A 10 legjobb film, ami könyv alapján készült

A britek szerint ez a 10 legjobb film, ami könyv alapján készült

6092

A 10 legjobb film, ami könyv alapján készült

Nagy-Britannia lakosságának véleménye alapján most összeállítottak egy tíz filmből álló listát a képernyős alkotásokból, amelyek legalább annyira voltak jók, mint az alapul szolgáló könyvek. Kétezer brit vett részt az Independent felmérésében, aminek eredményei alapján a legtöbb szavazatot kapott projekt 32%-al vezeti a felhozatalt. Szóval akkor lássuk, hogy a britek szerint, melyik az a 10 legjobb film, amely könyv alapján készült.

Szerintetek melyik a legjobb film, ami egy könyv alapján született meg? Válaszokat hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben várjuk!

10. Forrest Gump (1994)

Csak az a hülye, aki hülyeséget csinál“, állítja a film főhőse, Forrest (Tom Hanks), amikor egy idegennel a buszmegállóban az intelligenciaszintjéről beszél. Annak ellenére, hogy az IQ-ja alacsonyabb az átlagosnál, Forrest varázslatos életet él: egyetemen tanul, harcol a vietnami háborúban, megfordul az amerikai elnöknél, megfejti a Watergate-ügyet, oda-vissza átfutja az Államokat, míg végül befektető lesz az Apple-nél. A sors olyan olyan jelentős személyiségekkel hozza össze, mint Elvis Presley, J.F. Kennedy vagy Richard Nixon. Vajon a jámbor, butuska fiú békére lelhet fiatalkori szerelme, Jenny (Robin Wright) karjaiban?

Forrest Gump (1994)

9. Hobbit-trilógia

Míg a filmtrilógia a gyengébb része a J.R.R. Tolkien tollából származó két sagának, Peter Jackson projektjei a képernyőre is átvittek némi varázslatot a könyv oldalairól. Ha úgy teszünk, mintha a Smaug pusztasága meg sem történt volna, az eredményt tulajdonképpen egész korrektnek látjuk.

Hobbit

8. Charlie és a csokigyár (Willy Wonka & the Chocolate Factory, 1971)

Az egész világ meglepődik, amikor a híres csokigyáros, Willy Wonka (Gene Wilder) sok éves rejtegetés után kihirdeti: öt szerencsés kiválasztott körülnézhet a gyárában, meglesheti híres csokoládéinak titkát, és mindezek tetejébe élete végéig ingyenes ellátást kap a Wonka termékekből. Senki sem szeretné jobban ezt a díjat, mint az ifjú Charlie (Peter Ostrum), de a családja túl szegény ahhoz, hogy a drága Wonka csokikból vásároljon, márpedig így semmi esélye, hogy egyhez hozzájusson abból az öt csokiba rejtett aranytallérból, mely a belépést jelentené. Ám a mozi világában éppen az a csodálatos, hogy minden megtörténhet…

Charlie és a csokigyár (Willy Wonka & the Chocolate Factory, 1971)

7. Halálsoron (The Green Mile, 1999)

Louisiana a negyvenes években. Egy halálraítélteket fogva tartó börtönben, ahol a szelíd természetű Paul Edgecomb (Tom Hanks) főfegyőr beosztottjai viszonylag jó hangulatban vigyáznak az elítéltekre. Fegyőrök és elítéltek kölcsönösen tisztelik egymást. Egy Percy (Doug Hutchison) nevű szadista őr ugyan kilóg a sorból, de egy rágcsálónak köszönhetően újra helyreáll az őrök és elítéltek nyugalma – egerek és emberek közt nem lehet nézeteltérés.

Filmajánló – A hétvége 12 legjobb filmje!

6. A Bourne-franchise

Bárki, aki olvasta Robert Ludlum eredeti regénysorozatát, ami az 1980-as A Bourne-rejtéllyel startolt, megerősítheti, hogy az adaptációk a címen kívül nem sokat örököltek a könyvektől. De úgy tűnik, ennek ellenére a filmbeli Jason Bourne is eleget bizonyított ahhoz, hogy a brit közönség az egyik legjobbnak tartsa.

Hétvégi bevételi lista, USA – Jason Bourne hozta a kötelezőt

5. A James Bond franchise

Regényeket lehetne írni arról, mennyit változott a James Bond sorozat az évek során, és attól tartunk, a filmek nem is kerülhettek távolabb Ian Fleming eredeti elképzeléseitől. De az Őfelsége titkosszolgálatában, A magányos ügynök, vagy a Casino Royale után, amik valamivel hűbbek maradtak a nyomtatott változatokhoz, nem meglepő, hogy Bond ennyi idő után is hatalmas erővel bír.

Minden idők 5 legjobb James Bond mozija

Halj meg máskor (Die Another Day, 2002)

4. A Gyűrűk Ura-franchise

Mindenki tudta, hogy A Gyűrűk Ura fel fog kerülni a listára. Tolkien mesterművének látványos megjelenítését napjainkban is épp akkora tiszteletnek örvend, mint amikor a közönség először láthatta az alkotást.

A Gyűrűk Ura-franchise

3. A remény rabjai (The Shawshank Redemption, 1994)

Az 1940-es évek végén Andy Dufresne (Tim Robbins) bankárt életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélik kettős gyilkosságért. A férfi ugyan ártatlan, ám az ítélet értelmében be kell vonulnia a Shawshank bötrön rabjai közé. Ezzel gyökeresen megváltozik Andy élete, lassan válik az elítéltek körében megbecsültté, a fegyőrök adótanácsadóvá és a börtön vezéregyéniségévé.
10 film, mely érthetetlen okokból nem kapott Oscart

A remény rabjai (The Shawshank Redemption, 1994)

2. Szellemes karácsony (Scrooged, 1988)

Cross, az IBC tévétársaság rideg szívű elnöke számára a siker és a pénz a legfontosabb. Beosztottjai rettegik, a konkurencia csodálja. Az érzelmekre nemigen pazarol energiát, a karácsonyt érzelgős felhajtásnak tartja és az ünnepi programba bőven beszerkeszt vért, erőszakot és terroristákat. Ám az adás előtt három szellem jelenik meg nála, hogy szembesítse múltjával és jövőjével.

Szellemes karácsony (Scrooged, 1988)

1. Harry Potter-franchise

A J.K. Rowling alkotta világ a britek szemében a legjobbak legjobbja lett, és a mozifilm-sorozat néhány drasztikus újragondolás ellenére is mindenek felett áll. Bár nem mindig maradtak hűek a regények minden betűjéhez, az esetek legnagyobb részében sikeresen közvetítették Rowling szavainak varázsát.

Harry Potter-franchise

(Címlapkép forrása; Történetek forrása itt és itt; Cikk forrása)

//milos//

Mentés

Mentés


Article Tags: · · · · · · ·

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download