10 filmsztár, aki drámai változáson ment keresztül egy szerepért

10 filmsztár, aki drámai változáson ment keresztül egy szerepért

23313

Filmsztárok drámai átváltozásai

Gyakran előfordul, hogy egy színész annyira a magáénak akar tudni egy adott szerepet, hogy egészen drámai módon képes megváltoztatni a külsejét. Ha kell, extrém módon, egészségüket sem kímélve diétáznak, ha a szükség úgy kívánja, félre téve hiúságukat jókora túlsúlyra tesznek szert, de van, hogy épp az a dolguk, hogy életük legjobb fizikumával álljanak a kamerák elé. Alábbi összeállításunkban ezúttal a legnagyobb átalakulásokat vesszük górcső alá.

Chris Pratt

Napjaink egyik legnagyobb sztárja annak ellenében kaphatta meg A galaxis őrzői vezető szerepét, hogy megszabadult a fölös kilóktól. Chris Pratt a Városfejlesztési osztály című sorozatban egy túlsúlyos embert alakít, ezért nem tudott a válogatáson megfelelő kondícióban megjelenni. A filmsztár végül 27 kilót adott le és vált a galaxis legmenőbb őrzőjévé.

Chris Pratt - A galaxis örzői

Matthew McConaughey

Matthew McConaughey 20 kilót fogyott a Mielőtt meghaltam című film szerepének kedvéért. Alakításáért Oscar-díjjal jutalmazták. Később, egy interjú során azt állította, hogy a forgatás ideje alatt az volt a legfurcsább, hogy 60 kilósan kitisztult a feje: “Meglepően világosan tudtam gondolkodni, és három órával kevesebb alvás után is pihentnek éreztem magam.”

Mielőtt meghaltam

Christian Bale

A gépész című film főszereplője Christian Bale 78 kilóról 50 kilóra fogyott le a szerep kedvéért, ami állítólag rekordfogyás a filmiparban. Diétája napi egy tonhalkonzervből és egy almából állt. Később Batman szerepe miatt ugyanennyit szedett fel.

Christian Bale

Jake Gyllenhaal

Jake Gyllenhaal az Éjjeli féreg után kemény edzésekbe kezdett, hogy kellően kigyúrja magát a Mélyütés bokszolójának szerepére.  A színész kemény formát hozott össze. Külön érdekesség még, hogy a rendező, Antoine Fuqua hogy támogassa filmje főszereplőjét, Jake Gyllenhaalt, a teljes fizikális felkészülést végigcsinálta vele.

Jake Gyllenhaal

Matthew Fox

A Lost sztárja, Matthew Fox intezív edzéstervet követve 20 kilót fogyott a 2012-es Alex Cross főszerepe miatt. A színész hihetetlen szálkás volt a filmben, de sajnos a produkció sem a nézők, sem a közönség körében nem aratott sikert.

Matthew Fox

Hilary Swank

Férfitársaik mellett természetesen a színésznők is képesek hihetetlen átalakulásra. Hilary Swank az 1999-es A fiúk nem sírnak című film kedvéért nagyon szigorú diétát követett, mindössze 7%-os testzsírral állt a kamerák elé.

Hilary Swank

Russell Crowe

Russell Crowe 30 kilót szedett fel a 2008-as Hazugságok hálója című filmben alakított szerepe kedvéért. A sajtó akkoriban nagyon sokat foglalkozott a színész súlyával. Crowe egy Twitter bejegyezésében megjegyezte: “Ha abba hagyom az edzést, a testem vissza akar térni a korábbi, magasabb tömegéhez.

Russell Crowe

Renée Zellweger

Renée Zellweger is a hízás talán kevésbé rögös útját járta végig a Bridget Jones naplójára való felkészülése során.  Zellweger a forgatás befejeztével hamar ledobta magáról a súlyfelesleget, azonban a film óriási sikere miatt újra kellett kezdenie a hízókúrát, ugyanis a filmet gyártó stúdió úgy döntött, hogy elkészítik a folytatást.

Bridget Jones babát vár - Bridget Jones's Baby 2016

Robert De Niro

Robert De Niro esete egy némileg speciális, ugyanis a színésznek a Dühöngő bika forgatása alatt kellett felszednie 30 kilót. A fiatal és időskori Jake La Motta közti különbség egészen drámai volt. De Niro elmondása szerint az első 10 kiló könnyen jött, de a többiért bizony meg kellett dolgoznia.

Robert De Niro

Tom Hanks

Akárcsak De Niro, Tom Hanks is jelentős átalakuláson esett át egyazon szerep kedvéért. A Számkivetett forgatását három hónapra meg kellett szakítani, hogy a színésznek legyen elég ideje, hogy 25 kilót fogyjon.

Számkivetett (2000)

7 elképesztő módja a súlyvesztésnek a filmvilágból

(Forrás: Mafab és Filmezzünk)

//spencer//

Mentés

Mentés


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download