A 20 legjobb karácsonyi film, amit mindenképpen látnod kell

A 20 legjobb karácsonyi film, amit mindenképpen látnod kell

273772

10. Bunyó karácsonyig /The Troublemakers, 1994/

Ez az 1994-es Terence Hill rendezte spagettiwestern alighanem a honi programigazgatók álma. Amúgy is imádják Bud Spencer filmekkel megtölteni a karácsonyi szünetben a tévéműsort. Egy karácsonyi témájú Bud Spencer film pedig maga a tévés mennyország. Moses (Bud Spencer) a vadnyugati fejvadász körözött bűnözők elfogásával igyekszik eltartani népes családját. Épp az elvetemült Sam Stone-t szeretné elkapni, mert jól jönne neki a fejére kitűzött 4000 dollár. Egy nap váratlanul beállít Moseshez testvére, Travis (Terence Hill), akit a jól bevált recept szerint ki nem állhat. Travis anyjuk üzenetét hozza, aki szeretné, ha mindkét fia nála töltené a karácsonyt.

Bud Spencer és Terence Hill

9. Télapu /Santa Clause, 1994/

Nagyon úgy néz ki, hogy az igazi Télapó megöregedett, s miután leesett egy háztetőről, teljesen alkalmatlanná vált a télapóskodásra. Scott (Tim Allen), aki amúgy alaposan benne volt a balesetben, a hidegben felveszi a Télapó kabátját, s ezzel mit sem sejtve aláírt egy szerződést, így mostantól fogva ő a Mikulás. Képzeljünk csak el egy kimért üzletembert, akinek hatalmas pocakja és szép fehér szakálla nő, utálja a szarvasokat, mégis kénytelen szánra szállni és szétosztani az ajándékokat! Szóval ne lepődj meg, ha idén a szokásosnál kicsit furább Télapó mászik be hozzád.

Télapu /Santa Clause, 1994/

8. Négy karácsony /Four Christmases, 2008/

Kate (Reese Witherspoon) és Brad (Vince Vaughn) módszeresen kerülik a karácsonyi ünnepségeket, és a legelképesztőbb sztorikkal etetik a családot, csakhogy ne kelljen részt venniük a családi összejöveteleken. Egy élő közvetítés révén azonban lebuknak, és kénytelenek végiglátogatni a szülőket, akik persze mind elváltak. A négy látogatás során alapos ízelítőt kapnak a családi melegségből és egymás féltett titkaiból.

7. Az élet csodaszép (It’s a Wonderful Life, 1946)

Frank Capra 1946-os elbűvölő meséje egy kétségbeesett fiatalember és őrangyala találkozása. A James Stewart által alakított George Bailey (James Stewart) szenteste kétségbeesésében az öngyilkosságra gondol, de az égiek leküldenek egy másodrangú (szárny nélküli) angyalt, hogy beszélje le róla. Clarance, az angyal pedig szokatlan megoldást választ erre: megmutatja George-nak, mennyivel rosszabb hely lenne a kisváros, ahol él, ha ő meg sem születik. Nélküle például a kisöccse, Harry kisgyerekként belefulladt volna a befagyott tóba, és nem csak ő hal meg, hanem az a több száz katona is, akiket Harry mentett meg a második világháborúban pilótaként. Végül Clarence kiérdemli az angyalszárnyakat, James pedig ráébred, hogy bármilyen nehéz is, az élet tényleg csodaszép. Ennél jobb üzenet pedig nem is kell karácsonyra!

Az élet csodaszép (It's a Wonderful Life, 1946)

6. Igazából szerelem /Love Actually, 2003/

Eme karácsonyi film mozgatórugója a szerelem, legyen az első látásra, vagy éppen beteljesületlen, rangra, életkorra és családi állapotra való tekintet nélkül. Megérinti az agglegény miniszterelnököt, az anya nélkül maradt iskolásfiút, a korosodó, kiégett rocksztárt, és nem kerüli el a szerelmében csalódott, összetört szívű írót sem. Londoni életek és szerelmek találkoznak össze és bontakoznak ki. Szenteste romantikus, fergeteges és keserédes következményekkel, mindenki számára, aki elég szerencsés (vagy szerencsétlen) ahhoz, hogy a szerelem bűvöletébe essen.

Igazából szerelem /Love Actually, 2003/


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·

Hozzászólások

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download