FILMEZZUNK.HU
10 érdekesség, amit nem gondoltál volna Glenn Close-ról

Most ünnepli 77. születésnapját Glenn Close – Íme 10 meglepő érdekesség a bájos színésznőről

10404

Glenn Close érdekességek

Glenn Close neve hallatán rendszerint Szörnyella de Frász képében jelenik meg a színésznő legtöbbünk számára. A Golden Globe- és Emmy-díjas színésznő a napokban ünnepli 77. születésnapját, melynek alkalmából érdemes felidézni néhány érdekességet a születésnapján.

10. Tizenkét generációra visszamenőleg kékvérű New Englandi felmenőkkel dicsekedhet. Talán ezzel magyarázható, hogy miért tudja olyan jól játszani az eleganciát és kifinomult viselkedést igénylő szerepeket.

9. Close régóta nagy baseball-rajongó, a New York Mets szurkolója.

Glenn Close érdekességek

8. Nagyapja természettudós volt, apja pedig kórházat nyitott Afrikában, és Glenn több évet élt ott családjával.

7. Glenn Close megőrizte azt a kést, amit a Végzetes vonzerő (1987) című filmben használt, ott lóg a konyhájában.

Glenn Close érdekességek

6. Glenn Close a Végzetes vonzerő forgatásának utolsó napjaiban agyrázkódást kapott. Rögtön kórházba szállították, ahol kiderült, hogy pár hetes terhes. Amikor rádöbbent, hogy a forgatással veszélyeztette születendő gyermekét, bűntudata lett.

5. Bár Close elsősorban drámai erejű színésznő, tehetsége és habitusa ahhoz passzol leginkább, ennek ellenére 1996-ban elvállalt egy kevésbé komoly, ám igen népszerű műfajhoz kötődő karaktert, a 101 kiskutya Szörnyella De Frászát, amiért Golden Globe jelölést kapott, vígjáték kategóriában. Close mellett játszottak még a vásznon Jeff Daniels és Hugh Laurie.

101 kiskutya

4. 2011-es filmjéért, az Albert Nobbs című drámáért söpörte be karrierje legtöbb díját és jelölését. Ezért a filmért kapta meg a Golden Globe-jelölésen túl a 6. Oscar-díj jelölését is (tavaly már a 7. jelölését is begyűjtötte, amit akkor se tudott díjra váltani). A kritikusok úgy éltették az ő alakítását, hogy „Glenn Close karrierjének megkoronázása”

3. Glenn Close tartja a rekordot azok között, akiket jelöltek, de nem kapták meg az Oscar-díjat.

Glenn Close

2. 2009. elején vehetett részt azon a felavatási ceremónián, mely során leleplezték a csillagát a Walk of Fame-en.

1. Leghíresebb karakterét, Szörnyella De Frászt, az Amerikai Filmintézet beválasztotta minden idők 50 “leghírhedtebb gonosztevője” közé.

Emlékszel még a Spinédzserek gyönyörű sztárjára? Így néz ki napjainkban!

(Érdekességek forrásai: starity.hu, wikipedia.hu, mafab.hu)

//milos//

Mentés


Article Tags: · · · · · ·