Bruce Willis filmek

3 Bruce Willis film amiről talán nem is hallottál

9617

3) Öldöklő vágyak (Mortal Thougts – 1991)

Az agresszív, közönséges, mocskos szájú, piás-drogos férjet nagyszerűen alakítja Bruce Willis ebben a filmben. A kezdő, nyitó képsorként Cynthia (Demi Moore), vallomást kíván tenni a rendőrségen John Woods nyomozónál (Harvey Keitel) gyerekkori barátnőjének Joyce (Glenne Headly) férjének meggyilkolása James (Bruce Willis) miatt. Már rögtön a film kezdetekor megutáljuk Willis karakterét, és szinte sajnáljuk ahogy a barátnőknek ilyen életet kell élniük. Joyce sokáig tűri ezt a fajta zaklatott, békésnek nem nevezhető időszakot, és szinte várja az alkalmat, mikor teheti el láb alól férjét. Viccesen sokszor is utal barátnőjének a tettének végrehajtására. Amikor hármasban mennek egyik éjjel szórakozni, megtörténik az amiről mindig is álmodozott a feleség, Jamest megölik.., a holttestet pedig elrejtik… Hogy emberölés vagy baleset történt, az a rendőrségi kihallgatás legvégén derül ki, nem várt fordulattal színezve az amúgy is érdekes filmet. Szereplőink, mindhárman -Bruce-Demi-Glenne-kiegyenlített alakítást nyújtanak, melyben teljesítményük a film fő mozgató rugója! A zene minimálisan van jelen, pont olyan sejtelmesen idomul a történethez, amennyire szükséges, mert ebben a műfajban az ilyen fokú visszafogottság a film egyik erényét képezi.

Öldöklő vágyak (Mortal Thougts - 1991)

Mivel majdnem 30 éves filmmel van dolgunk, ne felejtsük el, hogy a mai napig vállalható alkotással szembesülünk. Sok olyan mű született a 90-es évek legelején, amit ma már nem tudnánk ilyen figyelemmel kísérni! Nincsenek benne látványos CGI trükkök, amivel manapság könnyebben el lehet adni egy filmet, csak a történet ami magával ragad, és beszippant.

A film készítésekor Demi és Bruce már javában házasok voltak, ami érzékelhető volt a filmben is, hiszen jó volt közöttük az összhang, elég könnyedén hozták az összes olyan közös jelenetet, amiben együtt játszottak. A filmben látható ruházat, hatalmas női frizurák, erősebb sminkek, ékszerek szépen mutatják a középosztálybeli emberek akkori életét, visszahozzák az emlékezetünkbe milyen is volt az aktuális divat. Persze nem remekműről van szó, de a középszerű, és rögtön felejthető alkotásoknál jóval emlékezetesebb a film, minthogy elsikkadjunk felette.

Minden idők 12 legjobb Bruce Willis filmje

Írta: Kovács Ferenc # Dájhárd


Article Tags: · · · ·

Comments are closed.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download