rádiós bemondóként szerezzen munkát. Ugyan ez nem sikerült neki, de ennek ellenére Kaliforniában maradt, s végül leszerződött a Columbia Pictures Új Tehetség-programjába, aminek értelmében 150 dolláros heti fizetségért statisztált filmekben. Ford állása ácsként élete legnagyobb szerepéhez juttatta. 1975-ben George Lucas szövegfelolvasásra kérte fel a Csillagok háborúja szereplőválogatásain a szerepekre jelentkező színészek partnereként. A meghallgatásokon Steven Spielberg felfigyelt rá, mennyire illik Fordra Han Solo szerepe, így meggyőzte Lucast, hogy adja neki a feladatot, ami végül meghozta a hírnevet a színész számára.

Harrison Ford

Will Smith

1990-ben Smith leszerződött az NBC televíziós hálózattal egy, a személyére épülő sitcomra, a Kaliforniába jöttemre. Az igazi áttörést az 1995-ös Bad Boys – Mire jók a rosszfiúk? hozta meg számára, amiben Martin Lawrence-szel nagydumás miami rendőrpárost alakítottak. Mike Lowrey szerepét eredetileg Arsenio Hallnak szánták, de amikor Michael Bay véletlen elcsípett egy részt a Kaliforniába jöttem (1990) című amerikai vígjáték sorozatból, azonnal Will Smith mellett döntött.

Will Smith

Clint Eastwood

Tizenévesen költöztek a kaliforniai Oaklandbe, ahol a középiskolai tanulmányait befejezve bevonult a hadseregbe. Leszerelése után kezdődött filmes pályája. Clint Eastwood egy sajnálatos repülőgép szerencsétlenségnek köszönheti a karrierjét. Miután túlélte a balesetet, behívták egy hírműsorba, ahol felfigyelt rá egy ügynök.

Clint Eastwood

Jason Statham

Miközben Statham modellként dolgozott a French Connection nevű cégnek, bemutatták a kezdő filmrendezőnek, Guy Ritchie-nek. Ritchie akkoriban egy film elkészítésén dolgozott és szüksége volt valakire, aki a filmben eljátssza egy talpraesett szélhámos szerepét. Miután Ritchie megtudta, hogy Statham korábban a feketepiacon árusított, nekiadta Bacon szerepét az 1998-as A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső című filmben. A filmet a nézők és a kritikusok is jól fogadták, így nagy szerepe volt abban, hogy Statham-ot megismerje a nagyközönség.

Jason Statham

Steven Seagal

Seagal – aki 7 danos aikidomester – fiatal felnőttként aikido-oktatóként dolgozott Japánban; ő volt az első külföldi, aki Oszakában saját edzőtermet üzemeltetett. Karrierjét annak köszönheti, hogy egyik diákja filmes ügynökké vált, aki meghívta egy filmforgatásra, ami megtetszett a kultikus akciósztárnak.

Nico - Törvényen kívül (Above the Law, 1988)

Chris Pratt

Középiskola után Hawaiin pincérkedett, ahol megismerte Rae Dawn Chong színésznőt, aki épp rendezői debütálására készült, és felajánlotta Pratt-nek a Cursed 3 (2000) főszerepét. Ugyan a film nem aratott sikert, Pratt ennek ellenére a színészi pálya mellett döntött.

Chris Pratt

Ashton Kutcher

Egyetemi tanulmányai azonban hamar félbeszakadtak, ugyanis egy bárban felfigyelt rá egy modellügynök, és azt ajánlotta neki, hogy nevezzen be az iowai ifjú modellek tehetségkutató versenyére. A diák némi habozás után beleegyezett, és meg is nyerte a versenyt, amelynek első díja egy New York-i utazás volt, egybekötve az 1997-es modellversennyel. Ashton itt nem került az elsők közé, viszont szerződtette a „Next” nevű ügynökség, és mire észbe kapott, már világ körüli úton volt: fotózták Párizsban és Milánóban, olyan neves cégek ruháit mutatta be, mint Calvin Klein vagy Giovanni “Gianni” Versace. De ő mindig egy másik városba vágyott, nevezetesen Los Angelesbe, mivel bár jól keresett a modellkedéssel, igazából színész akart lenni. 1998-ban két induló tévésorozat próbafelvételein is részt vett: a „Wind on Water” és a „That ’70s Show”. Meglepetésére mindkettőben komoly szerepet ajánlottak neki, így döntenie kellett, melyiket vállalja. Szerencséje volt, mert az utóbbi mellett döntött, Michael Kelso figuráját egészen 2005-ig a magáénak tudhatta, míg a „Wind on Watert”néhány epizód után abbahagyták.

Ashton Kutcher érdekességek

Pamela Anderson

A kanadai színésznő szintén 22 évet várt, hogy beinduljon karrierje, ugyanis az érettségije után fitneszedzőnek készült. Még a 90-es évek előtt egy futballmeccsen fedezték fel, ahol egy sörgyártó cég pólójában jelent meg. A márka képviselői felkérték, hogy legyen az ital reklámarca, ami hamarosan meghozta neki a nyuszismagazin címlapos megjelenést is. Két évvel később pedig már egy egész világ C. J. Parkerként (Baywatch) emlegette a szőkeséget, ami ugye nem történhetett volna meg az első modellfelkérése nélkül.

Pamela Anderson

Liam Neeson

A másik nagy változás Liam pályafutásában Steven Spielberg nevéhez fűződik, akinek felesége közbenjárásával megkapta Oskar Schindler szerepét, a Schindler listája (1993) című filmeposzban. Spielberg a szerep érdekében ugyan kezdetben sikertelen hízókúrára fogta Neesont, azonban végül a színész karcsún is nagyszerű alakítást nyújtott és a filmre Oscar-díjak záporoztak. Liam tehát egy csapásra sztár lett és következhetett egy romantikus film, méghozzá Walter Scott klasszikus regényéből, a Rob Roy, természetesen Liammal a címszerepben.

Schindler listája (Schindler's List, 1993)

Brad Pitt

Mielőtt sikeres lett, többek közt sztriptíz-táncosok limuzinos fuvarozásával, hűtők szállításával kereste kenyerét. Az el Pollo Loco nevű étteremláncnál dolgozva még csirkekosztümben is feltűnt az utcán. Az 1980-as évek végén olyan népszerű televíziós sorozatokban kezdett szerepeket kapni, mint a Dallas, 21 Jump Street, Growing Pains és Head of the Class. Ridley Scott felfigyelt a fiatal srácra, és szerepet ajánlott neki a Thelma és Louise (1991) című filmjében, aki ezután lassan, de biztosan elindult a filmcsillagok útján.

Brad Pitt

(Források: Wikipédia)

Mentés


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·

Hozzászólások

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download