FILMEZZUNK.HU
A legjobb Oscar-díjas filmek

TOP14: Oscar-díjas filmek, avagy a legjobbak közül is a legjobbak

72663

A legjobb Oscar-díjas filmek

Az Oscar-díj az Amerikai Egyesült Államok legrangosabb filmművészeti díja. A mostani bejegyzésben a legjobbak közül is a legjobbakat gyűjtöttük össze. A filmek sorrendje kizárólag saját véleményen alapszik.

Neked melyik a kedvenc Oscar-díjas filmed? Oszd meg velünk kommentben vagy hozzászólásban a Facebook oldalunkon!

14. Száll a kakukk fészkére /One Flew Over the Cuckoo’s Nest, 1975/

McMurphy (Jack Nicholson) piti kis tolvaj, aki börtön helyett inkább elmegyógyintézetbe záratja magát, de ügyel arra, hogy csak a környezetét tévessze meg, ő maga nem hajlandó közösséget vállalni az intézet lakóival. Ám hozzáállása szép lassan megváltozik, ahogy felfedezi, hogy az elmegyógyintézet lakói semmivel sem bolondabbak nála. Amikor McMurphy megtapasztalja az intézet módszereit, nem tudja elhallgattatni megszólaló lelkiismeretét, és olyan döntéseket hoz, amelyek túlmutatnak saját érdekein.

Száll a kakukk fészkére (One Flew Over the Cuckoo's Nest, 1975)

13. Szerelmes Shakespeare /Shakespeare in Love, 1998/

A fiatal színi író, William Shakespeare (Joseph Fiennes), Londonban igyekszik úrrá lenni alkotói válságán. A fiatalember, akiről még senki sem sejti, hogy egy nap a világ egyik legismertebb művésze lesz, ihletet keres magának. Megismeri a gyönyörű Lady Violát (Gwyneth Paltrow), aki hamarosan a múzsájává válik. Szerelmük azonban nem várt akadályokba ütközik, a kor és a felsőbb hatalmak közbeszólnak. Miközben William és Viola egymásért küzdenek, a költő a történelem legnagyszerűbb szerelmi történetének megalkotásán dolgozik.

Joseph Fiennes

12. Miss Daisy sofőrje /Driving Miss Daisy, 1989/

Amikor az idős hölgy ismét összetörte autóját, fia felfogadta vállalata régi alkalmazottját, a néger sofőrt, Hoke Colburnt, hogy anyját fuvarozza. Miss Daisy nagyon nehezen tűri meg a környezetében a férfit, de a kezdeti nehézségek után összebarátkoznak.

Miss Daisy sofőrje (Driving Miss Daisy, 1989)

11. Rocky /Rocky, 1976/

Nem könnyű az élet a szegénynegyedben, és bár lehetetlennek tűnik, de Rocky Balboa megpróbál kitörni. Sok lehetősége nincs, így a sporttal, pontosabban a boksszal próbál szerencsét. Tehetséges, erős, célja egyenesen a profi világbajnoki cím, amivel akár milliókat is kereshetne. A sikerhez persze szerencse és jó időzítés is kell. Amikor Apollo Creed boksz-sztár Philadelphiába, Rocky városába érkezik, Mickey, Rocky edzője felismeri a nagyszerű lehetőséget Rocky számára. Mindössze annyi kell, hogy Rocky megverje Apollót, így egyből reflektorfénybe kerülhet, sőt, akár világhírnévre is szert tehet.

Rocky (1976)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·