FILMEZZUNK.HU
15 Ridley Scott által rendezett film, amit mindenképpen látnod kell

15 Ridley Scott által rendezett film, amit mindenképpen látnod kell

25715

Ridley Scott legjobb filmjei

Ridley Scott mára a filmtörténelem egyik legnevesebb filmrendezőjévé vált, akinek rengeteg világraszóló produkciót is köszönhetünk. A direktor a napokban ünnepli 86. születésnapját, melynek alkalmából megpróbáltunk 15 alkotást összegyűjteni munkásságából, amit mindenképpen látni kell. A toplista természetesen saját véleményen alapszik! Ha nem értesz egyet a listával, esetleg kihagytuk a kedvenc darabodat tőle, írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben.

15. Fekete eső (Black Rain, 1989)

Nick Conklin (Michael Douglas), a kőkemény zsaru a szemtanúja lesz egy New York-i étteremben a japán gengszterek közötti véres leszámolásnak. Hosszú üldözés után sikerül elkapnia a gyilkost, és azt a különleges feladatot kapja, hogy partnere, Charlie Vincent (Andy Garcia) társaságában repüljön a fogollyal Tokióba, és adja át a japán rendőrségnek. A gyilkos Szato, aki a jakuza – a japán maffia – tagja, a repülőtéren egy ügyes trükkel meglép előlük, így a hajsza kezdődhet elölről, de ezúttal ellenséges terepen, ahol ők az idegenek egy furcsa országban.

Fekete eső (Black Rain, 1989)

Eredetileg úgy volt, hogy Paul Verhoeven rendezi a filmet, ám mégis Ridley Scott látta el a direktori munkálatokat.

14. Robin Hood (2010)

A XIII. századi Angliában a Robin Hood (Russell Crowe) és csapata a szegények védelmében szít lázadást a kizsákmányolók ellen. Az ország népének sorsa a tolvaj kezében van, aki a kiszolgáltatottak szemében egyenesen a szabadság szimbóluma.

Ridley Scott szerint az közelmúlt egyetlen értékelhető Robin Hood filmje a Robin Hood, a fuszeklik fejedelme (1993) volt, ezért is döntött úgy, hogy megcsinálja a saját változatát is. Russell Crowe a film forgatásán használt karddal és íjjal lepte meg Oprah Winfrey-t. A kard egyébként Ridley Scott tulajdona volt. A Robin Hood volt a 63. Cannes-i Filmfesztivál nyitófilmje 2010-ben.

13. 1492 – A paradicsom meghódítása (1492: Conquest of Paradise, 1992)

1492-ben, egy augusztusi reggelen Kolumbusz Kristóf három hajóval elindult Spanyolországból, hogy átkeljen az óceánon. Keletre akart eljutni, de India helyett egy új világot fedezett fel: Amerikát. A film a legenda mögött álló bátor férfinak állít emléket, akinek éppúgy része volt a dicsőségben, mint az erőszakban és megaláztatásban.

1492 - A paradicsom meghódítása (1492: Conquest of Paradise, 1992)

Ridley Scott mellett felmerültek olyan rendezők is a film elkészítésére, mint Francis Ford Coppola , Roland Joffé vagy épp Oliver Stone. Hans Zimmer egyedül szerette volna a zenét komponálni a filmhez, de Ridley Scott utasításait kellett követnie.

12. Bor, mámor, Provance (A Good Year, 2006)

Az angol bankár, Max Skinner (Russell Crowe) egy omladozó provance-i szőlőhegyet örököl Henry bácsikájától. Max nem szándékozik letelepedni Le Griffon-ban, minél előbb értékesítené a birtokot a teljes borászatával együtt. Menet közben azonban váratlan dolgok húzzák keresztül a számításait: egyrészt felidézi a régi emlékeket, összebarátkozik a helyi vincellérrel, megjelenik Henry bácsi rég elveszett lánya, illetve még a szerelem is itt toppan be az életébe.

Bor, mámor, Provance (A Good Year, 2006)

Ridley Scott addigi egyetlen vígjátéka. A rendező, producer Scott állítása szerint a film összes jelentének forgatási helyszíne mindössze 8 percre volt provence-i otthonától, ahol 15 évig lakott.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · ·