Bruce Willis filmek

3 Bruce Willis film amiről talán nem is hallottál

9791

Bruce Willis filmek

A lassan a mozikba kerülő új Bruce Willis-féle Bosszúvágy film kapcsán összeszedtünk három olyan alkotást a színésztől, amikről talán kevesebbet hallottunk. A hazai kereskedelmi tv-adók szeretik unásig ismételni a sikeresebb alkotásait (Die Hard filmek, Utolsó cserkész, Ponyvaregény, Armageddon, stb.). Vannak jogos mellőzések filmjei kapcsán, hisz sokszor került színészi pályája hullámvölgybe, és a filmválasztásaira is kihatottak mellé nyúlásai (Az ellenség földjén, Két kopper, Felültetve). Vannak olyan filmjei is amivel, kevesebbet foglalkoztak, többre érdemes alkotások, mégpedig: Merénylet a suligóré ellen, Billy Bathgate  és az Öldöklő vágyak. Egyik filmben sem főszereplőként kell kezelni Bruce Willist, hisz nem ő alkotja a történetetek gerincét, inkább kiegészíti a filmeket jelenlétével, játékával. A három film közül talán az Öldöklő Vágyak-at emelném ki, ezt tudnám mindenkinek ajánlani, ha csak szimplán Bruce alakítását nézzük.

1) Merénylet a suligóré ellen (Assassination of a High Scool President – 2008)

A St. Donovan’s suliban Bobby Funke (Reece Thompson) diákújságírót felkérik, hogy derítse ki, majd írja meg ki lophatta el az igazgató (Bruce Willis) páncélszekrényéből a megírt dolgozatokat. Sikeresnek hitt nyomozása után, rögtön kisebbfajta sztár lesz szerencsétlen főhősünk. Még a legjobb csajszi is a suliból Őt kéri fel az iskolai bálra partnerként, majd minél jobban megismerik egymást, egyre nagyobb lesz közöttük a vonzalom. A filmcímre való utalás csak ezután történik, ami szinte másodlagos a történet szempontjából. Ha valóban egy diák próbálta volna megölni az igazgatót, és a tanulók ténylegesen egy merényletre készültek volna, mert ennyire útálják, akkor hangulatilag egy hasonló filmet kapnánk mint pl. Az új diri c. filmben James Belushi-val a főszerepben. Ha ezt az utat járják, akkor nagyobb közönséghez szólhatott volna a film, így viszont egy tiniknek készült kellemes alkotást kapunk, nem többet.

Merénylet a suligóré ellen (Assassination of a High Scool President - 2008)

Szerencsére a játékidőt sem húzzák, tudva a filmben nincs több. Szóval a cím kicsit átveri a nézőt. A karakterek gyengesége miatt, és a puszta diákcsínyekről, azért nehezen tartható fenn a folyamatos figyelem. Nehezen köti le a nézőt, és emiatt is kissé csalódottan fejezzük be a filmet. Személy szerint örültem volna Willis nagyobb szerepének, de mivel nem kapott személye jó karaktert, ki sem tudta használni a lehetőséget. A film számomra egy kihagyott ziccer, volt benne ötlet, de sem a rendezés, sem pedig színészeink nem tudtak maradandót alkotni. Kellemes közepes, semmi több vasárnap délutánra.


Article Tags: · · · ·

Comments are closed.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download