FILMEZZUNK.HU
A 10 legjobb film Gary Oldman szereplésével

A 10 legjobb film Gary Oldman szereplésével

19922

Gary Oldman legjobb filmjei

Gary Oldman filmes berkeken belül ezermesternek számít, ugyanis egy személyben színész, producer, rendező és forgatókönyvíró is. Első filmszerepét 1982-ben kapta, de az áttörést az 1986-os Sid és Nancy hozta meg számára, amelyben a Sex Pistols öntörvényű basszusgitárosát, Sid Vicioust személyesítette meg. Ettől kezdve főként különös, excentrikus figurákat játszott. Az Oscar-díjas színész a napokban ünnepli születésnapját, melynek alkalmából, néhány sor erejéig felidézzük a legjobb filmjeit.

Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik! Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Gary Oldman produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

10. Tiszta románc (True Romance, 1993)

Clarence élete egyik felében képregényeket olvas, a másikban meg olcsó kung-fu-filmeket bámul óraszám. Egy nap megtörténik a csoda: Clarence és a prostiutált Alabama egymásra találnak. De a baj is hamar rájuk talál. Miután Clarence kinyírja újsütetű barátnője stricijét, egy bőröndnyi kokainnal elmenekülnek Los Angelesbe, a film fővárosába, ahol azonban hidegvérű és kegyetlen maffiózók, korrupt zsaruk és pénzes filmcápák vadásznak rájuk.

Tiszta románc (True Romance, 1993)

9. Drakula (Dracula, 1992)

A film Bram Stoker azonos című, klasszikus regénye alapján készült. A történet szerint Dracula (Gary Oldman), a véres kezű vámpír évekkel ezelőtt kikelt sírjából, és azóta is közöttünk jár. A legendák szerint éjjelente maga mögött hagyja bársony koporsóját, és vérszívó kalandra indul, harapása nyomán pedig egyre többen csatlakoznak seregéhez. Draculát elemészti a kín, hiányzik neki rég elhunyt hitvese. Egy napon egy kastélyába vetődő idegen medáljában régen eltemetett feleségét véli felfedezni. Dracula Londonba indul, hogy felkeresse a gyönyörű lányt.

Drakula (Dracula, 1992)

8. Halhatatlan kedves (Immortal Beloved, 1994)

Ludwig van Beethoven (Gary Oldman) – a férfi, akit félistenként csodáltak és fékevesztetten gyűlöltek. Aki számtalan rajongót szerezett a halála után, s számos ellenséget az életében. Akit szenvedélyei olykor őrületbe kergettek, vágyai pedig különös világokba vezették. Egy férfi, akinek mélyen őrizte titkát: legnagyobb szerelmét, melyről soha senkinek sem beszélt. Csak amikor meghalt, derült fény a rejtélyes nő személyére, aki elrabolta az esendő óriás szívét. A szálak Bécsbe, Karlsbadba és Martonvásárra vezetnek, Brunswick gróf és családja birtokára.

Halhatatlan kedves (Immortal Beloved, 1994)

7. A Pokol konyhája (State of Grace, 1990)

Terry Noonan New York egyik legzüllöttebb negyedében, a Pokol konyhájában nőtt fel, majd aktív tagja lett a helyi maffiaszervezeteknek. Évek múltán most ismét visszatér a városba, s megpróbálja ott folytatni ténykedéseit az alvilágban, ahol a múltban abbahagyta. Senki sem sejti azonban, hogy Terry immáron az FBI ügynökeként egykori társai és üzletfelei levadászása miatt tért most vissza…

A Pokol konyhája (State of Grace, 1990)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·