12 filmes család karácsonykor

12 filmes család, akik nélkül nincs karácsony

5216

A legjobb karácsonyi filmek

Valljuk be, az ünnepekkel kapcsolatban mindig nagy az elvárás, főleg a családokban. Amikor a bevásárlások, tervezések és költekezések növelik a feszültséget és elmérgesítenek már amúgy is nehéz helyzeteket, sokszor a legjobb egy jót nevetni magunkon. Ez a lista néhány olyan emlékezetes, szívmelengetően valódi famíliát mutat be, akik igyekeznek megbirkózni a stresszes szünidőkkel. Eme 12 család sokszor reménytelen küzdelmet vív, de ez már csak így van velünk is, éppen ezért szeretjük őket.

1. Mindenki megvan a Goode családban (Everybody’s Fine, 2009)

Szegény Frank Goode (Robert De Niro)! Nemrég özvegyült meg, szívproblémákkal küzd és ráadásul a felnőtt gyerekei sem akarják vele tölteni az ünnepeket. Így amikor mindegyikük lemondja a közös családi karácsonyt, befizeti magát négy meglepetés-látogatásra, hogy saját szemével győződjön meg arról, hogy mindenki megvan. Hamar rájön, hogy felnőtt gyerekei élete nem egészen úgy alakul, mint ahogyan azt lefestették. Koránt sincs minden rendben.

Mindenki megvan a Goode családban (Everybody's Fine, 2009)

2. Karácsonyi vakáció Griswoldéknál (National Lampoon’s Christmas Vacation, 1989)

Amióta 1983-ban a Családi vakáció (National Lampoon’s Vacation) befutott, Griswoldék brillíroznak a félresikerült helyzetekben. Az örökösen szerencsétlenkedő chicagói családnak semmi sem megy zökkenőmentesen. Ebben a karácsonyi kiadásban Clark (Chevy Chase) meghívja a saját és a felesége, Ellen (Beverly D’Angelo) szüleit, továbbá Bethany nagynénit és Lewis nagybácsit, remélve, hogy ez majd meghozza a varázst. Clark teljes megdöbbenésére Ellen unokatestvére, a lakókocsiban élő és teljesen tönkrement Catherine (Miriam Flynn), valamint kedves férje (Randy Quaid) és két csemetéjük is bejelentkezik. Mondanunk sem kell, a szenteste Grinswoldéknál teljes katasztrófa.

Karácsonyi vakáció Griswoldéknál (National Lampoon's Christmas Vacation, 1989)

3. Krankék Kelekótya karácsonya (Christmas With the Kranks, 2004)

Találkozzon Luther (Tim Allen) és Nora Krankkel (Jamie Lee Curtis), akik próbálnak megbarátkozni a gondolattal, hogy a lányuk, Blair (Julie Gonzalo) végre kirepül, és elhelyezkedik a Peace Corps cégnél. Mivel lehangoló gondolat gyerek nélkül tölteni a karácsonyt az üres házban, befizetnek egy karib-tengeri hajóútra, hogy együtt felejtsék el az ünnepeket. A szomszédok azonban, akiknek nem mellesleg minden álmuk megnyerni a helyi kültéri dekorálóversenyt, cseppet sincsenek elragadtatva az ötlettől, és persze ott van Blair, aki mindent felforgat a tizenegy utáni hívásával, hogy elmondja, inkább hazajön a szüleihez.

Krankék a Kelekótya karácsonya (Christmas With the Kranks, 2004)

4. Mi a manó, Hobbsék? (Elf, 2003)

Buddy (Will Ferrell) „apai” gondokkal küzd. Miután véletlenül elvitték egy árvaházból csecsemőkorában, kamaszéveit az Északi Sarkon töltötte, manónak képzelve magát. Amikor végül rájön, hogy Walter Hobbs (James Caan) és Susan Wells adták örökbe, Buddy mindenáron meg akarja találni biológiai apját, aki mára igazgatóvá nőtte ki magát New Yorkban, akiről kiderül, hogy egy igen goromba ember, még Télapó rosszcsont gyerekekről szóló listáján is fenn van, és nem igazán fogad könnyen a szívébe egy fiút- vagy a szoros napirendjébe.

Mi a manó, Hobbsék? (Elf, 2003)

5. Négy karácsony a kibővült McVie klánnal (Four Christmases, 2008)

Brad (Vince Vaughn) és Kate (Reese Witherspoon) három éve vannak együtt és eszük ágában sincsen megházasodni vagy gyerekeket nevelni. Mindketten hányatott sorsúak, elvált szülőkkel, nem csoda, hogy igyekeznek teljesen elkerülni a rokonokat az ünnepekkor. A Fidzsi-szigetekre akarnak elutazni egy családi viszályoktól mentes karácsonyra. Sajnos a nagy köd közrejátszik abban, hogy törlik a járatukat, és helyette meglátogatják a szüleiket egy nap alatt.

Négy karácsony a kibővült McVie klánnal (Four Christmases, 2008)

6. Egy híján túsz és Chasseurék (The Ref, 1994)

Lloyd (Kevin Spacey) és Caroline Chasseur (Judy Davis) rengeteget veszekednek, annak ellenére, hogy járnak pártanácsadásra. Az egyetlen, aki megálljt tud parancsolni a viszálynak, az Gus (Denis Leary), egy besurranó tolvaj, aki akaratlanul is tanúja lesz a családi pokolnak, amikor egy betörés kellős közepén elhagyja a társa és beleütközik az egymást folyamatosan maró házaspárba. Még a rájuk szegezett pisztonycső sem akadályozza meg őket abban, hogy folytassák a veszekedést. Gus hamar rájön, hogy egy rögtönzött házassági tanácsadás mentheti meg a biztonságát- és a józan eszét.

Egy híján túsz és Chasseurék (The Ref, 1994)

7. Reszkessetek, betörők! Itt a McCallister család (Home Alone, 1990)

Kevin (Macaulay Culkin) egy nyolcéves kisfiú, akit a családja a nagy kapkodásban véletlenül otthon hagy, amikor a Párizsba tartó repülőtérre sietnek. Az igazság az, hogy az ellene gyakran összefogó testvérei és unokatestvérei figyelmét nem tudja kiérdemelni, ráadásul bátyjával, Buzz-zal való veszekedése fjul odáig, hogy a harmadik emeleti szobába száműzik, és ezért felejtik otthon másnap reggel. Amikor a család úton van Európa felé, csak akkor döbbennek rá, hogy valami hiányzik. Pontosabban, valaki.

Reszkessetek, betörők! Itt a McCallister család (Home Alone, 1990)

8. Hull a pelyhes Langstonéknál (Jingle All the Way, 1996)

Ó, az a sok ember, aki a karácsony kedvéért nagy bevásárlásra indul! Howard Langston (Arnold Schwarzenegger), egy matracokat áruló ügynök annyira el van havazva a munkájával, hogy elfelejti fia, Jamie karateóráját. Vajon hogyan engesztelje ki Jamie-t? Persze, hogy egy játékkal! Hogy bizonyítsa, nem is olyan rossz apa, Howard egy Turbo Man figurát ígér a fiának, amire Jamie annyira vágyik. Az egyetlen probléma, hogy ezt is elfelejti. Szenteste van és Turbo Man-nek se híre, se hamva: minden boltban elfogyott.

Hull a pelyhes Langstonéknál (Jingle All the Way, 1996)

9. Kőkemény család a Stone család! (The Family Stone, 2005)

Everett Stone (Dermot Mulroney) alig várja, hogy bemutassa a barátnőjét, Meredith-t (Sarah Jessica Parker) a családjának az ünnepek alatt. Történetesen azonban Meredith egy kissé önközpontú és feszült, míg a család szókimondó és liberális hajlamú. Nem csoda, hogy a lányt elképeszti az összetartó Stone család, és elhívja a testvérét, Julie-t (Claire Danes), hogy ő is töltsön ott néhány napot. Egy eseménydús és drámai szenteste után Everett elgondolkozik az eljegyzést illetően.

Kőkemény család a Stone család! (The Family Stone, 2005)

10. Családi karácsony Whitfieldékkel (This Christmas, 2007)

Semmi sem kelti fel jobban a vágyat bennünk, hogy hazatérjünk, mint az ünnepek. Whitfieldéknél négy éve nem volt teljes a család karácsonykor. Amikor aztán összegyűlnek Los Angeles-i otthonukban az anyakirálynőnél, Ma’Dere-nál (Loretta Devine), lappangó feszültségek törnek felszínre, viszályt hozva a testvérek és partnerek között. Michael (Chris Brown) a család „bébije”, még csak most keresi a helyét a nagyvilágban, de leénekli a csillagokat egy Otis Redding dallal.

Családi karácsony Whitfieldékkel (This Christmas, 2007)

11. Calvinék és Télapu (The Santa Clause, 1994)

Scott Calvin (Tim Allen), egy elvált, 38 éves reklámügynök véletlenül megöli a Télapót szenteste. A fia arra kényszeríti, hogy fejezze be a nagy szakállú munkáját. Scott döntése sorsfordítónak bizonyul, ugyanis ezzel akaratlanul felvállalta a Télapó feladataival járó felelősséget. Míg Charlie, a  kisfiú rajong az ötletért, addig Laurie (Scott volt felesége) és újdonsült orvos férje őrültségnek tartja, és eltökélt szándéka, hogy Scottot láthatási jogától megfossza.

Calvinék és Télapu (The Santa Clause, 1994)

12. Túlélni a karácsonyt Valcoékkal (Surviving Christmas, 2004)

Amikor Drew Latham (Ben Affleck), egy chicagói reklámügynökség gazdag igazgatója kudarcot vall a karácsonyi tervek megvalósításában, gyermekkori otthonában találja magát. Mivel betegesen fél az egyedüllétről, pénzt ajánl fel a ház mostani lakóinak, hogy vele töltsék az ünnepeket. A pénzügyi alapú megállapodás szabályokat és előre megírt beszélgetések forgatókönyvét is tartalmazza. Még egy színészt is felfogad, aki eljátssza a nagypapa szerepét. Végül rájövünk, hogy Drew gyerekkora sem mondható megszokottnak.

Túlélni a karácsonyt Valcoékkal (Surviving Christmas, 2004)

(Forrás: IMDB)

//Jana//

Mentés


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·

Hozzászólások

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download