Támadják a Disneyt a Jungle Cruise meleg karaktere miatt

Támadják a Disneyt a Jungle Cruise meleg karaktere miatt

1935

Támadják a Disneyt a Jungle Cruise meleg karaktere miatt

Kiderült ki alakítja majd a Jungle Cruiseban Emily Blunt karakterének testvérét, írja a mozi-filmek.hu. Jack Whitehall kapta meg az említett szerepet és örömét a rajongóival is megosztotta Instagram oldalán. Ezzel nincs is semmi probléma, vagy mégis?

Jack Whitehall egy meleg férfit fog játszani a Disney új filmjében, és ez külső jegyeiben és viselkedésén egyaránt látszódni fog. A felháborodást valójában az a tény keltette, hogy a színész heteroszexuális, s ezzel elveszi a lehetőséget a homoszexuális jelentkezőktől. Emellett a botrány másik forrása pedig, hogy a karakter túlságosan erősíti majd a melegekkel szemben élő sztereotípiákat és előítéleteket.

Támadják a Disneyt a Jungle Cruise meleg karaktere miatt

A film főszereplői, Emily Blunt, Jack Whitehall és Dwayne Johnson

Természetesen előkerült abból a bizonyos kalapból Scarlett Johansson esete is a Rub&Tug kapcsán. Amint arról már cikkeztünk, a színésznő egy transznemű karaktert alakított volna, azonban a hasonló támadások miatt-miszerint egy valóban transznemű színésznek kellene játszania a főszerepet- lemondott a lehetőségről.

A meleg Disney rajongók harsányan kiállnak amellett, hogy egy homoszexuális szerepet igenis homoszexuális színész játsszon és ne erősítse a róluk alkotott negatív képet az emberekben. Azonban ha az érem másik oldalára tekintünk, látnunk kell, hogy egy színész/színésznő nem attól lesz hiteles, hogyha valóban olyan, amilyen a karaktere, arról nem is beszélve, hogy hogyan nézne ki, ha egy casting során megkérdeznének valakit a nemi identitásáról.

A Disney azzal is védekezhetne a felbújtókkal szemben, hogy a Szépség és a szörnyetegben már volt hasonlóra példa és mégsem történt tragédia, sőt nagyon is sikeres volt a film, azonban egyelőre nem reagáltak az ügyre.

Így néznének ki kedvenc Disney hercegnőink a valóságban

(Forrás: mozi-filmek.hu)


Article Tags: · · · ·

Comments are closed.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download