12 filmsztár, aki nem költ túl sok pénz magára

12 filmsztár, aki nem költ túl sok pénzt magára

29539

Szegény gazdagok

A filmsztárokról és celebekről mindig a méregdrága Michelin-csillagos éttermek, a luxusautók és a gyémántokkal teletűzdelt ruhaköltemények jutnak az eszünkbe. Íme 12 meglepően szerényen élő világklasszis, akinek a fizetése a csillagos egekben, míg hiúsága a béka feneke alatt van.

1) Jennifer Lawrence

Az Éhezők viadalából ismert sztárnak megvan az a szokása, hogy óvatosan költekezzen: Volkswagen Eos-szal jár, szereti a leárazásokat és rendszeresen használ kedvezményre jogosító kuponokat. A színésznő szülővárosában, Louisville-ben található Kosair gyermekkórház kardiológiai osztálya a Jennifer Lawrence Foundation Cardiac Intensive Care Unit (szó szerint Jennifer Lawrence alapítvány szívsebészeti intenzív osztálya) nevet viseli. Lawrence 2 millió dollárt adományozott a kórháznak.

Jennifer Lawrence

2) Keanu Reeves

Keanu még azután sem vett luxusvillát, hogy bekerült Hollywood ünnepelt csillagai közé. Hotelekben vagy apartmanokban száll meg. Nincs túl sok értéke, nem jár testőrökkel és ha utazni támad kedve, a tömegközlekedést veszi igénybe. A színész a The Matrix után járó fizetésének 90%-át (körülbelül 80 millió dollárt) a kamerák mögött serénykedő munkatársainak adta, és 12 kaszkadőrt egy-egy vadonatúj motorbiciklivel lepett meg.

Keanu Reeves

3) Sarah Jessica Parker

A színésznő nem költi meggondolatlanul a pénzt, és erre a mentalitásra tanítja gyermekeit is. Saját maga varrja a ruháikat, nagyon szereti a használt ruhákat, és leginkább csak a cipőket vásárolja meg új állapotukban. Eladta a Carrie Bradshaw cipőit egy aukción, és az így nyert pénzt egy zenei és művészeti irányú iskolának adományozta.

Sarah Jessica Parker

4) Christian Bale

Évekkel azután, hogy híres lett, „Batman” egy egyszobás lakásban lakott családjával, nem használt mobilt, és nem igényelt testőröket sem. „A vagyon semmit sem jelent nekem. Ha egy tolvaj betört volna hozzám, elbőgte volna magát”- nyilatkozta a színész egy interjúban. A The Promise-ból származó honoráriumát is eladományozta.

Christian Bale

5) Leonardo DiCaprio

Régóta jól fizetett színész, Leo mégis sokáig Toyota Priusszal járt, és eszébe sem jutna magánrepülőgéppel furikáztatni magát. 1998-ban megalapította saját jótékonysági alapítványát, a Leonardo DiCaprio Foundation-t, és 15 millió dollárt utalt át 30 különböző szervezetnek, többek közt az Amazon Watch-nak, a National Geographic: Pristine Seas-nek, a Save the Elephants-nek, valamint a World Wildlife Fund-nak.

Leonardo DiCaprio

6) Jennifer Garner

Jennifer-nek valahogyan sikerül egyensúlyoznia a hollywoodi sztárszerep és a háziasszonyi kötelességek között. Saját maga jár bevásárolni a közeli szupermarketbe. 10 éve tagja a Save the Children Foundation-nek, mely szervezet a gyermekek jogaiért és megfelelő oktatásáért harcol.

Jennifer Garner

7) Keira Knightley

A színésznő meghatározott egy havi korlátot, gátat szabva a féktelen költekezéseknek. Ha valami olyat szeretne megvenni, ami ezt meghaladná, alaposan megfontolja, hogy valóban annyira szüksége van-e rá. Úgy tartja, hogy a fényűző életmód megakadályoz abban, hogy megértsük azokat az embereket, akik luxuscikkek és milliomosoknak járó szolgáltatások nélkül kénytelenek élni. Keira mindig eladja azokat a ruháit, melyeket különböző eseményeken viselt, természetesen jótékony célokat támogatva a befolyó összegből.

Keira Knightley

8) Russel Crowe

Az Oscar-díjas sztár igazán megengedhetné magának a luxust, ő azonban úgy döntött, Ausztráliába költözik, vesz egy farmot, egy öreg dzsipet, és tökéletesen boldog így. Russell hatalmas összegeket utal át rendszeresen különböző szervezeteknek, többek között a montreal-i zsidó iskolának, melyben 2004-ben terrorcselekményt hajtottak végre.

Russel Crowe

9) Hayden Christensen

Anakin Skywalker úgy döntött, hogy egy farmra költözik – még a a földet is maga szántja fel a saját traktorával. Hayden farmja napenergiával van ellátva, így figyelve oda a környezetbarát életmódra.

Hayden Christensen

10) Reese Witherspoon

A színésznő szintén nem tartozik a boltkórosok közé. Reese szerint a luxus indokolatlan, és gyermekeit is erre neveli. Részt vesz egy kampányban, mely ruhagyűjtésbe kezdett rászoruló fiatalok részére az Egyesült Államokban és Kanadában. Ő és Matthew McConaughey egy jótékonysági vetítést szervezett a Sing! című film „főszereplésében”, összegyűjtve százezer dollárt adakozás céljából.

Reese Witherspoon

18 filmsztár, akinek még sosem láttuk a testvérét

11) Jessica Alba

Jessica egy takarékos anyuka, valamint egy környezetbarát pelenkákat gyártó cég, a The Honest Company alapítója. Nem dobja ki gyermekei kinőtt ruháját, majd a kistesók úgyis belenőnek. Szerepel a Forbes magazin listáján, mely azt száz leggazdagabb amerikai nőt sorolja fel, akik saját maguk dolgoztak meg a vagyonukért. Jessica azonban nem szégyenli, hogy olcsó ruhákat vásárol, és hogy a tömegközlekedést használja.

Jessica Alba

12) Quentin Tarantino

Quentin hobbija, hogy filmeket gyűjt, de teljesen közömbös a luxusautók iránt. A piros Chevy Malibu- amit nem mellékesen John Travolta vezetett a Pulp Fiction-ben- az övé volt, de valójában még ettől a kocsitól is meg akart szabadulni, mondván, hogy a Geo Metro mérföldekkel jobb.

Quentin Tarantino

(Forrás: Brightside)

//Jana//


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download