FILMEZZUNK.HU
Jeff Bridges 10 legjobb filmje, amit kár lenne kihagyni

Jeff Bridges 10 legjobb filmje, amit kár lenne kihagyni

14601

Jeff Bridges legjobb filmjei

Jeff Bridges karakteres, karakán megjelenésű férfi, ösztönös, többrétű tehetség, akit olyan legendás filmalkotásokból ismerhetünk, mint a Nagy Lebowski, a Halászkirály legendája vagy a Félszemű. Az Őrült szív c. filmben nyújtott kiemelkedő alakításáért Oscar-díjjal jutalmazták 2010-ben. Jeff ma ünnepli születésének a 70. évfordulóját, melynek alkalmából egy csokorba szedtük a 10 kedvenc alkotásunkat tőle. Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik!

10. Csillagember (1984)

Egy békés szándékú földönkívüli hajótöröttként csöppen az emberek közé, amikor űrhajóját Wisconsin felett lelövik. A Csillagember Jenny Haydennél, a férjét gyászoló, magába zárkózott fiatalasszonynál keres menedéket. A halott férj testét magára öltve a Csillagembernek sikerül meggyőznie Jenny-t, hogy segítsen eljutnia Arizonába, három napja van ugyanis már csak hátra, ha nem tud kapcsolatba lépni az anyaűrhajóval. A magányos asszony és az idegen bolygó szülötte útnak indul, hogy versenyt futva az idővel célhoz érjenek. Ám a kormány már mozgósította az ügynökeit, hogy élve vagy halva, de fogják el az idegent…

Csillagember (1984)

Tudtad, hogy…?

… Tom Cruise is esélyes volt a főszerepre, de a “Legenda” (1985) forgatásai miatt nem ért rá?

9. Vasember (2008)

Tony Stark, a milliárdos feltaláló legújabb szuperfegyverének bemutatásakor fogsága esik Afganisztánban. Elrablói arra kényszerítik, hogy építsen meg egy pusztító rakétát, ám ő ehelyett egy péncélöltözetet készít, melyet magára öltve sikerül megszöknie. Amikor hazatérte után felismeri, hogy üzlettársa piszkos üzelmeket folytat, elkészíti a Vasember-páncélt, azonban szuperhősként meg kell birkóznia a ráruházott felelősséggel is.

Vasember (2008)

Tudtad, hogy…?

… A vasember forgatókönyve még nem volt kész a forgatás kezdetekor, ezért a film számos improvizatív jelenetet tartalmaz?

8. Amerikai szív (1992)

Jack Kelsont, miután kiengedik a börtönből, úgy dönt, hogy megváltozik és normális életet fog élni fiával, Nickkel, aki anyja halála miatt hozzá kerül. Bérel egy kis lakást és munkát vállal, miközben folyamatosan próbál közelebb kerülni fiához, kisebb nagyobb sikerrel. Közös életüket azonban folyamatosan próbára teszi Jack egy régi barátja, aki megpróbálja visszacsábítani őt az korábbi életéhez.

Amerikai szív (1992)

Tudtad, hogy…?

… Jeff Bridges ezt a filmet tartja kedvencének sajátjai közül?

7. Talajfogás (2006)

A Talajfogás című film főhőse a tornászlány Haley Graham, aki mindenféle szabály ellen lázad. Egy szabályszegés miatt szörnyű büntetést kap: beíratják az ország legszigorúbb tornászakadémiájába. Ahol lassan Haley kénytelen megtanulni, hogy a szabályokra bizony szükség van.

Talajfogás (Stick It, 2006)

Tudtad, hogy…?

… 2008-ban olimpiai aranyérmet nyerő Nastia Liukin is feltűnik a filmben egy rövid cameo erejéig?

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·